Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: Ringflash

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Na zdjeciu 3 nr 7 DC Socket, wiec jest szansa, ze dziala na kablu.
    Ostatnio edytowane przez lesheck ; 02-10-2007 o 17:10
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesheck Zobacz posta
    Na zdjeciu 3 nr 7 DC Socket, wiec jest szansa, ze dziala na kablu.
    Obawiam, się, że to tylko do ładowania. Gdyby był AC socket, to co innego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Obawiam, się, że to tylko do ładowania. Gdyby był AC socket, to co innego
    wlasnie dobrze jest - bo przy ładowarce do akku są dwa przewody jeden wchodzący z gniazdka - czyli AC a drugi wychodzący z ładowarki z okrągłą końcówką do generatora - czyli DC. Baterii nie ładuje się prądem AC i nie wszystkie urządzenia chodzą na prądzie AC (w zasadzie to mało które) i wymagają zasilacza AC-->DC (np komputery i studyjne lampki błyskowe też - wy tylko podłączacie przewodzik z prądem AC ale siedzi tam w środku zasilacz AC-->DC ) - a ten generator po prostu nie ma wbudowanego zasilacza a ma zewnętrzny sprzężony z tą ładowarką do baterii. Więc chodzi na zwykłym zasilaniu sieciowym. Jeden mankament to to, że trochę głupio rozwiązane bo trza będzie ciągać za sobą tą ładowarkę do baterii - no ale taki zasilacz "regulowany" kosztuje jakieś 20-30zł w każdym sklepie z elektroniką do dostania.

tak sobie przeglądam jeszcze co ten gośc ma do sprzedania i patrzcie na to:
    http://cgi.ebay.com/Car-Adapt-Batter...QQcmdZViewItem

że tak się wyrażę - GIT grip
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 03-10-2007 o 16:18
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Fajny i cena rozsądna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    wlasnie dobrze jest - bo przy ładowarce do akku są dwa przewody jeden wchodzący z gniazdka - czyli AC a drugi wychodzący z ładowarki z okrągłą końcówką do generatora - czyli DC. Baterii nie ładuje się prądem AC i nie wszystkie urządzenia chodzą na prądzie AC (w zasadzie to mało które) i wymagają zasilacza AC-->DC (np komputery i studyjne lampki błyskowe też - wy tylko podłączacie przewodzik z prądem AC ale siedzi tam w środku zasilacz AC-->DC ) - a ten generator po prostu nie ma wbudowanego zasilacza a ma zewnętrzny sprzężony z tą ładowarką do baterii. Więc chodzi na zwykłym zasilaniu sieciowym. Jeden mankament to to, że trochę głupio rozwiązane bo trza będzie ciągać za sobą tą ładowarkę do baterii - no ale taki zasilacz "regulowany" kosztuje jakieś 20-30zł w każdym sklepie z elektroniką do dostania.

tak sobie przeglądam jeszcze co ten gośc ma do sprzedania i patrzcie na to:
    http://cgi.ebay.com/Car-Adapt-Batter...QQcmdZViewItem

że tak się wyrażę - GIT grip

No dobrze, o prądach AC/DC trochę wiem, ale dla mnie wygląda to tak, że zasilacz jest zewnętrzny i służy wyłącznie do ładowania akumulatora. Brakuje tutaj gniazda AC w generatorze, które służyłoby do pracy na kablu. Obawiam się, że zostaje tylko praca z baterii. Chyba, że urządzonko jest na tyle sprytne, że może pracować podczas dołądowywania baterii, w co osobiście trochę wątpię...

Domyślnie

Dobrze by było miec drugi akku. Na poczatku sesji oba naładowane, potem pierwszy rozładowany do ładowarki, praca na drugim no i nadzieja, że ładowarka zdąży podładowac ten pierwszy.
    Oczywiście w terenie jak najbardziej dwa sie także przydadzą.
    fIlek - zamówiłeś?
    Tez miałbym kilka pytań wynikających z praktyki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ten grip jest rewelacyjny bardzo brakuje mi wybieraka w gripie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    No dobrze, o prądach AC/DC trochę wiem, ale dla mnie wygląda to tak, że zasilacz jest zewnętrzny i służy wyłącznie do ładowania akumulatora. Brakuje tutaj gniazda AC w generatorze, które służyłoby do pracy na kablu. Obawiam się, że zostaje tylko praca z baterii. Chyba, że urządzonko jest na tyle sprytne, że może pracować podczas dołądowywania baterii, w co osobiście trochę wątpię...
    no przecież jest wychodzący z ładowarki przewód do generatora z odpowiednią końcówką. Ladowarka robi jednocześnie jako przetwornica AC/DC dla generatora. Mam taką lampkę turystyczną z takim samym patentem i lampka chodzi na prądzie sieciowym bez względu na to czy podłączony jest akku do ładowania czy nie. Ładowarka robi też jako zasilacz.
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Ale może to być równie dobrze tylko opcja do ładowania akumulatora siedzącego w generatorze... Poczekam do jutra na maila - już się chyba w Chinach wyświętowali

Domyślnie

maatko to aż z chin teraz też patrzę. No ciekaw też jestem jak to rozwiązane z tym powerem...
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów