Close

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 168

Domyślnie

Przydałby się jeszcze podajnik Aviomarinu, bo od tego klatkowania może zemdlić.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Doczekałem się odpowiedzi.

Nikon działanie wyświetlaczy w 15 FPS nazwał to działaniem zgodnym ze specyfikacją.
    Rozumiecie? Tak nawet wyświetlacze w kilkuletnich budżetowych smartfonach nie działają....

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez nazwy.jpg
Wyświetleń:	7
Rozmiar:	90,1 KB
ID:	80960
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-06-2024 o 14:44

Domyślnie

Czyli cecha, nie wada. I się wyjaśniło... Ciekawe jak w Z6III?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarkFs Zobacz posta
    Czyli cecha, nie wada. I się wyjaśniło... Ciekawe jak w Z6III?
    Jeśli działanie wyświetlaczy w okolicy 15 FPS w 2024 roku to cecha, to aż strach się bać jakie cechy będą miały następne generacje aparatów Nikona.

Ja już wiem jak jest z Z6III.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-06-2024 o 16:34

Domyślnie

Jak pisałem, i naprawdę bez złośliwości, 99% (albo więcej) globalnych posiadaczy tego aparatu nawet nie zauważyło problemu.
    Na Twoim miejscu oddałbym aparat do sklepu za niezgodność towaru ze specyfkacją. Wkońcu nigdzie w materiałach opisujących ten aparat nie było napiusane że odswieżanie EVF może spadać do 15fps.
    Ba, wręcz przeciwnie, wklejam oficjalne info ze strony Nikona (tej globalnej):

With a refresh rate of 60 fps, the 5760k-dot EVF displays a consistently smooth, full-resolution view during shooting and playback. Sharpness is incredible throughout the frame, making it easier to confirm focus, and there's no jolting or drops in resolution when shooting at high frame rates.

Czyli Nikon zwyczajnie kłamie pisząc o 60fps i do tego pisze że to gwarantowana wartość (consistently smooth, full-resolution view during shooting).
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

99% (albo więcej)
    Na razie z tego Twojego 99% znam 10 osób z ZF
    i z tego 10 osób, aż 6 osób jest ostro w****... bo dzisiaj również takie odpowiedzi dostali od Nikona, 2 osoby to ptasiarze więc mają wywalone, a kolejne dwie osoby to totalni optymiści którzy też dostali odpowiedź od Nikona i od razu się ze mną skontaktowali,pisząc z nadzieją że jednak pojawi się aktualizacja.

Więc nie wiem skąd Ty masz te obliczenia, ale nie z pewnością z naszych grup, bo tutaj również (w temacie) jest dość spore grono posiadaczy ZF których irytuję ten problem

ZF to specyficzny aparat, mało osób go kupuję/kupiło. Z6 seria popularna, pomyśl co się będzie działo z Z6III jak zaczną kupować ślubniacy.

To przydatne info co znalazłeś, możesz podać gdzie takie info na stronie znalazłeś? Okej już mam, odpaliła mi się PL strona.
    Co do oddania aparatu, mój poprzedzający mail był właśnie wysyłany z domaganiem się zwrotu tego sprzętu i dostałem to info. powyżej.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-06-2024 o 19:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Na razie z tego Twojego 99% znam 10 osób z ZF
    i z tego 10 osób, aż 6 osób jest ostro w****... bo dzisiaj również takie odpowiedzi dostali od Nikona, 2 osoby to ptasiarze więc mają wyrombane, a kolejne dwie osoby to totalni optymiści którzy też dostali odpowiedź od Nikona i od razu się ze mną skontaktowali,pisząc z nadzieją że jednak pojawi się aktualizacja.

Więc nie wiem skąd Ty wymyślasz i masz te obliczenia, ale nie z pewnością z naszych grup, bo tutaj również (w temacie) dość spore grono posiadaczy ZF których irytuję ten problem
    Tu na grupie wszyscy zauważyli bo im powiedziałeś (napisałeś znaczy), więc specjalnie sprawdzili i tyle.
    Zachęcałeś wszystkich posiadaczy tego aparatu do testowania i informowania serwisu.
    Przypominam że są tu osoby które zauważyły problem dopiero po Twoim wpisie i po przeprowadzeniu specjalnych testów według zamieszczonej instrukcji, które zwyczajnie nie widziały problemu zanim ich nie uświadomiłeś.
    Skoro ZF miał premierę pod koniec ubiegłego roku, problem bez wątpienia jest od samego początku (no skoro Nikon w swoim stanowisku twierdzi że to cecha a nie wada), to śmiem twierdzić że gdyby nie Ty to dużo ludzi ciągle by było zadowolonych
    U mnie w klubie foto posiadacze ZF nie mają problemu - ja ich nie informowałem a oni ciągle żyją w nieświadomości i są zadowoleni.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    To przydatne info co znalazłeś, możesz podać gdzie takie info na stronie znalazłeś? Okej już mam, odpaliła mi się PL strona.
    Co do oddania aparatu, mój poprzedzający mail był właśnie wysyłany z domaganiem się zwrotu tego sprzętu i dostałem to info. powyżej.
    To zapisz sobie na dysku żebyś miał jakiś dowód, bo niedługo mogą zmienić coś na stronie albo dodać jakąś gwiazdkę z dopiskiem małym drukiem.
    Moim zdaniem masz pełne prawo do zwrotu towaru.
    Jeżeli się nie mylę to 60fps jest gdzieś w instrukcji obsługi (w pdf) na Twoim miejscu bym sobie ściągnął i trzymał.
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Ale problem dużo wcześniej był opisywany przez wielu innych użytkowników ZF- serio mam Ci tutaj screeny pokazywać?
    Większość osób tego wcześniej nie zauważała bo aparat zimował na półce, nie było sezonu slubnego/ewentowego... Więc proszę nie dopisuj. Znam osobiście osoby które już w październiku 2023 o tym na grupach pisali. Ja sam kupowałem ZF na premierę, dopiero zauważyłem kilka miesięcy później ten problem przy zleceniu, jak zacząłem używać aparat dopiero w praniu.
    No i jak pogrzebiesz na grupach zagranicznych ZF to są tam również tematy o tym dużo wcześniej niż ja pisałem, od fotografów ślubnych i ewentowych.

Teraz zobaczysz jak się posypie lawina z Z6III które ma ten sam problem. Bo ta puszka jest znacznie popularniejsza niż ZF i będzie masowo kupowana. Chyba że faktycznie uporają się z tym.

Daj info w którym miejscu znalazłeś info o tym 60 FPS. Bo szukam i coś ogarnąć nie mogę tego.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 25-06-2024 o 19:16

Domyślnie

Faktycznie, w najnowszej instrukcji w PDF tej informacji o 60fps już nie ma.
    Za to jest tego dużo w sieci, ale tak jakby Nikon wykasował to info ze swojej strony.
    Google wyrzuca dużo wyników o 60fps, ale po kliknięciu w linki te informacje są już usunięte.
    Tak jakby Nikon kasował to ze swoich stron.
    Ale jest jeszcze np. tutaj: https://petapixel.com/2023/09/19/nik...odern-classic/
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Ja się przyznaję bez bicia, że problem wywołałem sobie celem sprawdzenia. Mam inną metodologię pracy, więc mi nie przeszkadza. Ale z tyłu głowy siedzi

Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni