Close

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 234

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Japoński dział Panasonica sobie mocno w stopę strzelił...

TL;DR - wykorzystali w promocji swojego sprzętu (jako pokaz możliwości) zdjęcia ze stocka, oraz jednego z Ambasadorów Nikona...
    Trochę słabo...
    Jak się okazało, że część zdjęć reklamowych któregoś iPhona była zrobiona lustrzanką, to nawet było trochę śmieszne.

Panasonic jednak poleciał mocno po bandzie. Serio nie mają żadnego sensownego zdjęcia zrobionego ich produktami? Możliwe też, że zwyczajnie łatwiej i taniej jest zapłacić za zdjęcie za stocka, ale dla mnie jest to tak samo chore jak reklamowanie się jako fotograf eventowy posługując się zakupionymi fotkami.
    Jak widać wszystko jednak można wytłumaczyć (wrzuciłem te dwa komentarze do translatora, aby na forum było po naszemu):
    "Czy to ma znaczenie? Zdjęcia przedstawiają możliwości aparatu, o ile pod spodem nie jest napisane, że zostały zrobione aparatem S9. Myślę, że większość fotografów uzna S9 za straconą szansę i nie przejmie się zdjęciami psów"
    "To nie ma znaczenia. Jak mówisz, nie ma tu mowy o twierdzeniu, że zdjęcia zostały wykonane aparatem S9, ale o pokazaniu, jak to działa. Rzeczywiście tak to działa."
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Jak nie mieli odpowiednich zdjęć, to mogli użyć grafik. Mniejszy problem by był.

Do tego...
    Szef firmy Panasonic przyznał, iż nie udało się zrealizować dwóch z trzech celów, które znalazły się w 3-letniej strategii. Nazwał to sytuacją kryzysową, która wymaga stosownych działań polegających na drastycznych cięciach i wycofaniu się do roku fiskalnego 2026 ze zbyt wymagających biznesów, które mają niski potencjał wzrostu. Po tej wypowiedzi, znów wróciły spekulacje mówiące o tym, iż Panasonic pójdzie w ślady Olympusa i odsprzeda dział odpowiedzialny za produkty foto-wideo.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Trochę słabo dla LMA by było, gdyby Panas padł.
    Leica to... no cóż, Leica.
    A Sigma mało co aparatów robi.

Może warto by było Panasowi zaryzykować i wydać jakiegoś flagowca? Tylko czy mają technologię matryc...

PS. Jest aktualizacja:
    - Panas wystosował przeprosiny, ale takie z grubsza;
    - Trąbi już o tym japońska TV;
    - W notce promującej LUMIX G VARIO 12-32mm pojawia się zdjęcie zrobione C 5DsR + T150-600G2. Opis sugeruje użycie sprzętu Panasonica...
    Ostatnio edytowane przez OjTam ; 28-05-2024 o 18:50
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Jak się okazało, że część zdjęć reklamowych któregoś iPhona była zrobiona lustrzanką, to nawet było trochę śmieszne.
    https://www.youtube.com/watch?v=GxQ8...=vete%E3%83%84

Panasonic jednak poleciał mocno po bandzie. Serio nie mają żadnego sensownego zdjęcia zrobionego ich produktami? Możliwe też, że zwyczajnie łatwiej i taniej jest zapłacić za zdjęcie za stocka, ale dla mnie jest to tak samo chore jak reklamowanie się jako fotograf eventowy posługując się zakupionymi fotkami.
    Jak widać wszystko jednak można wytłumaczyć (wrzuciłem te dwa komentarze do translatora, aby na forum było po naszemu):
    Wpadka to jest, owszem.
    Natomiast mogę to Ci bardzo łatwo wytłumaczyć z punktu widzenia świata korpo - działu marketingu (albo zewnętrznej agencji która to robiła) zwyczajnie nie obchodzi skąd i dlaczego te fotki.
    Oni nie są od fotografii tylko od reklamy, i dla nich to było bez związku. Wszyscy biorą zdjęcia ze stocków, a przypuszczam że wyboru zdjęć dokonywał grafik gdzieś na końcu łańcucha pokarmowego, który pokazał projekt swojemu art director, ten pokazał swojemu marketing manager, ten pokazał dalej, i dalej...
    Natomiast osoby decyzyjne w Panasie zwyczajnie nie miały pojęcia jakie zdjęcia były użyte (do głowy im nie przyszło że można użyć zdjęć wykonanych innym aparatem) więc nie zadawały tego typu pytań.
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 28-05-2024 o 23:56
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Jest wielce prawdopodobne, że tak się to odbyło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Tańszy od Sony, ładniejszy od Sony Jakość matrycy też dobra. Ma też sporo minusów. Wspomniana migawka, brak wejścia na słuchawki dla filmujących, te limity nagrań, dla podróżników nie do przecenienia jest też obecność lub brak odpowiednich uszczelnień gdzie w 9tce ponoć nie jest z tym najlepiej. Oraz brak małych szkieł o które aż się prosi taki fajny maluszek. Na początku jak posłuchałem yutubków to sobie pomyślałem, że nietrafiona ta premiera i w sumie z całej tej prezentacji najlepsza jest ponoć bardzo dobra apka, ale potem zobaczyłem to video poniżej i wydaje mi się, że ten aparat mimo tych kilku wad znajdzie nabywców. Którzy będą z niego bardzo zadowoleni. Fajny aparat, ale nie dla każdego.

https://www.youtube.com/watch?v=vThncgrP56A
    Dla mnie osobiście plusy przewyższają te wady. Na chwilę obecną aparat jest po prostu za drogi patrząc na konkurencję czyli np podstawowy canon czy nikon.
    Kusi bdb stabilizacja do video, niezła matryca, świetne opcje video. Typowa wakacyjna zabawka. Początkowo sceptycznie patrzyłem na ten cały real time lut ale to świetna rzecz.
    Podejrzewam, że będzie całe mnóstwo dostępnych profili od znanych twórców. Można wgrać identyczny LUT do zdjęć i filmów. Wychodzi spójny materiał.
    I co najwazniejsze zero tracenia czasu na obróbkę. Ja tego nieznoszę. Lubię robić zdjęcia a nie siedzieć przed komputerem zagrzebany w obróbce.
    Ciekawie zapowiada się jako podstawowy obiektyw 18-40mm. Do tego spory wybór mniejszych sigm z serii C.
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Ciekawe jaka cenę wysmażą?
    6190.
    1400 PLNów drożej, niż na Sony FE... No spoko...
    https://www.optyczne.pl/20031-news-S...f_2-2.8_L.html

To sugerowana, więc ostateczna może być coś mniejsza.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Jak nie mieli odpowiednich zdjęć, to mogli użyć grafik. Mniejszy problem by był.

Do tego...
    Szef firmy Panasonic przyznał, iż nie udało się zrealizować dwóch z trzech celów, które znalazły się w 3-letniej strategii. Nazwał to sytuacją kryzysową, która wymaga stosownych działań polegających na drastycznych cięciach i wycofaniu się do roku fiskalnego 2026 ze zbyt wymagających biznesów, które mają niski potencjał wzrostu. Po tej wypowiedzi, znów wróciły spekulacje mówiące o tym, iż Panasonic pójdzie w ślady Olympusa i odsprzeda dział odpowiedzialny za produkty foto-wideo.
    Jakoś mnie to nie dziwi. Rynek się kurczy i to do tego w sposób który eliminuje powoli rynek amatorski. Zostają zawodowcy i entuzjaści, a Ci raczej już wybrali system i będzie baaaaaaardzo ciężko ich przekonać żeby zmienili zdanie.
    Pomijam już że Panas chyba woli robić pompy ciepła i baterie niż aparaty - tam "potencjał wzrostu" jest gigantyczny ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-06-2024 o 00:08
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panas chyba woli robić pompy ciepła i baterie niż aparaty - tam "potencjał wzrostu" jest gigantyczny ...
    Z tego co słyszałem, ten potencjał zależy od stawek sprzedaży prądu w detalu. Bo w PL nagle może się okazać, że potencjał w pompach z gigantycznego przechodzi w mizerny. Może lepiej jednak skupić się na aparatach?

Domyślnie

Aktualizacje softu do kilku puszek.
    Ostatnio edytowane przez OjTam ; 12-10-2024 o 18:58
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni