Szukaj
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
+1
+1
Małą dygresja:
Bawią mnie wypowiedzi typu "nie wiem, nie mam , nie kupię ale się wypowiem". Są nieśmieszne, ale za to nie merytoryczne. No i w zasadzie niczemu nie powinny służyć. Ba, nie powinny powstać.
Ja co prawda nie jestem obiektywny, bo D4 zamieniłem na D750 a potem na Z7. Dlatego że suma plusów dodatnich za każdym razem przeważała sumę plusów ujemnych. I w kategorii oceny ogólnej, przy moich potrzebach, system Z wygrywa bardzo jednoznacznie z D. A lag... kogo to? Trzeba nauczyć się z tym żyć i tyle (nie do końca jest to wina odświeżania wyświetlacza tak BTW).
edyta:
właśnie sobie uświadomiłem, że mam w dyspozycji firmowego D4, którego nie miałem w rękach od dwóch-trzech lat. Jak nie więcej.
Myślę, że w tym porównaniu zupełnie nie chodziło o pracę AF, bo chyba nawet Z9 nie jest w stanie śledzić lecącego Spika
Głupio się czuję tłumacząc kogoś, ale wydaje mi się, że to jest odniesienie do Jurka w kwestii "wspaniałych zdjęć z analogów" i "ceny Z9 z podstawową optyką o równowartości leśnej działki". Inna sprawa, że Jurek napisał to zapewne z przekąsem i nie powinno się tego brać tak bardzo na poważnie.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Serio? Nie zauważyłem. Naprawdę. A zdarzyło się zawodowców w tango łapać. No cóż, zostaje Ci D850. Bardzo dobry sprzęt swoją drogą.
PS
Mam wrażenie, że na zdjęciu miałem to co widziałem w wizjerze. W sensie, że na zdjęciu owszem mam obrazek sprzed np 0,5 sek, ale o tyle to bez znaczenia, że dalej jest to to co widzę w oczku. Ale mogę się mylić i nie będę się sprzeczał.
Ostatnio edytowane przez OjTam ; 19-12-2023 o 01:50 Powód: literówka, po raporcie
Fotografuje flamenco. Potrafią być potwornie szybcy i 0,5 sekundy to już zupełnie inna scena.
Używam D4 i jeśli ja nie popełnię błędu, to się sprawdza.
Chociaż Edyta podpowiada, że jestem jednym z tych, co nie sprawdzili. więc się wypowiadają. Próbowałem bezlusterkowcami działać i się nie sprawdziło, lecz może Z9 jest na tyle do przodu, ze dałby radę. Tym bardziej, że D4 jest potwornie głośny.
Ostatnio edytowane przez !AGresT ; 06-12-2023 o 19:12
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Skontaktuj się z nami