Close

Strona 260 z 272 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 591 do 2 600 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Też tak mam w salonie. Natomiast w sypialni mam nagłośnienie Dolby Atmos, więc mam porównanie. I to są dwa różne światy. Dokumenty na Netflixie w Doby Vision na OLEDzie i z Dolby Atmos po prostu zmiatają z planszy.
    Ja też mam zestaw Stereo (Yamaha Pianocraft) + suba i zasadniczo było ok dopóki nie kupiłem na próbę zestaw od Samsunga z Atmosem (belka + sub + satelity) no i od tego czasu zestaw stereo jest praktycznie nieużywany, chyba, ze do muzyki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Generalnie to się boje zakupu nowego TV, bo przez lata patrzenia na dobre monitory
    Od kiedy mam OLEDa to nie mogę patrzeć na swoje NECzki I EIZO. Takie ładne, oprofilowane itp. Zwłąszcza na ich "czerń" i kąty widzenia. Przy okazji, może wiesz, a może nie. OLED nie ma kątów widzenia bo pod każdym kątem jest tak samo.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Dyskusja nabiera dynamiki Ja oglądam swojego OLED 55" z około 3 m i nie czuję żadnego dyskomfortu. Nic nie jest za małe i do niczego nie potrzebuję lupy. Oglądam głównie koncerty na Blurayu, czy YT, ale czasem zarzucę jakiś film z Netflixa, czy HBO i też jest git.
    Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafaello666 Zobacz posta
    Dyskusja nabiera dynamiki Ja oglądam swojego OLED 55" z około 3 m i nie czuję żadnego dyskomfortu. Nic nie jest za małe i do niczego nie potrzebuję lupy. Oglądam głównie koncerty na Blurayu, czy YT, ale czasem zarzucę jakiś film z Netflixa, czy HBO i też jest git.
    50 cali plazmowy oglądam z 3,3 -3,6 m i da się, ale fakt też jestem zdania, że telewizor nigdy nie jest za duży jak się ma go gdzie zainstalować i za co kupić

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Od kiedy mam OLEDa to nie mogę patrzeć na swoje NECzki I EIZO. Takie ładne, oprofilowane itp. Zwłąszcza na ich "czerń" i kąty widzenia. Przy okazji, może wiesz, a może nie. OLED nie ma kątów widzenia bo pod każdym kątem jest tak samo.
    Dzięki, bo moja niewiedza o tych TV dzisiejszych jest bezkresna

Domyślnie

Pytanie ogólnie związane z TV

Chciałbym "coś" internetowego (w sensie po Wi-Fi) podłączyć do starszego TV LCD co umożliwiłoby odbieranie ogólnodostępnych kanałów naziemnych (Polsat, TVN, TVP1,2 czyli nic płatnego).

Plan jest sporadycznie patrzyć TV w drugim pokoju więc nie chcę płacić żadnych abonamentów, zawierać jakichś dodatkowych umów itp.

Co trzeba by kupić?

Wiem, że najprościej by było podłączyć naziemny odbiornik DVBT2 ale kłopot jest taki, że z pokojowej anteny nic u mnie nie odbiera a w zbiorczej instalacji bloku coś jest zepsute tak złośliwie, że niby wszystkim wszystko działa a u mnie w mieszkaniu mam tylko kilka kanałów (reszty nie wyszukuje albo przerywa przy odbiorze).

Acha Jak pisałem będzie to używane sporadycznie więc idealnie by nie kosztowało majątku
    Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
    Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/

Domyślnie

Google Chromecast i aplikacje jakie Ci pasują, np. https://pilot.wp.pl/program/#ogolnotematyczne
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RMC Zobacz posta
    Pytanie ogólnie związane z TV

Chciałbym "coś" internetowego (w sensie po Wi-Fi) podłączyć do starszego TV LCD co umożliwiłoby odbieranie ogólnodostępnych kanałów naziemnych (Polsat, TVN, TVP1,2 czyli nic płatnego).

Plan jest sporadycznie patrzyć TV w drugim pokoju więc nie chcę płacić żadnych abonamentów, zawierać jakichś dodatkowych umów itp.
    Czy masz podpisaną umowę z jakimś dostawcą sygnału TV typu UPC? Na ten swój TV w pierwszym pokoju. Jak tak, to jaki to dostawca?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Staromodnie mam po satelicie - Canal Plus Można by dołożyć drugi dekoder ale wolałby za to nie dopłacać. Boję się też ewentualnych kłopotów z kablem. W mojej antenie trzeba by wymienić na 100% konwerter, ciągnąć kabel przez pokój. W zbiorczej nie wiem czy działa dobrze. Może też bedą kłopoty takie same jak z sygnałem naziemnym.

Z drugiej strony mam internet po światłowodzie. Taki bardziej lokalny dostawca, kojarzę, że w ofercie miał też TV (oczywiście dodatkowo płatne) czyli na pewno da się coś dokupić by internetowo odbierać TV.

Odnośnie chromecasta - muszę się zainteresować w takim razie. Mam jednego ale skonfigurowałem pod Netflixy, Amazony itp. Może faktycznie by dokupił kolejnego.
    Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
    Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

trzeba tani tuner za 89 zł plus antena naziemna,nawet taka pokojowa 30-80 zł do postawienia na szafce, tak korzystam z naziemnej cyfrowej, cos ze 20 programów
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-11-2023 o 13:35

Strona 260 z 272 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów