Close

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 292

Wątek: Produktowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    Pilej na litość boską, jakie micro USB, jak centralnie walisz zwykłą wtyczkę USB-A.
    Na litość boską, przecież to jest Micro USB, mam pokazać opakowanie po tym kablu?
    Ostatnio edytowane przez Pilej ; 05-10-2023 o 23:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pilej Zobacz posta
    Na litość boską, przecież to jest Micro USB, mam pokazać opakowanie po tym kablu?
    Pytanie, który wtyk przedstawia to zdjęcie? Może opis zły

Domyślnie

Zdjęcie przedstawia kabel USB zwykłe na MICRO USB Także może powinienem napisać to dokładniej w opisie.

Domyślnie

@Pilej jak zdążyłeś zauważyć, to co w teorii brzmi pięknie, w praktyce już takie proste nie jest. Z wielką przyjemnością oglądam Twoje prace i cieszą mnie Twoje postępy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Pytanie, który wtyk przedstawia to zdjęcie? Może opis zły
    Jeżeli na zdjęciu coś jest duże i centralne, to chyba wiadomo, co jest tematem zdjęcia.

- - - - kolejny post - - - - - -

Poza tym, nie kupuję tego. Tzn rozumiem fotografia produktowa... , rozumiem wprawki... ale założenie takiej fotografii jest takie, że oglądając zapragnę kupić. A raczej nie sądzę, by kogoś poruszyła na tyle, żeby zapałał chęcią zakupu przewodu USB-A -> micro USB. Raczej wychodzi z tego taki mocny surrealizm.
    Niemal 100 lat Marcel Duchamp zaprezentował pisuar jako rzeźbę o nazwie fontanna. Czasami mam wrażenie, że @Pilej całkiem nieświadomie do tego nurtu nawiązuje.

Domyślnie

Jeżeli na zdjęciu coś jest duże i centralne, to chyba wiadomo, co jest tematem zdjęcia...
    A jak zaakcentować, że coś jest małe (micro)? Może właśnie zestawiając to z czymś większym co wszyscy znamy? Z resztą Ameryki tu nie odkryto, większość zdjęć produktowych z tą wtyczką pokazuje ją w podobny sposób.

PS Obie wtyczki są blisko centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A jak zaakcentować, że coś jest małe (micro)? Może właśnie zestawiając to z czymś większym co wszyscy znamy? Z resztą Ameryki tu nie odkryto, większość zdjęć produktowych z tą wtyczką pokazuje ją w podobny sposób.
    Większość zdjęć przewodów komputerowych pokazuje po prostu na równi wszystkie wtyczki i to złączami do przodu. Tutaj nad kryterium "artystycznym" jednak dominuje kryterium praktyczne, by jednym rzutem oka widzieć, czy pasuje tam gdzie potrzeba czy nie.
    Robienie z przewodu obiektu pożądania tutaj IMHO nie wychodzi, ale to moje zdanie.
    Najbardziej wypasione, co znalazłem, to taki render:

Niby tak, ale na miniaturce to widziałem tylko wtyczkę USB, dopiero jak przez nią trafiłem dostrzegłem opis i w cieniu gdzieś tą wtyczuszkę micro USB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta

zawsze można dać dużą wtyczkę z tył i w rozmyciu a małą wtyczkę z przodu i w ostrości, ale ja to nie wiem, bo jakoś tak mnie uczyli o kompozycji obrazu
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    zawsze można dać dużą wtyczkę z tył i w rozmyciu a małą wtyczkę z przodu i w ostrości, ale ja to nie wiem, bo jakoś tak mnie uczyli o kompozycji obrazu
    No zawsze można dać. Tyle, że wtedy trzeba jedną wtyczkę przysunąć do matrycy lub drugą odsunąć (ewentualnie zmontować sklejkę z dwóch zdjęć z przesuniętą ostrością) i wtedy zaburzymy proporcje czyli właściwie jest to przeciwieństwo tego co napisałem. Można też chować część produktu w nieostrościach, ale skoro to zdjęcie produktowe to ja bym chyba wolał jednak tak tradycyjnie widzieć co "kupuję". Ale to ja (i zapewne jeszcze kilka osób). Ty jak widać widzisz to inaczej. Nie zmienia to faktu, że generalnie wypowiedziałem się bardziej w kwestii formalnej. Na zdjęciu jest również wtyczka micro. Podobnie tę wtyczkę przedstawia się na wielu zdjęciach produktowych. Tylko tyle.

- - - - kolejny post - - - - - -

...Najbardziej wypasione, co znalazłem, to taki render...
    Ogólnie to zapytałbym autora wątku zanim umieściłbym w nim jakieś w sumie nawet nie zdjęcie tylko render. Może pytałeś, nie wiem, ale tak już tu się kiedyś przyjęło i myślę, że to dobra praktyka.
    ...Niby tak, ale na miniaturce to widziałem tylko wtyczkę USB, dopiero jak przez nią trafiłem dostrzegłem opis i w cieniu gdzieś tą wtyczuszkę micro USB.
    O miniaturce tego renderka właściwie można napisać coś podobnego choć na twoim przykładzie wygląda to czytelniej. Pewnie przez to, że na zdjęciu Pileja dodatkowy akcent kładzie jeszcze odblask a micro ginie gdzieś w cieniu. Niemniej jednak jest to zdjęcie przedstawiające kabel kończący się wtyczką micro. A, że każdy kabel ma dwa końce to wszyscy wiemy.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 07-10-2023 o 15:35

Domyślnie

Dziękuję za komentarze. Ogólnie wyeksponowałem dużą wtyczkę też ze względu na logo, które według mnie powinno rzucać się w oczy.

Coś forum niszczy jakość, trzeba klikać...

93.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zatecky-puszka-nowe-3.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	2,45 MB
ID:	76244
    Ostatnio edytowane przez Pilej ; 08-10-2023 o 22:32

Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni