Jakiego firewalla uzywacie. Czy ktos moze cos polecic?
Szukaj
Jakiego firewalla uzywacie. Czy ktos moze cos polecic?
Wcześniej używałem pakietu Norton Internet Security - dobry, przez 3 lata nie było ani jednej infekcji czy innych wygibasów, nie narzekałem. Skończyły mi się teraz uaktualnienia i nie chce mi się nowych wykupić![]()
Teraz mam taki zwykły pakiecik za free czyli Avasta i ZoneAlarm - też nie narzekam, używam tego od pół roku i jak na razie OK . ZA sprawiał trochę problemów przy konfiguracji sieci ale powalczyłem i teraz jest śyćko OK - jak za free to polecam.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
A ja polecam
Comodo Firewall Pro
bardzo fajny sofcik
używam go z Avastem blisko roku i jest wszystko OK
a najważniejsze-free
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
NIKON TEAM
Podobnie, jak kronos używam Zone Alarm'a i jest bardzo dobrze. Konfiguracja może nie jest super prosta, ale z czasem można się we wszystkim połapać, no i jest za darmo.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Pod Windą używam Avasta.
Ale najlepszy sposób to przejść na Linuxa. Zero infekcji od 3 lat![]()
Klejony D80.
Outpost Firewall. Dosc ciekawe programidlo. Kiedyś używałem, obecnie działający "kacper" zero problemów z winda.
PC Tools Firewall Plus razem z antywirusem AVG Free Edition - oba darmowe, praktycznie zero infekcji, nie mulą komputera, same się uaktualniają. Od czasu do czasu sesja Ad-Aware SE Personal.
Fajny jest też Ashampoo Firewall.
Z Outpostem i Zone miałem jakieś problemy, już nie pamiętam o co chodziło ale musiałem wyrzucić, Avasta po jakimś czasie też.
Norton Internet Security dramatycznie spowalnia komputer, wywaliłem od razu.
"Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy
Korzystaj z netu na profilu użytkownika, a nie admina. Uruchom dodatkowo bezpłatnego Spybota oraz firewalla z windy i wystarczy. No i zaglądaj na dziwne stronki. Wpadnij na www.dobreprogramy.pl tam pobierzesz co trzeba.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 21-09-2007 o 21:54
Skontaktuj się z nami