Teraz Checkpoint, kiedyś Securepoint...
Szukaj
Teraz Checkpoint, kiedyś Securepoint...
d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...
prawie od początku korzystania z netu (zacząłem od Nortona, ale szybko się wyleczyłem) postawiłem na Pandę Platinium...chodzę po różnistych stronkach w sieci i po całym świecie, trafiam na mnóstwo śmieci, ale Panda radzi sobie z tym badziewiem doskonale...
Zaś program pocztowy to IncrediMail...ma fajną zakładkę, niechciane emilki z funkcją "zablokuj i odeślij nadawcy"![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Agnitum Outpost Firewall - zdecydowanie najlepszy firewall na rynku. W połączeniu ze NOD32 i SpySweeperem pakiet praktycznie nie do przejścia.
Sam mam takie zestawienie od ponad 2 lat - a wynik to całkowity brak infekcji, czy też włamań.
Minus to ceny, za każdy program trzeba zapłacić. Czasem dystrybutor oprogramowania - w tym przypadku Dagma - wprowadza obniżki przy zakupach zestawów.
Wszystko powyższe dotyczy WinXP.
Przy Viście - Outpost nie będzie chodził, ponieważ wymaga bezpośredniego dostępu do kernela. Aczkolwiek z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że znakomicie spisuje się wbudowany w system firewall (tzw. zaawansowany firewall dostepny jako przystawka). Wystarczy pozamykać wszystkie połaczenia, a później pootwierać tylko to, co potrzebne.
Pamiętać trzeba, że najlepsze firewalle wymagają świadomości tego, co 'klikamy'.
I jeszcze jedno...
Gdzieś ostatnio przeczytałem (chyba jakieś czasopismo - może CHIP???) o próbie włamów na niezabezpieczony komputer. Pomimo wyznaczenia nagrody za 'włam' na serwer przez czas próby NIKOMU nie udało się włamać na serwer.
Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam Wam...
Artur
Ostatnio edytowane przez artoor ; 26-09-2007 o 22:24
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
artoor, jesteś pewien, że nikt u Ciebie nie był?Brak śladów o niczym nie świadczy, może tylko o tym, że nie byli u Ciebie gówniarze.
![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Ja mam antywirusa Arcavir i firewall Windowsowy , juz ze 3 lata i wszystko dziala ok.
W pracy firewall/proxy w domu router.
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
Ostatnio edytowane przez david555 ; 26-09-2007 o 22:48
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Firewalle , antyirusy sa ok ale najslabszym ogniwem jest ... Uzytkownikten i tak zawsze kliknie YES zeby tylko zrobic to co chce
![]()
Witam,
Niegdyś Norton Internet Security, a obecnie NOD32 + rozumne korzystanie z netu
Pozdrawiam
Dawid
D50 /T28-75 2.8/ SB-800
Sprzętowy firewall w routerze USR 9105, niezawodny jak dotąd...![]()
Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...
Skontaktuj się z nami