Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Jaki Firewall?

Domyślnie

Teraz Checkpoint, kiedyś Securepoint...
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

prawie od początku korzystania z netu (zacząłem od Nortona, ale szybko się wyleczyłem) postawiłem na Pandę Platinium...chodzę po różnistych stronkach w sieci i po całym świecie, trafiam na mnóstwo śmieci, ale Panda radzi sobie z tym badziewiem doskonale...
    Zaś program pocztowy to IncrediMail...ma fajną zakładkę, niechciane emilki z funkcją "zablokuj i odeślij nadawcy"
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Agnitum Outpost Firewall - zdecydowanie najlepszy firewall na rynku. W połączeniu ze NOD32 i SpySweeperem pakiet praktycznie nie do przejścia.
    Sam mam takie zestawienie od ponad 2 lat - a wynik to całkowity brak infekcji, czy też włamań.
    Minus to ceny, za każdy program trzeba zapłacić. Czasem dystrybutor oprogramowania - w tym przypadku Dagma - wprowadza obniżki przy zakupach zestawów.
    Wszystko powyższe dotyczy WinXP.
    Przy Viście - Outpost nie będzie chodził, ponieważ wymaga bezpośredniego dostępu do kernela. Aczkolwiek z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że znakomicie spisuje się wbudowany w system firewall (tzw. zaawansowany firewall dostepny jako przystawka). Wystarczy pozamykać wszystkie połaczenia, a później pootwierać tylko to, co potrzebne.
    Pamiętać trzeba, że najlepsze firewalle wymagają świadomości tego, co 'klikamy'.

I jeszcze jedno...
    Gdzieś ostatnio przeczytałem (chyba jakieś czasopismo - może CHIP???) o próbie włamów na niezabezpieczony komputer. Pomimo wyznaczenia nagrody za 'włam' na serwer przez czas próby NIKOMU nie udało się włamać na serwer.
    Wnioski do wyciągnięcia pozostawiam Wam...

Artur
    Ostatnio edytowane przez artoor ; 26-09-2007 o 22:24
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

artoor, jesteś pewien, że nikt u Ciebie nie był? Brak śladów o niczym nie świadczy, może tylko o tym, że nie byli u Ciebie gówniarze.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Ja mam antywirusa Arcavir i firewall Windowsowy , juz ze 3 lata i wszystko dziala ok.
    W pracy firewall/proxy w domu router.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    artoor, jesteś pewien, że nikt u Ciebie nie był? Brak śladów o niczym nie świadczy, może tylko o tym, że nie byli u Ciebie gówniarze.
    Ktoś kiedyś powiedział, że bezpieczny komputer to taki komputer, który znajduje się w pomiesczeniu bez drzwi i okien, o ścianach z ołowiu i odłączony od wszelkich sieci - w tym elektrycznych.
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artoor Zobacz posta
    Ktoś kiedyś powiedział, że bezpieczny komputer to taki komputer, który znajduje się w pomiesczeniu bez drzwi i okien, o ścianach z ołowiu i odłączony od wszelkich sieci - w tym elektrycznych.
    Dokładnie tak. Więc tak naprawdę nie ma skutecznych zabezpieczeń. No może za wyjątkiem komputerów wirtualnych. Bardzo dobrym zabezpieczeniem, jest brak zabezpieczeń i zastosowanie MAGIC CARD. Cokolwiek napastnik wyrządzi, to nadaremnie się biedaczek trudzi.
    Ostatnio edytowane przez david555 ; 26-09-2007 o 22:48
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Firewalle , antyirusy sa ok ale najslabszym ogniwem jest ... Uzytkownik ten i tak zawsze kliknie YES zeby tylko zrobic to co chce

Oszczędny w słowach Awatar pretorian111
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Witam,

Niegdyś Norton Internet Security, a obecnie NOD32 + rozumne korzystanie z netu

Pozdrawiam
    Dawid
    D50 /T28-75 2.8/ SB-800

Domyślnie

Sprzętowy firewall w routerze USR 9105, niezawodny jak dotąd...
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów