Close

Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 312

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    @Jacek_Z

Nie mam uprzedzeń i neguję tego, że ktoś ma, lub nie ma tatuaży. To jego prywatna sprawa. Podobnie producenci bielizny - nie mają uprzedzeń i szukają modelek z tatuażami do pokazania swojej kolekcji.

Co do mnie. W życiu bym nie napisał, że dyskryminuję modelki/modela wyłącznie za jego wybory (tatuaże w tym przypadku). Nie oceniam sposobu życia innych osób i tym bardziej nie twierdzę , że "tatuaże to idiotyzm".

BTW - zdjęcia które robiłem dla producenta bielizny szukającego modelek z tatuażami
    https://i.imgur.com/UkyRgRp.jpg
    https://35photo.pro/photo_5077857/
    https://35photo.pro/photo_5040940/
    https://35photo.pro/photo_5037134/#author/5037134
    https://35photo.pro/photo_5057913/#author/5057913
    https://i.imgur.com/tVavTEA.jpg
    https://i.imgur.com/pvMXxLT.jpg

Nawet nie napiszę na temat braku tolerancji do innych osób , których nie rozumiemy w naszym społeczeństwie. To nie miejsce na takie dyskusje.

ps.
    https://lamode.info/tatuaze-na-wybiegu.html

TATUAŻE NA POKAZACH MODY
    Nie tylko coraz częściej na wybiegach pojawiają się modelki z permanentnymi tatuażami, ale coraz więcej domów mody specjalnie na pokazy wzbogaca wybiegowe sylwetki i wizaż malowaniem ciała, tzw. body painting lub tatuażami tymczasowymi. Odważne zdobienia lansowali na swoich pokazach Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Fay, Philipp Plein lub Saint Laurent (za czasów Hedi`ego Slimane`a). Malownicze kwiaty widziałyśmy na prezentacji Marchesa, kolorowe gwiazdki pokazał Tommy Hilfiger, a mini geometryczne wzory miały modelki podczas show Giamba. Ostatnio również w Polsce mogłyśmy oglądać tatuaże na ciałach modelek – był to pokaz paprocki&brzozowski na sezon wiosna lato 2017, ale fanem takich ozdób jest też Robert Kupisz.
    Mówiłeś o zachodnich producentach a dałeś zdjęcia swoje. Klient chciał - klient dostał.
    Pokazy mody. Co pewien czas media nas epatują, że teraz na wybiegach pojawiają sie modelki big size. Owszem, pojawiają się. Tylko że to margines rynku i żadne zaklęcia i klikalne nagłówki artykułów o zmianie w modzie tego jakoś nie zmieniają. Nadal na wybiegu 99,9% to modelki wysokie i szczupłe.
    To, że pojedynczy projektanci/firmy to pokazują to nic nie znaczy. Jedna z osób sama jest fanem tatuaży, ma ich sporo to bierze modelki z tatuażami. To mnie nie dziwi, ale nie róbmy z tego normy.
    No i zauważ, że potem piszesz o body paintingu i tatuażach tymczasowych. No właśnie. To TOTALNA różnica. O czym to mówi? Że topowe modelki boją sobie walnąć rozległy tatuaż stały, bo wie, że odpadnie jej 95% zleceń. Topowy projektant/firma nie ma kogo wybrać z tatuażami, bo korzystają z topowych modelek. A one są bez tatuaży. No i sprawa bardzo ważna. Oni dbają o detal. Tatuaż taki by pasował do kolekcji. Kolorem, rysunkiem itd. I jaka jest szansa, że modelka będzie miała taki jak on chce? Następna kolekcja będzie inna. Inne tatuaże? Stały tatuaż to wielki problem. Stąd zabawy w body painting. Tylko że to stosowano juz w latach 90-tych, to nic nowego (mam kalendarz Pirelli - Naomi Campbell pokryta złotą farbą). Wytatuowana modelka - to można porównać do konieczności stosowania przez projektanta jednego wzoru materiału. Modelka ma być "jednorazowa"? Na to tam sobie nikt nie pozwala.
    Tolerancja. Ależ jako ludzi to ja zupełnie nie biorę pod uwagę czy kto ma tatuaże czy tez ich nie ma. Większość dziewczyn teraz ma juz tatuaże. Większość małe, nie wyeksponowane.
    Jestem nauczycielem w 2 szkłach średnich. Zajęcia praktyczne z fotografii sa w modułach kilkugodzinnych, w trakcie przerw są w studiu i rozmawiają ze sobą swobodnie. Rozmawiają też (rzadko) o tatuażach. Czekaja aż skończą 18 (choć niektóre robią je sobie przed 18, ba, niektóre robią je sobie same, albo tatuują się wzajemnie!). Problem w tym, że same nie wiedzą co sobie wytatuować ani w którym miejscu. Raz sie skłaniają ku czemuś, potem zmieniają koncept. Co to znaczy? Że chcą mieć tatuaż, to jest najważniejsze. Dlaczego? Bo taka moda. Presja otoczenia. Albo opcja druga, problemy ze sobą i chęć zwrócenia uwagi otoczenia na swoje problemy. Tak się składa, że możecie jedną moją uczennicę (Wiktoria) zobaczyć, był taki program w TV - Tatuaże do poprawki. Zrobiła z sobą coś strasznego. To dla mnie krzyk rozpaczy. Przesympatycznej dziewczyny, swoją drogą.
    Wytatuowane osoby akceptuję, jako ludzi. Część lubię, część niekoniecznie, ale to nie ze względu na tatuaże czy ich brak. To mi nie robi.
    Jako modelki do zdjęć - nie chcę. Jak klient zachce wytatuowaną to zrobię.
    Każdy ma swoje preferencje. Jeden lubi blondynki a drugi brunetki
    Sorry za OT.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Powtórzę się wszyscy Polacy to eksperci w każdej dziedzinie naszego życia, choć często nie mają zielonego pojęcia o czymś, co komentują bo nigdy tego nie robili Taka mentalność narodowa
    Ja akurat znam się na fotografii, bo mnie interesuje i jak najbardziej mam pojecie, bo dużo oglądam i dużo czytam, i dużo slucham
    Ale nie dlatego sie tutaj udzielam, podzieliłem się tylko odczuciami po tych ostatnio wrzuconych fotach. Twoja nieumiejetnośc przyjmowania krytyki ma konkretne odzwierciedlenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jako modelki do zdjęć - nie chcę. Jak klient zachce wytatuowaną to zrobię.
    Każdy ma swoje preferencje. Jeden lubi blondynki a drugi brunetki
    Sorry za OT.
    Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź! Bardzo tego brakuje w wielu komentarzach. W wielu aspektach się z Tobą zgadzam , również w tym, że mając wybór każdy samemu decyduje o tym kogo wybierze do zdjęć. To oczywista - oczywistość.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Ja akurat znam się na fotografii, bo mnie interesuje i jak najbardziej mam pojecie, bo dużo oglądam i dużo czytam, i dużo slucham
    Ale nie dlatego sie tutaj udzielam, podzieliłem się tylko odczuciami po tych ostatnio wrzuconych fotach. Twoja nieumiejetnośc przyjmowania krytyki ma konkretne odzwierciedlenie
    Zasadniczo mam prawie podobnie. Zupełnie nie znam się na fotografii, ani obsłudze sprzętu i jak ktoś poprosi to robię mu zdjęcia W Twojej nomenklaturze jestem typowym bezrozumnym fotoziutkiem i tym samym osiągnęliśmy konsensus w dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 06-08-2021 o 11:08
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo

Domyślnie

Zupełnie nie znam się na fotografii, ani obsłudze sprzętu i jak ktoś poprosi to robię mu zdjęcia
    I to by było uczciwe postawienie sprawy, ale piszesz ze to wszystko pod klienta, produkty itd itp i jeszcze próbujesz własne niszowe wizje uogólniać jako jakieś ogólne normy. Co szybko "wyjaśnił" Jacek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    I to by było uczciwe postawienie sprawy, ale piszesz ze to wszystko pod klienta, produkty itd itp i jeszcze próbujesz własne niszowe wizje uogólniać jako jakieś ogólne normy. Co szybko "wyjaśnił" Jacek.
    Następnym razem od razu napiszę, że jestem typowym bezrozumnym fotoziutkiem i nie będziesz musiał marnować swojego cennego czasu na czcze dyskusje.
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo

Domyślnie

Następnym razem od razu napiszę, że jestem typowym bezrozumnym fotoziutkiem i nie będziesz musiał marnować swojego cennego czasu na czcze dyskusje.
    Ja nie marnuje czasu, jestem tutaj dla rozrywki.
    Nie rozumiem czemu to piszesz, sprowadzasz na personalne wycieczki, byle dalej od zdjęć?
    Wychodzi na to nie tylko Twoje zdjęcia są nieme, ale i ich argumentacja.

Domyślnie

tak rzadko odwiedzam to forum a ono tak bardzo potrafi rozbawić :P
    już prawie nikt nie dodaje tu zdjęć...
    Jednym z ostatnich jest Andrzej ze swoimi ładnymi glamurkami...
    i nagle kilka stron takiego pier... głupot, że głowa boli

Chcecie uczyć Andrzeja robić zdjęcia?
    chcecie mu wybrać w jakim stylu i z kim ma robić foty?

a może pokażecie mu swoje własne zdjęcia z zaznaczeniem, że on też ma tak robić!

Andrzej rób swoje i olej "nieudaczników"!
    dla nich sensem istnienia jest pokazanie się na forum... i to nie zdjęciowo a po prostu pokazaniu, że są! że istnieją
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Nie wiem o czym panowie/panie rozmawiają. Bardzo możliwe, ze ci, którzy uważają się za zawodowych fotografów źli są na tych, którzy nimi nie są i złośliwie nie chcą zachwycać się zdjęciami, tych, którzy uważają się za zawodowych fotografów. Padają słowa "klient", "wymagania", "dziewczyny" (z agencji modelek)- pełna profeska. W mojej wiosce mamy coś, co się w Bawarii "Keller" nazywa- wiejska restauracja z Biergarten. Fotomietki (takie jak ja) z okolicy maja tam własny stół, co jakiś czas piją gromadnie helles i popisują się nowymi kamerami i obiektywami. 2 z nas wykonuje zdjęcia, które później sprzedają- ślubne, eventy i takie tam. Ale my jesteśmy fotomietkami i wcale nam to nie przeszkadza- zarabiamy dobre pieniądze w naszych niefotograficznych zawodach. Kolego @Bartek - NinoVeron i kolego @candar- kto kupuje wasze zdjęcia? Kolego @candar, kto kupił zdjęcia wytatuowanej jak nieboskie stworzenie damy w czarnych koronkowych majtkach? Zdjęcia mi się podobają, ale chciałbym wiedzieć ile trzeba takich zdjęć sprzedać, żeby Tesle kupić. Albo chociaż 2 tygodnie we Władysławowie. P.S. Koleżanka z pracy pojechała z mężem na urlop do nad polskie morze- wróciła cala, zdrowa i zadowolona. Taka alternatywa.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 07-08-2021 o 22:36
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Nie ma się o co sprzeczać.
    Po co robi się takie zdjęcia? Dla domowego archiwum? Jest ok.
    Żeby je sprzedać? Też jest ok. Rynek zweryfikuje.

ksh
    Gość

Domyślnie

Fajnie rozwaliliście temat i to nawet nie polityką

Z ostatnich to #147 bardzo bardzo fajne.

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Czy już wszystkie dziewczyny pozujące mają sztuczne piersi ?
    Myślę że to mocno zależne od organizującego sesję, jak ma takie gusta to takie ma modelki ?
    U nas nadal jeszcze ten sam styl co w usa, czyli implanty, usta karpia i ogólnie tandeta.
    Podstarzały gość w kabriolecie słuchający sandry, c.c.catch czy modern talking też wpisuje się w ten kicz

Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni