Close

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 312

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tak, Klaudia w wersji retro, 142 jest bardzo fajna.
    Czy już wszystkie dziewczyny pozujące mają sztuczne piersi ?
    .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .....

Oglądam sporo zdjęć modowych w różnych zachodnich "wydawnictwach" i odnoszę wrażenie że że taki styl ,jak powyżej, nazwijmy go "ładny", już tam nie funkcjonuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .....

Oglądam sporo zdjęć modowych w różnych zachodnich "wydawnictwach" i odnoszę wrażenie że że taki styl ,jak powyżej, nazwijmy go "ładny", już tam nie funkcjonuje
    To dobrze czy źle?

Domyślnie

Wszystkie nie, to mniejszość. Typ Playboy/CKM.
    Taki sie podoba modelkom, fotografom beauty. Fotografia modelek ma bardzo różne oblicza. I to bardzo dobrze.

Styl ładny to funkcjonował daaawno temu. Od lat dominuje styl "byle dziwniej" i zaskakująco. Ciężko mi to ująć słowami.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Czasem trafiam w tv na kanały discopolo i chwytam za głowę - wysokie budżety, klipy zagramanicą, ujecia z dronów. Ale wciąż te same bezguście motywów, stylówek, gestów. Może dlatego że mieszkam w stolicy i mam wszystko na żywo, nie wiem, jestem bardziej wyczulony na takie odpustowe stylówy.

Na forum, na górze jest belka ze zdjęciami i czasem wyświetlają się np z przed dziesięciu lat, z nieumiejętną, przesadzoną obróbką, takie że aż człowiek głośno burknie "o jprdl co za obciach"
    No to mam identyczne odczucie po ostatnich zdjęciach w tym wątku. Te zdjęcią są bardzo mocno niedzisiejsze.

A cycki, ja lubie każde, to bez znaczenia. Chodzi o co innego - dziś ordynarność nie jest ani fajna, ani seksi, ani fair wobec samej modelki. Moim zdaniem

Domyślnie

A no tak. hm. Brak mi jakiegoś postępu, zmiany, trochę już mi się opatrzyły te zdjęcia, styl niezmienny, usztywniony. Nic nowego już nie wychodzi, wydaje się, że ciągle to samo zrobione w trakcie tej samej sesji.

Domyślnie

Mi sie zdjęcia Candara podobają!

Fajnie byłoby zobaczyć kiedyś jakiś backstage.

Domyślnie

matbe napisał "dziś ordynarność nie jest ani fajna, ani seksi, ani fair wobec samej modelki" Mam nadzieję, że dobrze rozumiem że to Twój jakiś ogólny pogląd. Nie zdanie wypowiedziane w kontekście zdjęć z tego wątku. Oczywiście poczucie tego co ordynarne jest subiektywne i indywidualne, ale ja w zdjęciach z tego wątku ordynarności w traktowaniu modelek nie widzę. Jednym się ten styl fotografii i tak ukazywane kobiety spodobają innym nie. Jak napisał Jacek_Z "Fotografia modelek ma bardzo różne oblicza. I to bardzo dobrze"
    myślę co piszę

Domyślnie

To ja @fafniak pozwolę sobie tak po Twojemu. Czy wszyscy mężczyźni myślący w ten sposób mają problem z penisem? Odnośnie do stylu, który niby już nie funkcjonuje, sądzę, że autor zdjęć bez problemu sobie z tym poradzi.

Domyślnie

Nie chodzi o to czy się podoba czy nie, to inna rzecz. Oderwijmy się od tego kryterium. Kiedyś czekałem na nowe zdjęcia kolegi, teraz jestem rozczarowany bo tak jakbym już je widział, i już wiem że niczego innego nie będzie. Wręcz są identyczne. To nie tylko kwestia stylu. Dominuje jeden typ modelki, stylistyka, nastrój. Tak jakby się bał wyjść poza swój schemat a wręcz bał się zmieniać ustawienia w aparacie i programie do obróbki.
    No dobre, ale znowu dziś kawior z szampanem?

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni