Szukaj
Niezaprzecze, jest to pewna opcja, ale jest jeden mały problem.
Kit jest częścią zestawu D70s + kit, ja go sprzedam, to mogę mieć problem z gwarancją (a zostało jej ok. 3-4 miesięcy) więc trochę się waham.
Mały kroczek? Z pewnością mały, nawet bardzo, jednak nie stać mnie na Nikkora 17-55 (chyba, że zostanę bez kasy na ok. 30 miesięcy).
Myślałem o stałkach ale nie wiem, czy zmienianie obiektywów by mi pasowało (dodam tak w ramach ciekawości, że poszliśmy razem z klasą na plener foto, nauczycielka wzięła jakiegoś Canona półautomata, a ja miałem Zenita 11 z podpiętą Heliosem 50. Robiłem nim zdjęcia chyba z 45 min, i bardzo mi się ten obiektyw spodobał, a jak miałem nikkora 50 mm do D70s, to ten zakres mi nie odpowiadał i go sprzedałem).
Pozostaje mi albo czekać na koniec gwarancji, albo zaryzykować, sprzedać i kupić 17-50 albo też zostać przy kicie.
Co wy byście radzili w tym wypadku
Acha.
Czyli problem się rozwiązał.
Teraz tylko pozostaje sprzedać kita (ile można wziąć za 9 miesięcznego kita?) i kupić coś jasnego.
Czy tak w granicach 1000-1300 zł byście polecili?
Tamrona 17-50 czy może jest jeszcze jakiś konkurent w podobnym zakresie ogniskowej i cenowej?
Michale bo powinieneś spróbować szkła 35mm f2. To jest soczewka do kreatywnej fotgrafii. Mi się nie udaje , ale Tobie młodemu na pewno przyniesie więcej pomysłów.
Racja, to naprawde fajne szkielko. Mam i polecam, T17-50mialem chwilke i odeslalem(byl naprawiany? o czy mnie nie poinformowano) - podobal mi sie optycznie, i 2,8 tez uzyteczne, ale martwilem sie wykonaniem i ostatecznie doszedlem do wniosku, ze gdy posiadam kilka jasnych stalek wcale nie polepsze sobie tak bardzo uzytecznoscia vs kit-owa. A tak nawiasem mowiac 18-200vr tez chodzi mi czasem po glowie, tak na spacer chodzi... ale moze poczekam na 18-200/2,8vr
A to z dzisiejszego wypadu wieczornego - z n35/2 z plynacego promu(zmniejszone, info w efix), ciekawe co bym pstryknal majac do dyspozycji 18-200vr...
Skontaktuj się z nami