Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: f/2.8 vs. VR

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Hmm, tak piszecie o tych szkłach i coraz bardziej zaczyna mi na nie ślinka cieknąć.
    Ja mam 55-200 VR i jakoś nie widzę aż takich rewelacji.
    Wolałbym coś jaśniejszego.
    A co do standardowych szkieł, to myślę nad wymianą nikkora 18-70 na tamrona 17-50 albo nad tamronem AF 28-75 (lub czymś podobnym jak Sigma 24-70mm F2.8 czy Tokina 28-70) ale odradził mi taką wymianę człowiek, w którego wiedzę wierze i szanuję, więc postanowiłem olać sprawę.

Teraz jednak cały czas mam chętke na to szkło.
    Pamiętam jak miałem 50 mm 1.8 to strasznie mi się podobało to rozmycie tła, ale to była stałka, więc trochę mnie ograniczała (a nie lubię/umiem zmieniać szkieł co 5 min.).

Więc już sam nie wiem, czy pozbyć się kita i kupić coś z 2.8?
    Tak Michle jak chcesz sobie trochę humor poprawić to sprzedaj kita i kup od mnie mego tamrona. Kroczek zrobisz naprawdę maluczki, ale zadowolenie wzrośnie.

ps.
    A jak tam zdrówko, coraz lepsiej ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Tak Michle jak chcesz sobie trochę humor poprawić to sprzedaj kita i kup od mnie mego tamrona. Kroczek zrobisz naprawdę maluczki, ale zadowolenie wzrośnie.

ps.
    A jak tam zdrówko, coraz lepsiej ?
    Niezaprzecze, jest to pewna opcja, ale jest jeden mały problem.
    Kit jest częścią zestawu D70s + kit, ja go sprzedam, to mogę mieć problem z gwarancją (a zostało jej ok. 3-4 miesięcy) więc trochę się waham.
    Mały kroczek? Z pewnością mały, nawet bardzo, jednak nie stać mnie na Nikkora 17-55 (chyba, że zostanę bez kasy na ok. 30 miesięcy).
    Myślałem o stałkach ale nie wiem, czy zmienianie obiektywów by mi pasowało (dodam tak w ramach ciekawości, że poszliśmy razem z klasą na plener foto, nauczycielka wzięła jakiegoś Canona półautomata, a ja miałem Zenita 11 z podpiętą Heliosem 50. Robiłem nim zdjęcia chyba z 45 min, i bardzo mi się ten obiektyw spodobał, a jak miałem nikkora 50 mm do D70s, to ten zakres mi nie odpowiadał i go sprzedałem).

Pozostaje mi albo czekać na koniec gwarancji, albo zaryzykować, sprzedać i kupić 17-50 albo też zostać przy kicie.
    Co wy byście radzili w tym wypadku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Kit jest częścią zestawu D70s + kit, ja go sprzedam, to mogę mieć problem z gwarancją
    "Kit" nie jest częścią zestawu, tylko jest zestawem (aparat + obiektyw). Pozbycie się obiektywu nie spowoduje utraty gwarancji na aparat.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    "Kit" nie jest częścią zestawu, tylko jest zestawem (aparat + obiektyw). Pozbycie się obiektywu nie spowoduje utraty gwarancji na aparat.
    Acha.
    Czyli problem się rozwiązał.
    Teraz tylko pozostaje sprzedać kita (ile można wziąć za 9 miesięcznego kita?) i kupić coś jasnego.
    Czy tak w granicach 1000-1300 zł byście polecili?
    Tamrona 17-50 czy może jest jeszcze jakiś konkurent w podobnym zakresie ogniskowej i cenowej?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Michale bo powinieneś spróbować szkła 35mm f2. To jest soczewka do kreatywnej fotgrafii. Mi się nie udaje , ale Tobie młodemu na pewno przyniesie więcej pomysłów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Michale bo powinieneś spróbować szkła 35mm f2.
    Racja, to naprawde fajne szkielko. Mam i polecam, T17-50mialem chwilke i odeslalem(byl naprawiany? o czy mnie nie poinformowano) - podobal mi sie optycznie, i 2,8 tez uzyteczne, ale martwilem sie wykonaniem i ostatecznie doszedlem do wniosku, ze gdy posiadam kilka jasnych stalek wcale nie polepsze sobie tak bardzo uzytecznoscia vs kit-owa. A tak nawiasem mowiac 18-200vr tez chodzi mi czasem po glowie, tak na spacer chodzi... ale moze poczekam na 18-200/2,8vr
    A to z dzisiejszego wypadu wieczornego - z n35/2 z plynacego promu(zmniejszone, info w efix), ciekawe co bym pstryknal majac do dyspozycji 18-200vr...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomett Zobacz posta
    A to z dzisiejszego wypadu wieczornego - z n35/2 z plynacego promu(zmniejszone, info w efix), ciekawe co bym pstryknal majac do dyspozycji 18-200vr...
    Pstryknąłbyś to samo z czasem w okolicach 1/40. Ew. wyższym ISO.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów