Close

Strona 1798 z 1914 PierwszyPierwszy ... 798129816981748178817961797179817991800180818481898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 971 do 17 980 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Eee, odwrotnie. Klapki i białe skarpetki tworzą nierozerwalną parę.
    Raczej Trio. Skarpetki do sandałów dobieramy ZAWSZE pod kolor reklamówki....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Druga sprawa, poczekajmy na konkret testy AF i ostrość przy skrajnych punktach bo nie sztuka bawić się w testy w centralnych punktach i pokazywać że brak różnic...
    Nie ma to znaczenia, bo fazowe są takie same na całej powierzchni matrycy. A co do ostrości na brzegu klatki to masz podlinkowany test od optycznych (akurat testowanie ostrości to nawet oni potrafią dobrze zrobić) albo test od cameralabs.

Niech zaczną robić wersje bez G standardowych zoomów bo te mają koszmarnie drogie i gigantyczne.
    Mają standardowy zoom za grosze, ale nikt tego nie chce. Teraz zrobili też kolejny kit przy okazji premiery a7c. Drożej, ale dużo lepiej robią to Tamron i Sigma oraz Sony ze swoim 24-105. Także ze standardowych zoomów masz z czego wybierać. W przeciwieństwie do konkurencji.

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    Raczej Trio. Skarpetki do sandałów dobieramy ZAWSZE pod kolor reklamówki....
    Oj nie. Białe froty są uniwersalne i pasują do wszystkich reklamówek.

Domyślnie

Jak sony zrobi duże szkło to nie da się nosić, jak Nikon zrobi kloca o kilkadziesiąt procent cieższego i większego - to jest bezkompromisowy i dla 1.2 można się pomęczyć
    Standard koesh
    Zdejmij te żółte klapki bo tego się czytać nie da. Każdy sprzęt który masz jest najlepszy, to już wiemy z poprzednich postów
    Ostatnio edytowane przez czomolungma ; 17-03-2021 o 21:50

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie ma to znaczenia, bo fazowe są takie same na całej powierzchni matrycy. A co do ostrości na brzegu klatki to masz podlinkowany test od optycznych (akurat testowanie ostrości to nawet oni potrafią dobrze zrobić) albo test od cameralabs.
    Nie o to chodzi, tylko o celność, szybkość i co się dzieje wtedy w centrum kadru jak trafiasz skrajnym punktem.

Mają standardowy zoom za grosze, ale nikt tego nie chce. Teraz zrobili też kolejny kit przy okazji premiery a7c. Drożej, ale dużo lepiej robią to Tamron i Sigma oraz Sony ze swoim 24-105. Także ze standardowych zoomów masz z czego wybierać. W przeciwieństwie do konkurencji.
    Masz na myśli tego Sony FE 24-105 G ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    Jak sony zrobi duże szkło to nie da się nosić, jak Nikon zrobi kloca o kilkadziesiąt procent cieższego i większego - to jest bezkompromisowy i dla 1.2 można się pomęczyć
    Standard koesh
    Chyba nie doczytałeś co napisałem, jestem za małymi gabarytami i pisałem że Sony zrobiło póki co na papierze świetny obiektyw, zastanawiam się tylko nad tym co wcześniej napisałem.
    Zresztą nie wiem czy kupując obiektyw za 2300 euro aż tak bardzo komuś zależałoby na 3cm długości czy jednak skupiałby się nad tym jaki to będzie miało w zestawie AF, rozdzielczość i inne parametry.

Zdejmij te żółte klapki bo tego się czytać nie da. Każdy sprzęt który masz jest najlepszy, to już wiemy z poprzednich postów
    Zawsze piszę że moim zdaniem, z mojego doświadczenia itd, a staram się wydawać kasę na to co dla mnie najlepsze i na co mnie stać, dlaczego mam sie męczyć z czymś co mi nie pasuje ?
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 17-03-2021 o 22:21

Domyślnie

Nie o to chodzi, tylko o celność, szybkość i co się dzieje wtedy w centrum kadru jak trafiasz skrajnym punktem...
    Do tej pory, z tego co widziałem to chyba wszystkie GM, a przynajmniej te nowsze, i chyba wszystkie G miały przewidywalny, w sensie prawie niezakrzywiony rozkład "płaszczyzny" ostrości. Duży plus dla tych którzy chcą mieć ostrość przy foceniu płaskich, prostopadłych powierzchni. Ale i tak obiektywy typu f/1.2 do tego nie służą. Tu ostrość ma być tam gdzie się ją ustawiło a reszta ma zniknąć w bokehu. Jeśli chodzi o szybkość to obiektyw jest bardzo szybki. Wśród f/1.2 z tego co mówią i piszą najszybszy. Inaczej być nie mogło, bo wsadzili tu aż 4 liniowe silniczki afu.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 17-03-2021 o 22:45

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie wyobrażam sobie żeby taki obiektyw jakaś firma mogła spieprzyć.
    Bawi mnie tylko wytykanie tych 3cm w Nikonie ale ok dawno się przyzwyczaiłem że na forum użytkowników i o sprzęcie Nikon trend jest raczej żeby krytykować sprzęt Nikona bo każda pochwała rodzi prawie fanatyczne przytyki

Domyślnie

To, że obiektyw Nikona jest znacznie cięższy i większy od reszty stawki i jest ogromny jak na 50kę to stwierdzenie faktu. Podobnie jak to, że większość z pozostałych obiektywów do zetek także jest duża. Nawet część z posiadaczy tych obiektywów na tym forum nie ma problemu z przyznaniem tego. To po prostu prawda i jeśli ktoś szuka małego pełnoklatkowego sprzętu to nie znajdzie go u Nikona. Fanatyzmem raczej nazwałbym zaprzeczanie temu co oczywiste na pierwszy rzut oka.

Domyślnie

Koesh. Nie. To wątek Sony. Czyli sa tu osoby, które zmieniły system na Sony, a zrobiły to w dużej mierze ze względu na mniejsze rozmiary bezluster i szkieł do nich. Oni mają inne preferencje niż np ja czy wielu innych.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Po długości to samo co Canon, ale węższy i znacznie lżejszy. Z tym kuriozum od Nikona to nawet nie ma co porównywać.

https://i.imgur.com/SicSqmn.jpg

...
    Tadam! Już mi lżej, że Nikon jest tylko 3 cm dłuższy. Reszta to tylko złe języki

Domyślnie

Cóż
    Jak robiono reklamy, często wystawiano cały park oświetleniowy -żeby wyglądało
    Rozkładana kejsy ze szkłami
    Ja pamietam jak robiłem foty do reklamówki (chyba chio) to pani producentka zaskoczona była tym ze wyjąłem 3 małe obiektywy
    Szybko skoczyłem po szkła od 6x7 , łacznie z trzysetką - uspokoiła się od razu

Niektórzy potrzebują "aby był duży", poważniej wtedy wyglądają

Strona 1798 z 1914 PierwszyPierwszy ... 798129816981748178817961797179817991800180818481898 ... OstatniOstatni