Ja go lubię za rozmiar i ostrość a słabości af-u nie dostrzegam specjalnie. Nawet koty w ruchu ogarnia.
Szukaj
Ja go lubię za rozmiar i ostrość a słabości af-u nie dostrzegam specjalnie. Nawet koty w ruchu ogarnia.
I w klapkach, odpadnie problem prania skarpetek.
Pewnie będą odświeżać pod super hiper szybki af z A1![]()
Eee, odwrotnie. Klapki i białe skarpetki tworzą nierozerwalną parę.
Kilka klipów o nowym 50/1.2 Znajdą się nawet jakieś głosy rozsądku przy porównaniu z Cajsem 50/1.4
A tu m.in. porównanie z Canonem i Nikkorem, ale szczerze radzę pominąć intro, czyli gdzieś tak od minutki można zacząć oglądać.
Dla ciebie wszystko. Pan twierdzi, że różnica między 1.4 a 1.2 nie jest aż tak wielka oraz że cajs mimo swoich kilku małych wad to nadal dobre szkło. Ja to sobie myślę, że jakby kto nie miał jasnej 50ki i zbędne 2000 zielonych to wtedy wybór byłby prosty, ale Ci co już mają cajsa pewnie muszą się zastanowić czy warto dopłacić i za co dopłacają.
Jak klapki z białymi skarpetkami? Sandały, tylko sandały tworzą klasyczny zestaw...
Ja natomiast cieszę się, że 50 mm to nie jest moja ogniskowa i ewentualna fascynacja tym szkiełkiem będzie z mojej strony czysto platoniczna.
Kulisy, motywacje firmy, wszystko co trzeba wiedzieć o nowej 50ce:
Spokojnie spokojnie, zobaczymy co te obiektywu będą potrafiły na zapowiedzianych sensorach 80-120Mpix, może ( zaznaczam że może ) Nikon tu wygra robiąc optykę bezkompromisową w przypadku takiego czegoś jak 50mm f/1.2
Druga sprawa, poczekajmy na konkret testy AF i ostrość przy skrajnych punktach bo nie sztuka bawić się w testy w centralnych punktach i pokazywać że brak różnic.
Przy takich konstrukcjach drobiazg będzie robił różnicę.
Nie zmienia to faktu że może się okazać że Sony będzie naj naj naj...
Niech zaczną robić wersje bez G standardowych zoomów bo te mają koszmarnie drogie i gigantyczne.Ale pomijając systemowe wojenki, to jestem zdania, że Sony zamiast chwalić się swoim penisem powinno iść swoją drogą. Skoro udało im się zrobić lekkie jak na te parametry, świetne optycznie i w miarę kompaktowe 50/1.2 to pewnie za dużo mniejsze pieniążki zrobiliby mniejsze i równie dobre 50/1.4, coś pokroju 24/1.4 i 35/1.4, które zaspokoiłoby potrzeby 99.5% użytkowników, nawet tych pro.
Skontaktuj się z nami