Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: Z5 czy D750

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odzio Zobacz posta
    Jest spoko, wybrany punkt się "rozpędza" w miarę trzymania joysticka w danym kierunku
    Szkoda, że joy nie działa w przypadku poruszania się po menu jak to jest np. w fuji.

Domyślnie

ok, dzięki za komentarze mam nadzieje że się jakoś odnajdę w 1 bezlusterkowcu. Będzie za Waszą radą Z5 a obiektyw 50 1.8S ,
    widziałem jakieś sample na YT i wygląda obiecująco.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcus777 Zobacz posta
    Szkoda, że joy nie działa w przypadku poruszania się po menu jak to jest np. w fuji.
    Lepiej działa dotykowy ekran niż jakby działał ten joy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
    ok, dzięki za komentarze mam nadzieje że się jakoś odnajdę w 1 bezlusterkowcu. Będzie za Waszą radą Z5 a obiektyw 50 1.8S ,
    widziałem jakieś sample na YT i wygląda obiecująco.
    wszystkie testy mówią, że ta 50 jest jeszcze lepsza optycznie od 35s, o której pisałem - nie wiem jak to możliwe, ale jeśli ta ogniskowa Ci odpowiada, to na pewno nie będziesz rozczarowany

Oszczędny w słowach Awatar marcus777
    Miasto
    Ziemia Obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odzio Zobacz posta
    wszystkie testy mówią, że ta 50 jest jeszcze lepsza optycznie od 35s, o której pisałem - nie wiem jak to możliwe, ale jeśli ta ogniskowa Ci odpowiada, to na pewno nie będziesz rozczarowany
    35mm to bardzo fajna ogniskowa, 90 % tematów można nią załatwić.

Domyślnie

Gdzieś czytałem recenzję i jeden gość bardziej był zadowolony z 50g niż 50s 1.8. Nie wiem. Jakby nie te drogie karty i do tego jeden slot, to może bym się szarpnal na Z6. Ale w sumie tylko do zdjęć potrzebuje. Niby górny oled nie potrzebny, ale człowiek już tak przyzwyczajony by zerknąć.

Domyślnie

Czyli jednak Z6 z tego co widzę na giełdzie?
    Co to się stało?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Czyli jednak Z6 z tego co widzę na giełdzie?
    Co to się stało?
    ))
    Tak poczytałem trochę i wiadomo Z6 lepsze od Z5 ,a to dla mnie będzie max i szczęście, a ktoś może będzie szedł level wyżej.
    Jak trafi się egzeplarz w bdb stanie to kupię.
    Na Z5 na razie jest rabat do 14, więc luz.

Domyślnie

imo raczej lepiej dołożyć do obiektywu niż "6" jeśli interesuje Cię tylko fotogafia, bo jednak Z5 jest ograniczony głównie pod kątem filmowania

Domyślnie

Tak tylko na marginesie napiszę, że w ostatnim magazynie NikonPRO nie ma już ani jednego zdjęcia zrobionego lustrzanką - wszystkie pochodzą z Z7 lub Z6. Większość tych zdjęć ze szkieł natywnych (Nikon Z), i tylko kilka z wykorzystaniem FTZ i szkieł lustrzankowych z bagnetem F. Myślę, że to też powinna być cenna wskazówka dla tych, którzy jeszcze się wahają i ciągle myślą o lustrzankach. Także dla tych, którzy piszą bzdury, że Nikon Z7 i Nikon Z6 nie są sprzętem klasy PRO - panowie czas najwyższy wychylić głowę z tego "polskiego zaścianka" i popatrzeć na to co się dzieje na świecie.
    Jacek

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni