Szukaj
ok, dzięki za komentarze mam nadzieje że się jakoś odnajdę w 1 bezlusterkowcu. Będzie za Waszą radą Z5 a obiektyw 50 1.8S ,
widziałem jakieś sample na YT i wygląda obiecująco.
Gdzieś czytałem recenzję i jeden gość bardziej był zadowolony z 50g niż 50s 1.8. Nie wiem. Jakby nie te drogie karty i do tego jeden slot, to może bym się szarpnal na Z6. Ale w sumie tylko do zdjęć potrzebuje. Niby górny oled nie potrzebny, ale człowiek już tak przyzwyczajony by zerknąć.
Czyli jednak Z6 z tego co widzę na giełdzie?
Co to się stało?![]()
Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
>>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<
imo raczej lepiej dołożyć do obiektywu niż "6" jeśli interesuje Cię tylko fotogafia, bo jednak Z5 jest ograniczony głównie pod kątem filmowania![]()
Tak tylko na marginesie napiszę, że w ostatnim magazynie NikonPRO nie ma już ani jednego zdjęcia zrobionego lustrzanką - wszystkie pochodzą z Z7 lub Z6. Większość tych zdjęć ze szkieł natywnych (Nikon Z), i tylko kilka z wykorzystaniem FTZ i szkieł lustrzankowych z bagnetem F. Myślę, że to też powinna być cenna wskazówka dla tych, którzy jeszcze się wahają i ciągle myślą o lustrzankach. Także dla tych, którzy piszą bzdury, że Nikon Z7 i Nikon Z6 nie są sprzętem klasy PRO - panowie czas najwyższy wychylić głowę z tego "polskiego zaścianka" i popatrzeć na to co się dzieje na świecie.
Jacek
Skontaktuj się z nami