Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: ISO 12800

Domyślnie

@bejcman Dzięki. @bomkallo Po nikonie D5 nabyłem DX1 M3 + 400/2,8 i miał to być mój zestaw marzeń, przyznam że nasza przyjaźń trwała szczególnie krótko bo jakieś 2 tygodnie, zrezygnowałem z Canona i wybór z powrotem padł na nikona a że samo do sprzedaży wchodziła D6-tka nawet chwili się nie zastanawiałem. Jeżeli chodzi o ISO Canon 1DX M3 nie ma najmniejszego startu do D5 czy D6 jak i również w innych kwestiach z nim przegrywa. @stock Dzięki. @tbogdanowicz Na moim Eizo tego nie widać , może takie złudzenie bo wkoło zielono, tłem są liście olch a to najgorsze co może spotkać fotografa. Pozdrawiam wszystkich.
    Nic nie trwa wiecznie. Trzeba cierpliwie czekać na właściwy moment, a prędzej czy później dostanie się wielką szansę. Tak jak w przyrodzie. Najwięksi drapieżnicy są też najbardziej cierpliwi. Peter James

Domyślnie

Fota ładna .Co do jakości mogę pokazać fotkę z d500 na 12800 nie chciałbyś tego oglądać a ta jest dobra !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoDam Zobacz posta
    ... Po nikonie D5 nabyłem DX1 M3 + 400/2,8 i miał to być mój zestaw marzeń, przyznam że nasza przyjaźń trwała szczególnie krótko bo jakieś 2 tygodnie, zrezygnowałem z Canona i wybór z powrotem padł na nikona a że samo do sprzedaży wchodziła D6-tka nawet chwili się nie zastanawiałem. Jeżeli chodzi o ISO Canon 1DX M3 nie ma najmniejszego startu do D5 czy D6 jak i również w innych kwestiach z nim przegrywa.....

Może by ten cytat walnąć na bannerze nad forum? Człowiek czyta i słucha tych zachwytów nad specyfikacjami konkurencji, lamentów nad zacofaniem Nikona. A potem przychodzi praktyka i okazuje się, kto umie zrobić solidne narzędzie do pracy.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

@ostek Dzięki. Miałem D500 i jest to świetna pucha ale niestety ISO nie jest najlepszą stroną tego modelu. @Kojocisko Chyba i ja uległem tym zachwytom i połknąłem haczyk ale niestety w praktyce wyglądało to zupełnie inaczej a aczkolwiek odwrotnie.
    Nic nie trwa wiecznie. Trzeba cierpliwie czekać na właściwy moment, a prędzej czy później dostanie się wielką szansę. Tak jak w przyrodzie. Najwięksi drapieżnicy są też najbardziej cierpliwi. Peter James

Domyślnie

12800ISO A wygląda jakbyś strzelił go na 1000ISO bądź mniej . Niechciałbym widzieć jak wygląda 12800 na moim D750 . Fotka super no i refleks u fotografującego na wysokim poziomie .

Domyślnie

@FotoDam, ten zielonkawy kolor w cieniach, pod skrzydłami, podbrzusze, ogonek, to jest jakieś odbicie liści? Czy ptaszysko ma takie upierzenie?
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

U mnie też widoczne lekkie zabarwienie w zieleń, tam gdzie pisze crusiek, ale jakby nie było to powiedziane pewnie nie zwróciłbym na to uwagi
    Zdjęcie się podoba, jakość też b.dobra jak na tak wysokie iso.

Domyślnie

@crusiek Myślę że odbicie liści choć na swoim Eizo tego nie widzę. Pozdr.

Domyślnie

Sprawdź pipetą w PS. Jak dla mnie jest lekkie zazielenienie.

Domyślnie

@tbogdanowicz To coś, bo dla mnie to zwykłe zacienienie reaguje tylko na barwę żółtą, idzie to usunąć bo dla mnie PS nie ma najmniejszych tajemnic ale zdjęcie traci na jakości a żeby ją utrzymać można zrobić to na kanałach lub poprzez punktowe usunięcie dominanty żółci ewentualnie zaznaczenie. Z tego względu że jest to fotografia przyrodnicza gdzie działamy w różnych warunkach oświetleniowych przy wyżyłowanych parametrach i takie psikusy to norma, dla tak praktycznie niewidocznego defektu szkoda schrzanić kadr zupełnie bo niestety dłuższe dłubanie i kręcenie w PS do tego doprowadza. Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów