Close

Strona 49 z 90 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

@poste - po raz pierwszy mogę się Twoją wypowiedzią w tym wątku zgodzić.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta

A co do zaleceń WHO, to radziłbym podchodzić do nich z dużą ostrożnością, jako że ta organizacja nie raz i nie dwa, wydawała zalecenia, które powinny ją skompromitować po wsze czasy
    W moich oczach właśnie sam się skompromitowałeś.

Domyślnie

Czas się zwijać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    W moich oczach właśnie sam się skompromitowałeś.
    Zapewne nawet ci nie świta o czym mowa, ale niech ci już tak pozostanie.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

od bliskich osób znam 2 skrajnie różne doświadczenia zachowania lekarzy ordynatorow. tak że każda opinia może być prawdziwa.

Teraz najmniej się boję starszych osób w sklepie - znaczy, że jest zdrowa, trzyma się bo wirus by ja zmogl szybko - a nie nosi skrycie wirusa. gorzej z kwitnąca, ruchliwą beztroska młodzieżą

Domyślnie

Zapewne nawet ci nie świta o czym mowa, ale niech ci już tak pozostanie.
    Tyle mi wystarczyło, wyjaśnień nie potrzebuję.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chory Zobacz posta
    A że palcówka ma raczej niezbyt wiele do zaoferowania, to pacjent ma szczęście jeśli dostanie łóżko. Materace antyodleżynowe, pieluchomajtki, strzykawki trzeba dostarczyć we własnym zakresie, miałem bliską osobę w szpitalu w Polsce w zeszłym roku. Makabra. O podejściu wiecznie obrażonego personelu do chorego i jego najbliższych (czytaj intruzów) nawet nie będę wspominał. O higienie też. Daleko mi do gloryfikowania Anglii w każdej dziedzinie, ale ich opieka zdrowotna w porównaniu do naszej to jest przepaść.
    Gdzie takie coś było ?
    Ja mam rodziców często w szpitalach w Krakwie, Rydygiera, Jana Pawła II, na Modrzewiowej i na Focha, o żadnym złego słowa nie napiszę, świetny personel od sprzątaczki po lekarzy, jest czysto, jedzenie skromne i byle jakie ale nie ma tragedii, nikt na niczym tam nie oszczędza, nie ma żadnego wyłudzania i wymuszania.
    Do tego dochodzą częściowe remonty gdzie standard po nich jest wysoki, a stare części no cóż, jest kiepsko zwłaszcza jak są stare pokoje bez łazienki ale przynajmniej czysto.
    Byłęm też w okulistycznym w Nowej Hucie, nowiutki specjalistyczny szpital, znam też nowy szpital w Skawinie, tam jest genialnie zorganizowane wszystko.

Znam też jak wyglądają stare szpitale na Kopernika i na Skarbowej, nie napiszę tu krytyki bo wiem jakie są realia naszego kraju i ile jeszcze trzeba pompować kasy w służbę zdrowia.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Teraz najmniej się boję starszych osób w sklepie - znaczy, że jest zdrowa, trzyma się bo wirus by ja zmogl szybko - a nie nosi skrycie wirusa. gorzej z kwitnąca, ruchliwą beztroska młodzieżą
    Mam to samo, a co ciekawe starsza osoba jakoś potrafi stać dwa metry od drzwi żabki, a młodzież lata i robi sobie heheszki bo obsługa ich wywala ze sklepu.

Domyślnie

Od stwierdzenia, że ktoś mówi głupoty do innych wniosków jest tylko jeden krok.

A co do zaleceń WHO, to radziłbym podchodzić do nich z dużą ostrożnością, jako że ta organizacja nie raz i nie dwa, wydawała zalecenia, które powinny ją skompromitować po wsze czasy, a mimo to nadal istnieje, co jest przynajmniej dla mnie naprawdę przezabawne.

Na ten czas, działania naszych rodzimych służb sanitarnych dostatecznie chronią nas w Polsce od skutków pandemii, także pozwólmy im działać, zamiast krytykować.
    "Warunki na zgrupowaniach miałyśmy bardzo dobre! Wszystko to zasługa naszego prezesa i nie jest prawdą, że dach przeciekał, szczególnie, że prawie nie
    padało!"
    „Łubu dubu, łubudubu, niech nam żyje prezes naszego klubu…”

Domyślnie

Wprowadzić lajki!

Domyślnie

koesh, stań przed lustrem, zobaczysz kto tu ciągle o polityce pisze i nie może się powstrzymać.

Strona 49 z 90 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów