Close

Strona 32 z 90 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 898

Wątek: COVID-19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Ale nikt mnie i tak nie obsłuży bo jasno o tym pisze w biuletynie służby zdrowia.
    .
    Czegos nie rozumiem. UK jakie ma podejscie do epidemi, takie ma. Ale jesli sluzba zdrowia nie walczy intensywnie z koronawirusem. To chyba "ma czas i mozliwosc"cie przyjac?
    A ty o jakichs zaleceniach i zakazach...

Dawaj do nas do Polski, akcja Lot do domu jest. Jako przybysza z zagranicy z podejrzeniem koronawirusa (ofc nie zycze ci tego!) to cie karetka zawioza do szpitala.
    A po za tym Sluzba Zdrowia dziala i przyjmuje kazdego. No np na ostry dyzur okulistyczny czekalem 11 godzin (to nie blad w opisie), ale sie doczekalem.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Dziękuje Krzysiek za pomoc i rady. Jak widzisz nie dostanę się do lekarza. Mam inne reali.
    Płyta dziś przyszła ale nie mam sił aby z kompem walczyć. Z tego co widziałem to już brakuje towarów bo musiałem zamówić inny model. Ceny też poszły do góry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Nie pastwię się. Ciekawy byłem.
    No przeca zartuje.

a powazniej, to nie pamietam normalnie jakie leki dostalem na grype 10 lat temu.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ja mieszkam całkiem blisko w Nottingham. Najbardziej mnie wku.wia że szkoły pootwierane.
    ...

Domyślnie

Znam życie pamietam jak mnie rozłożyło kiedy była akcja ze świńską czy ptasią, to poszedłem do lekarza to mnie nie wpuszczono do środka. Nie miałem świńskiej ale też mocno było wszystko utrudnione. Więc jak piszą tak robią a wizyty umawia się tylko telefonicznie.
    Nie da się przyjść na wizytę z ulicy. Tu jest trochę inaczej jak w Polsce.

Nie panikuje Nie będę też uciekał. Zobaczymy jutro na razie mam ciężkie dwa dni.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Nikodemo Zobacz posta
    Ja mieszkam całkiem blisko w Nottingham. Najbardziej mnie wku.wia że szkoły pootwierane.
    To bardzo blisko, dobrze wiedzieć.

Fakt szkoły otwarte, zero jakiś konkretnych reakcji a jest już ponad 1500 potwierdzonych.

Domyślnie

@90s Objawy, które opisałeś przypominają mi zapalenie gardła/krtani. Też sugeruję pójście do lekarza. Ponieważ nawet niedawno próbowaliśmy leczyć jakiegoś wirusa samodzielnie, to dr google podpowiadał, że przy wirusie najczęściej nie ma wysokiej gorączki, przy bakterii tak. Generalnie temperatura jest wskazówką do wzięcia antybiotyku, ale trzeba zobaczyć gardło. Koronawirusa nie przechodziłem, to nie wiem Kaszel może być spowodowany tym, że masz zawalone zatoki i wpływa toto do gardła, więc pewnie trzeba coś na oczyszczenie. Ponadto jak po kilku dniach przeziębienie nie przechodzi i nawet jeśli jest to wirus, to namnoży się bakterii i prawdopodobnie dostaniesz i tak antybiotyk. Sam widzisz, że bez lekarza się nie obędzie. Po co się męczyć z gorączką, duża szansa, że spadnie szybko po antybiotyku.

Domyślnie

Ok jutro zadzwonię do GP i powiem co jest.
    Nie liczę na antybiotyk bo w UK jest zakaz dawania bo kiedyś Anglicy brali na wszystko.

Serio tutaj służba zdrowia to tragedia i nie wymyślam z tymi problemami. Tu jest dramat

Pierwszy lepszy tekst i kropka w kropkę to co piszę
    http://www.lukasz.poprostuoni.pl/lon...rwsze-starcie/

Domyślnie

a takie prywatne ubezpieczenie /abonament które sam płacisz, lub płaci firma gdzie się pracuje, jeśli taka opcja to bardzo drogie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta

Serio tutaj służba zdrowia to tragedia i nie wymyślam z tymi problemami. Tu jest dramat

Pierwszy lepszy tekst i kropka w kropkę to co piszę
    http://www.lukasz.poprostuoni.pl/lon...rwsze-starcie/
    Rzeczywiście dramat żeby dopiero po 7 dniach wysokiej gorączki próbować dostać się do lekarza bo takie maja zalecenia i wcześniej mogą nie przyjąć. Jak wygląda wówczas absencja w pracy, zwolnienie lekarskie nie jest wymagane ?
    Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 17-03-2020 o 23:29

Domyślnie

Mam dwa prywatne ubezpieczenia, jedno na wypadki drugie na choroby. Ale nic nie pokrywa prywatnych wizyt. Te są bardzo drogie i raczej specjalistyczne. Wątpię też że z dnia na dzień po rejestracji dostanie się wizytę.

Tak teraz sobie uzmysłowiłem że ostatni raz antybiotyk to brałem w Polsce czyli z 15 lat temu.
    Spodziewam się standardu czyli paracetamol i daj znać za 7 dni.

tu do 7 dni jak dobrze pamietam możesz chorować bez zwolnienia lekarskiego. Ale musiałbym się upewnić.
    W UK nie ma sensu chodzić do lekarza bo on też szuka na googlu co ci może być. A paracetamol kupisz bez recepty.
    Więc to strata czasu.
    Kiedyś miałem problem ze stawem i chciałem scan to mi powiedział że to nie Polska i paracetamol i wróć za 3 miesiące.
    Znajomego tak załatwili że po 6 miesiącach pojechał do Polski i powiedziano mu że jest za późno i teraz kuleje. Tak samo paracetamol jak nie przejdzie to wróć za 3 miesiące.

Strona 32 z 90 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów