Szukaj
Napisałeś, że ma być ładnie, a nie wiernie. NIE. Ma być wiernie, czyli ładnie. Problem w tym, że "ładnie" to pojecie względne. A nawet powszechnie błędnie interpretowane, pół biedy jeśli nieświadomie. Dowodem jest tego ilość szajsu sprzedawanego w elektromarketach.
Coś czuję, że to wszystko wiesz, tylko ból duszy która patrzy na te wszystkie oczojebne wynalazki w sklepach zmusza Cię do lekkiej prowokacji.
- - - - kolejny post - - - - - -
Odpowiedź jest oczywista. Jeśli jest możliwość zobaczyć dzieło tak, jak chciał je pokazać twórca, to obowiązkiem osoby świadomej jest skorzystać z takiej możliwości. Jest jednak pewien haczyk. Trzeba się trochę o to postarać.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Zdajecie sobie sprawe, że dzisiejsze TV mają Wam posłużyć kilka lat a nie 10 i więcej jak te na świetlówkach ccfl.? Wszyscy się jaracie nowym, gdzie producent zapewnia mainboardy, t-cony na 3 lata a potem zostaje wyrzucić mebel na śmietnik. Ja po 11 latach z demobilu wymieniam maina w starym Samsungu a nowego nie mam zamiaru kupować bo pożyje krócej niż na używanej płycie. Zresztą producenci po 3 latach nie mają do TV w zapasie podzespołów bo liczą że przyjdziecie po nowe ze swoją kasą.
Nowa dyrektywa UE obowiązująca od 2020 roku mówi podobno, zobowiązuje producentów do tego aby urządzenia były naprawialne i zaopatrzenie serwisowe 10 lat od ukończenia produkcji modelu.
Nie czytałem, w radio słyszałem.
Praktyka ilości psujacych się TV i braku modułów pokazuje co innego. Przebywam często w serwisie firmy na S i wiem co mówię.
@robin to co piszesz to właśnie ma odwrócić ten trend ku normalności. Nie jest normalnym aby zostawać na lodzie z TV 55 cali po 4 latach użytkowani i lecieć po nowy.
Zresztą to nie tylko w tym widoczne, ogólnie przyjete, mamy harować wciąż na nowe bo 5 letnie to już stare i be.
No to jak jest oczywista to ją zapodaj zamiast pisać jakieś okrągłe słówka. Nawet w kinach jest z tym problem, a może jest jakiś cudowny sposób którego nie znamy - chętnie się dowiem
.
Dokładnie. nie jest to wszystko tak proste jakby niektórzy chcieli sobie ułożyć.
Pozdrawiam
Marcin
Akurat w moim przypadku tego potwierdzić nie mogę. Jak pisałem wcześniej mój 10 letni LCD na świetlówkach (zero awarii oczywiście) wyświetla lepiej niż 5 letni z podświetleniem LED (tej samej firmy zresztą). TV użytkowany tak średnio pewnie z 6 godzin dziennie (ma jeszcze zapas jasności i nie jest ustawiona na max). Na tym nowszym (syna) pojawiły się dodatkowo jasno fioletowe sporych rozmiarów plamy. Oczywiście to może być przypadek i nie można generalizować.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Skontaktuj się z nami