to dużo daje do myślenia https://www.youtube.com/watch?v=8PepyNs1Xiw , byłem pobawiłem się sony 55xg9505 i LG OLED55C9 treści słabe z yutube 1080p i 4 k ale oled wymiata
Szukaj
to dużo daje do myślenia https://www.youtube.com/watch?v=8PepyNs1Xiw , byłem pobawiłem się sony 55xg9505 i LG OLED55C9 treści słabe z yutube 1080p i 4 k ale oled wymiata
Fuji
Wracam ze sklepu, co prawda nie było XF90 ale był XD8505 i generalnie baardzo fajnie obraz na tym wyglada, a to niższy model od Sony XF90, wiec jeśli ma być lepiej w xf to chyba go wezmę. Obok stały jakieś QLEDy 55” i powiem ze jeśli mam wybierać między dobrym LEDem 65” a mniejszym Qledem 55” to chyba wole LEDa 65” Sony XF90. Jednak te 65 cali robi robotę, większe wrażenie 65” robi na mnie niż Qled 55”.
Z tego wszystkiego zdaję sobie sprawę. Wiem, że będzie opad szczęki. Ala jak czytam jakie ludzie mają problemy z OLED'ami, to mi się odechciewa. Naprawdę, pomimo bezawaryjnej pracy starego TV (42" i tylko 720p) chętnie zmieniłbym już na nowy, większy...
Z tym średnio się zgadzam i jest to sprawa dyskusyjna. Android potrafi zamulić TV. Taki webOS od LG jest naprawdę dobry i szybki. Po jakimś czasie (2 lata?) i tak obydwa rozwiązania będą przeszkadzać, a nie pomagać (brak wsparcia). Raczej stary android będzie przeszkadzał bardziej. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby sam monitor bez funkcji TV i tymi wszystkimi systemami. Podpinasz źródła i cieszysz się świetnym obrazem. Taki monitor oledowy np. 65".
Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10
Android TV nie zamula, pewnie masz na myśli jakieś stare gdzie oszczędzano na pamięci itd, teraz to działa poprawnie od dawna, nigdy bym nie brał czegoś z własnym systemem bo ma zawsze spore ograniczenia w przyszłości.
Panowie z jakiej odległości oglądacie te TV. Mój staruszek LCD ma 40 cali (oglądam tak z ok. 3,5m ) i nie wydaje mi się aby był mały. Oczywiście jak zmienię, bo kiedyś to nastąpi, będzie to pewnie 55”, ale na pewno nie większy.
Ja mam ekran do projektora 92" i miejsce do oglądania w odległości prawie cztery metry co daje mi podobny efekt co w IMAX w środkowych rzędach sali, do odległości 3,5m jeśli TV to 65" nie jest za duże.
Być może kwestia przyzwyczajenia. Nie czuję dyskomfortu w oglądaniu 40 calowego TV z 3,5m. Raczej obawiałbym się czy 55 cali nie będzie za duże. To jednak 15 cali więcej. 65" w ogóle nie rozpatruje i nie sądzę abym kiedykolwiek brał pod uwagę (mieszkania na większe raczej nie zmienię)
Skontaktuj się z nami