Close

Strona 185 z 272 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 841 do 1 850 z 2712

Domyślnie

to dużo daje do myślenia https://www.youtube.com/watch?v=8PepyNs1Xiw , byłem pobawiłem się sony 55xg9505 i LG OLED55C9 treści słabe z yutube 1080p i 4 k ale oled wymiata
    Fuji

Domyślnie

Wracam ze sklepu, co prawda nie było XF90 ale był XD8505 i generalnie baardzo fajnie obraz na tym wyglada, a to niższy model od Sony XF90, wiec jeśli ma być lepiej w xf to chyba go wezmę. Obok stały jakieś QLEDy 55” i powiem ze jeśli mam wybierać między dobrym LEDem 65” a mniejszym Qledem 55” to chyba wole LEDa 65” Sony XF90. Jednak te 65 cali robi robotę, większe wrażenie 65” robi na mnie niż Qled 55”.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ile cali ta plazma ma ?
    Pytam bo to jest tak samo jak przy zmianie komputera, ktoś się sugeruje że ma nowy procesor i wszystko tak świetnie działa ale nie bierze pod uwagę szybkiego ram i dysku, lepszego gpu itd.
    Zmienisz tą świetna plazme na nowy i założę się że jak kupisz sporo większy i 4K z HDR to będziesz miał opad szczeny, a samo OLED da ci kosmetyczne zmiany dla wielu nawet nie zauważalne poza prezentacją w salonie.

według mnie to co najwięcej wpływa na wrażenia przy zmianie tv to:
    1. wielkość
    2. rozdzielczość
    3. HDR
    4. OLED / QLED
    Z tego wszystkiego zdaję sobie sprawę. Wiem, że będzie opad szczęki. Ala jak czytam jakie ludzie mają problemy z OLED'ami, to mi się odechciewa. Naprawdę, pomimo bezawaryjnej pracy starego TV (42" i tylko 720p) chętnie zmieniłbym już na nowy, większy...

Sugeruje tez brać TV z androidem, a nie jakieś gów... smart producenta tv.
    Z tym średnio się zgadzam i jest to sprawa dyskusyjna. Android potrafi zamulić TV. Taki webOS od LG jest naprawdę dobry i szybki. Po jakimś czasie (2 lata?) i tak obydwa rozwiązania będą przeszkadzać, a nie pomagać (brak wsparcia). Raczej stary android będzie przeszkadzał bardziej. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby sam monitor bez funkcji TV i tymi wszystkimi systemami. Podpinasz źródła i cieszysz się świetnym obrazem. Taki monitor oledowy np. 65".
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

ksh
    Gość

Domyślnie

Android TV nie zamula, pewnie masz na myśli jakieś stare gdzie oszczędzano na pamięci itd, teraz to działa poprawnie od dawna, nigdy bym nie brał czegoś z własnym systemem bo ma zawsze spore ograniczenia w przyszłości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Wracam ze sklepu, co prawda nie było XF90 ale był XD8505 i generalnie baardzo fajnie obraz na tym wyglada, a to niższy model od Sony XF90, wiec jeśli ma być lepiej w xf to chyba go wezmę. Obok stały jakieś QLEDy 55” i powiem ze jeśli mam wybierać między dobrym LEDem 65” a mniejszym Qledem 55” to chyba wole LEDa 65” Sony XF90. Jednak te 65 cali robi robotę, większe wrażenie 65” robi na mnie niż Qled 55”.
    Qled to nie oled ja dziś w MM porównywałem 9550 i oled lg c9 i raczej kupię oled .
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin255 Zobacz posta
    Qled to nie oled ja dziś w MM porównywałem 9550 i oled lg c9 i raczej kupię oled .
    Qledy i Oledy były obok ...
    I dla mnie liczy się wielkość , wole jednak dobrego i dużego leda niż mniejszego qleda/Oleda.. w moim, odczuciu taki 55” to mały telewizor przy takim 65. No a na dobrego Qleda/Oleda 65” musiałbym wydać majątek.

Domyślnie

Panowie z jakiej odległości oglądacie te TV. Mój staruszek LCD ma 40 cali (oglądam tak z ok. 3,5m ) i nie wydaje mi się aby był mały. Oczywiście jak zmienię, bo kiedyś to nastąpi, będzie to pewnie 55”, ale na pewno nie większy.

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja mam ekran do projektora 92" i miejsce do oglądania w odległości prawie cztery metry co daje mi podobny efekt co w IMAX w środkowych rzędach sali, do odległości 3,5m jeśli TV to 65" nie jest za duże.

Domyślnie

...do odległości 3,5m jeśli TV to 65" nie jest za duże.
    Być może kwestia przyzwyczajenia. Nie czuję dyskomfortu w oglądaniu 40 calowego TV z 3,5m. Raczej obawiałbym się czy 55 cali nie będzie za duże. To jednak 15 cali więcej. 65" w ogóle nie rozpatruje i nie sądzę abym kiedykolwiek brał pod uwagę (mieszkania na większe raczej nie zmienię )

Domyślnie

zamówiłem LG OLED55C9 zobaczymy
    Fuji

Strona 185 z 272 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów