Close

Strona 186 z 272 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 2712
    ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Być może kwestia przyzwyczajenia. Nie czuję dyskomfortu w oglądaniu 40 calowego TV z 3,5m. Raczej obawiałbym się czy 55 cali nie będzie za duże. To jednak 15 cali więcej. 65" w ogóle nie rozpatruje i nie sądzę abym kiedykolwiek brał pod uwagę (mieszkania na większe raczej nie zmienię )
    Tak jak napisałem wcześnie odnośnie porównań do kina i serio nie ma czegoś takiego jak "za duży", dlatego zawsze wolę większy ekran niż mniejszy z super wypasiona specyfikacją, oczywiście nie twierdze że na takim małym 55" nie da się oglądać przyjemnie, można zawsze usiąść bliżej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin255 Zobacz posta
    zamówiłem LG OLED55C9 zobaczymy
    Daj znać koniecznie jak wrażenia. Biorę pod uwagę ten model.

Domyślnie

Edit*
    Okazało się ze 65” jednak może być tyci za duży. Siedzę dokładnie 2,2m od TV, wiec takie 55” będzie w sam raz. Na dodatek okazało się znajomy ma wspomnianego LG 55 C9 , odwiedziłem go i powiem tak „opad szczęki” w porównaniu do tv którego mam jest kolosalna różnica. Przybiegłem do domu i z automatu zamówiłem LG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Tak jak napisałem wcześnie odnośnie porównań do kina i serio nie ma czegoś takiego jak "za duży", dlatego zawsze wolę większy ekran niż mniejszy z super wypasiona specyfikacją, oczywiście nie twierdze że na takim małym 55" nie da się oglądać przyjemnie, można zawsze usiąść bliżej
    Dokładnie. Wielkość to podstawa. I do tego człowiek się przyzwyczaja bardzo szbko. Ja mam 75 i wydaje mi się niezbyt duży. Do 60" to chyba bym musiał lornetkę dokupić .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Edit*
    Okazało się ze 65” jednak może być tyci za duży. Siedzę dokładnie 2,2m od TV, wiec takie 55” będzie w sam raz. Na dodatek okazało się znajomy ma wspomnianego LG 55 C9 , odwiedziłem go i powiem tak „opad szczęki” w porównaniu do tv którego mam jest kolosalna różnica. Przybiegłem do domu i z automatu zamówiłem LG
    To jeszcze dziś się spotkamy przy odbiorze a na czym oglądasz teraz ?
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin255 Zobacz posta
    zamówiłem LG OLED55C9 zobaczymy
    To bardzo, bardzo dobry model. A słowo "zobaczymy" jest swego rodzaju podsumowaniem.

Ten model ma mnogość ustawień, i co bardzo ważne (przynajmniej dla mnie) wbudowany dekoder Dolby Atmos (wystarczy podłaczyć odpowiedni zestaw audio po HDMI ARC) oraz rewelacyjne Dolby Vision (coś jak HDR10 tylko o wiele bardziej zaawansowane).

Po właczeniu i skonfigurowaniu polecam odpalić sobie na Netfix ponizszy serial - jest w natywnym 4K z Dolby Vision (to ostatnie TV sam rozpozna, wyświetli się odpowiedni komunikat).

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Sfinalizowałem dziś zakup 55C9 za 4 949 zł jutro dostawa .
    Fuji

Domyślnie

Rafał pierwsze co to zrobiłem , odpaliłem nasza planetę. Powiem tak, co do wielkości. Różnica w stosunku do mojego starego 50 jest. Te 55 cali jest idealne do oglądania z 2 metrów. Co do obrazu WOW WOW! Jestem pod wrażeniem. Tym bardziej że planetę oglądałem już na swoim starym TV - robiło to na mnie wrażenie na starym, ale teraz to szczena mi opada widząc to w takiej jakości

Edit. Odpaliłem wiedźmina, nocne sceny miodzio.

Marcin jak wrażenia?
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 31-12-2019 o 15:26

Domyślnie

Miodzio , tv poprzedni sprzedałam to oled wyszedł mnie 4150 , jeszcze po swojemu ustawiam , uczę się go ale filmy które znam na pamięć na oledzie to inna bajka
    Fuji

Strona 186 z 272 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów