Close

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 199

Wątek: xpro3

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Pełna klatka w fuji będzie bez pełnej klatki bo ta jest przereklamowana i taka... zwyczajna
    No przeciez wg Fuji ich system jest lepszy niz pelna klatka. To po co maja dawac pelna klatke... oni maja juz lepsze teraz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    nic najlepszego w Sony Alfa nie ma

to duża matryca obudowana bez ładu i składu guzikami i ekranami przez firmę robiącą walkmany i telewizory
    Cos pieknego ten wpis. I szczera prawda - powaznie.

A w temacie watku;
    Tak wchodzac do tego watku, chcialem poczytac o nowym, ciekawym aparacie - o ja naiwny. Myslalem nawet ze moze uzytkownicy x pro 1 czy 2 sie odezwa i cos napisza, jakies teoretyczne porownanie...
    Zamiast tego analiza rynku, tytan to jest do d..upy (pewnie lepsze łuszczace sie gumy Z-etek ) i jak smie kosztowac prawie tyle samo co Sony FF.

A no i Leica zdjec nie robi. Znaczy robi, ale tylko gabinetu dentystycznego (to juz bylo mistrzostwo )
    Ja chyba jakis dziwny jestem. Bo nie stac mnie na nowa cyfrowa Leice (bez ogromnych wyrzeczen), ale zal mi 4 liter nie sciska, zeby hejtowac ta firme i jej aparaty.
    Moze jeszcze ktos napisze, ze Leica do niczego sie nie nadaje bo nie ma wykrywania oka. A to przeciez must have w w obecnej fotografi w wydaniu internetowo-forumowo-onanistycznym.

Tak, w moim wpisie jest duzo ironi. Ale na niektore zarzuty w tym watku do Fuji czy Leici...to nie ma sensu odpowiadac.
    Zal, ze ten watek sie tak potoczyl.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 25-10-2019 o 03:06
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Myslalem nawet ze moze uzytkownicy x pro 1 czy 2 sie odezwa i cos napisza, jakies teoretyczne porownanie...
    Było...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

No dla mnie idea guzikologii serii X-T jedno czy dwucyfrowej, a nawet Xpro, jest bliższa niż idea guzików w innych firmach. Następnie to guzikologia klasycznego lustra Canona seria 5d lub 6d. Ostatnie to już są bałagany zarówno w Sony i Nikonie bez ładu i składu i jakiejś logiki.

Menu i Q menu tak samo najpierw Fuji, potem Canon. Wolę nawet menu Sony niż Nikona u którego menu zawsze mnie irytowalo. Aż w końcu dałem sobie z Nikonami spokój ale menu tylko przelało czarę, powodem były słabe szkła, wady produkcyjne, awaryjność i gumy.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 25-10-2019 o 09:08
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    No przeciez wg Fuji ich system jest lepszy niz pelna klatka.
    Potwierdzisz stosownym cytatem Fujifilm? Czy to tylko własne urojenia?
    A skoro według Ciebie rozmiar ma znaczenie, to przecież system Fujifilm faktycznie jest lepszy niz pełna klatka!

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	54,2 KB
ID:	32612

Już nie musisz tak migrować z systemu do systemu. Kliknij "pomógł"

Ile pasji wkladacie w hejtowanie systemu który jest gorszy, brzydszy i się kiepsko sprzedaje. No zuchy!

Domyślnie

https://www.fotopolis.pl/testy/apara...rwsze-wrazenia

"X-Pro3 to również chyba pierwszy aparat, który wprowadza znaną z długich obiektywów funkcję ogranicznika zakresu działania AF. Pozwala wybierać spośród dwóch zaprogramowanych wartości lub skorzystać z pierścienia ostrości, aby ustawić dowolny zakres."

Z kazdym newsem coraz bardziej mi się podoba ten fudżik.

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta

A no i Leica zdjec nie robi. Znaczy robi, ale tylko gabinetu dentystycznego (to juz bylo mistrzostwo )
    Ja chyba jakis dziwny jestem. Bo nie stac mnie na nowa cyfrowa Leice (bez ogromnych wyrzeczen), ale zal mi 4 liter nie sciska, zeby hejtowac ta firme i jej aparaty.
    ...
    Czytaj ze zrozumieniem... napisalem ze Leice kupuja dzisiaj dentysci, ja mysle ze lekarze tez i prawnicy... generalnie grupy zawodowe ktore spia na pieniadzach. Ale czy fotografuja tylko gabinety dentystyczne... tego nie wiem. Musisz ich sam zapytac. Owszem w przeszlosci aparaty tej firmy byly sprzedawane bardziej masowo i w czasach kiedy fotografia sie rozwijala. Oczywista oczywistoscia bedzie wiec ze duzo unikalnych i wartosciowych zdjec powstalo dzieki aparatom tej firmy. Jednak zeby dzisiaj stawiac im (tym aparatom) oltarzyk i bic pokolony... az takim fanem nie jestem. A i zeby nie bylo innej firmie od aparatow oltarzyku stawiac nie bede. Tak jak juz bylo tutaj powiedziane... ta firma odcina dzisiaj kupony od dawnej swietnosci, produkuja bardzo droga bizuterie fotograficzna. Dzisiaj mozna kupic aparat i obiektyw innej firmy i osiagnac te same efekty co z Leica. Wiec skoro mozna taniej to po co przeplacac... no i wracamy do poczatku... poniewaz sa ludzie ktorzy maja kasy jak lodu. Oni kupuja zegarki za 5000£ albo i wiecej, bo to symbol ich statusu. Tak samo drogie samochody, domy w drogich dzielnicach itd. Wiec kupia taka Leice bo jest droga i ma legende.

Ja tego nie kupie bo na kasie nie spie... a legenda zdjec za mnie nie zrobi Wybieram produkt adekwatny do ceny i oferujacy to czego potrzebuje aby wykonac okreslone zadanie fotograficzne.

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Potwierdzisz stosownym cytatem Fujifilm? Czy to tylko własne urojenia?
    A skoro według Ciebie rozmiar ma znaczenie, to przecież system Fujifilm faktycznie jest lepszy niz pełna klatka!

Już nie musisz tak migrować z systemu do systemu. Kliknij "pomógł"

Ile pasji wkladacie w hejtowanie systemu który jest gorszy, brzydszy i się kiepsko sprzedaje. No zuchy!
    Dobrze wiesz ze internet jest pelen platnych (moze w walucie, moze w wyjazdach albo innych atrakcjach, a moze jak dawniej kopa jaja i wiadro boczku) recenzji Fuji. Te ochy i achy jak to porzucilem pelna klatke... kupilem Fuji i nagle moje zdjecia staly sie lepsze. To tak w skrocie bo nie chce mi sie o tym rozpisywac. Wiem ze inne firmy tez tak robia... ale chyba Fuji z lekka przegina z tym dodawaniem legend do swoich wyrobow. To sa tylko aparaty nic wiecej...

Owszem nie przepadam obecnie za Fuji. Pisze to jako byly uzytkownik systemu. Nie zajmuje sie narzekaniem na marke zawodowo... nie placa mi za to. Mowie o tym co mi sie nie podoba. Dyskutuje o tym. Byc moze ktos inny za czas jakis majac dylemat czy wejsc mocno w Fuji i uzywac go do wszystkich rodzajow fotografii to przeczyta i sie zastanowi. Ja zawsze sugeruje zeby wypozyczyc albo kupic na probe i samemu podjac decyzje czy nam dany aparat pasuje czy nie.

Moja przygode z Fuji rozpoczalem od T1 i stalek, 16mm 1.4, 23mm f1.4, 35mm f2, 56mm f1.2. I uzywalem go glownie jako aparatu spacerowego do streeta. I do tej roli bylo w miare OK, bylo dosyc lekko i porecznie z gripem. To bylo najlzejsze Fuji z gripem jakie mialem. Pozniej byla zmiana na T2 ktorego oddalem po niecalych 2 tygodniach... aparat sie przegrzewal. Skusilem sie na H1 i to byl najwiekszy blad. Jako ze rownolegle mialem tez Nikona FX i komplet obiektywow bylem ciekawy na ile H1 sprawdzi sie w roli aparatu do wszystkiego. No i sie nie sprawdzil pomimo ze dokupilem ichnie najlepsze zoomy. 16-55 f2.8, 50-140 f2.8 i mialem krotko 100-400 ktory oddalem bo AF byl wolny jak diabli. Pomijam juz jakie mialem problemy z 50-140 i ogolnie z serwisem Fuji. Zreszta juz tez ktos narzekal na wymiane gum w Fuji. To dobila mnie polityka cenowa tej firmy. Ja wiem ze aparat to nie inwestycja... jednak poczatkowa cena H1 byla z czapy wyjeta. Po mniej niz roku zrobili taka przecene ze ludzie ktorzy nie byli zadowoleni z aparatu i zdecydowali sie go sprzedac stracili proporcjonalnie bardzo duzo. Wiecej niz gdyby wybrali T3 albo aparat innej marki. Ja rowniez pozbywajac sie Fuji duzo stracilem. Dla porownania sprzedawalem niedawno calego Nikona lustrzankowego ktorego mialem od 2015 roku i stracilem tyle co nic po 4 latach uzytkowania. I to mi sie podobalo...

Dlatego smieje sie z Pro 3 poniewaz cena jest z czapy wyjeta, dorobiona do tego aparat smieszna ideologia. Warto sie zastanowic nad zakupem zaraz po premierze bo jest mozliwosc ze Fuji zagra z cena podobnie jak w przypadku H1. Lepiej poczekac rok i wtedy kupic jak cena juz mocno spadnie.

Akurat limiter AF z poziomu aparatu to genialna sprawa. Kazdy producent bezlusterkowca moze to dac. Akurat to sie firmie Fuji chwali. To juz bylo kiedys w jakims aparacie chyba Sony... ale nie pamietam.

Z Nikona tez sie smieje... aczkolwiek nic mi sie nie luszczy Jednak mam wieksza frajde z robienia zdjec Zetka niz mialem H1. Finalne zdjecia sa dla mnie tez lepsze z N niz mialem z F. Szczegolnie w trudnych sytuacjach oswietleniowych. No i kwestia obrobki plikow RAW... te z Zetki to czysta przyjemnosc... RAWy z Fuji byly meczace. Ja jednak nie polubilem sie z tym ich X Transem.

Gdybym mial ponownie kupic Fuji... to tylko T3 kupiony w momencie kiedy wyjdzie nowszy model (mozliwie najnizsza cena T3) oraz stalki f2. Aparat z przeznaczeniem do spokojnej spacerowej fotografii. O Fuji jako jedynym uniwersalnym systemie juz nie mysle...
    Ostatnio edytowane przez J1 ; 25-10-2019 o 12:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    https://www.fotopolis.pl/testy/apara...rwsze-wrazenia

"X-Pro3 to również chyba pierwszy aparat, który wprowadza znaną z długich obiektywów funkcję ogranicznika zakresu działania AF. Pozwala wybierać spośród dwóch zaprogramowanych wartości lub skorzystać z pierścienia ostrości, aby ustawić dowolny zakres."

Z kazdym newsem coraz bardziej mi się podoba ten fudżik.
    Wcześniej każdy Fujik to miał. Był przycisk Macro do fotografowania z odległości poniżej 1 m, bo w standardowym trybie AF miał ograniczenie do 1 m właśnie, żeby nie jeździł po całym zakresie. Tyle, że przy dzisiejszych szybkościach AF to nie ma większego znaczenia. Przeostrzenie z 0,2 m na nieskończoność trwa ułamek sekundy, przynajmniej na obiektywach, z których korzystanie ma sens z X-Pro3. Może w teleobiektywach miałoby to uzasadnienie.

Ja z otwartymi rękami przyjąłbym tryb pozwalający błyskawicznie uzyskać hiperfokalną.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Z tymi dentystami, to się nie zgodzę Może w jakiś małych miejscowościach gdzie nie było i nie ma konkurencji, to się podorabiali. To, że leczenie do tanich nie należy nie oznacza od razu, że dentysta zarabia krocie. Koszty prowadzenia takiej działalności są bardzo wysokie. Także ten, teges z tą leica i dentystami, to lekka przesada
    Od razu zaznaczam, że nie jestem stomatologiem, ale branże znam bardzo dobrze
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przeostrzenie z 0,2 m na nieskończoność trwa ułamek sekundy, przynajmniej na obiektywach, z których korzystanie ma sens z X-Pro3. .
    Zupelnie nie chodzi o czas, a o kontrolę nad ostrzeniem na okreslony plan. Przecież to kamera do repo, chcę ostrość w tłumie na drugim planie np i czekam tylko na właściwy moment nie martwiac się że af pierdyknie na osobę tuż przede mną albo gdzieś w pejzaż.
    To nie Leica gdzie taką kontrolę masz w palcach

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów