Close

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 199

Wątek: xpro3

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale pamiętaj że dyskutujemy o aparacie aps-c za 8200-9200zł

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ty mnie prosze nic nie mow... rozmawiasz z byly wlascicielem X-H1 Wiem ile kosztowal na poczatku a ile po niecalym roku i pamietam ile dostalem kiedy go sprzedawalem. Pozycjonowanie produktu cena... takie rzeczy juz tez byly

Lu
    Gość

Domyślnie

A teraz zapytaj w Fuji na ile Polska to dla nich znaczący rynek, żeby kierować się siłą nabywczą tubylców. I odsiej kurtuazję... Zresztą takie pytanie można zadać każdemu producentowi.

ksh
    Gość

Domyślnie

No to inaczej, premierowa cena tego aparatu aps-c jest ciut niższa od premierowych cen dość zaawansowanych pełnych klatek, wiem że nie o to chodzi żeby porównywać tylko zwyczajnie chodzi o chore ceny jakie pojawiają się ostatnio w aps-c, z drugiej strony jakby wyglądała marka apple i np ajfony jakby kosztowały połowę mniej od zawsze, pewnie sporo klientów nie odczułaby tego że zostali naznaczeni jako członkowie elitarnej społeczności
    Zakup takiego sprzętu w takiej cenie musi dawać coś więcej niż tylko specyfikacja sprzętu i wygląd
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 24-10-2019 o 20:58

Lu
    Gość

Domyślnie

No to inaczej, premierowa cena tego aparatu aps-c jest ciut niższa od premierowych cen dość zaawansowanych pełnych klatek, wiem że nie o to chodzi żeby porównywać tylko zwyczajnie chodzi o chore ceny jakie pojawiają się ostatnio w aps-c, z drugiej strony jakby wyglądała marka apple i np ajfony jakby kosztowały połowę mniej od zawsze, pewnie sporo klientów nie odczułaby tego że zostali naznaczeni jako członkowie elitarnej społeczności
    Zakup takiego sprzętu w takiej cenie musi dawać coś więcej niż tylko specyfikacja sprzętu i wygląd
    Sam sobie odpowiedziałeś. Mogą się czuć naznaczeni...

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lufa Zobacz posta
    A teraz zapytaj w Fuji na ile Polska to dla nich znaczący rynek, żeby kierować się siłą nabywczą tubylców. I odsiej kurtuazję... Zresztą takie pytanie można zadać każdemu producentowi.
    No przeciez niewielu kupi ten aparat zaraz po premierze. Ambasadorowie juz go mieli czas temu i moze dolaczy do nich nieliczne grono zapalencow. Ja zgaduje ze zrobia taki myk jak z X-H1, po mniej niz roku cena poleci mocno w dol. No chyba ze beda bronic ceny do ostatniej kropli krwi aby utrzymac status. Taki T3 sprzedaje sie chyba rozsadnie bo jakis wielkich cudow cenowych na miare tego co zrobili z H1 nie widze.

No dokladnie o to chodzi. Stworzyc ideologie ktora sama w sobie nic producenta nie kosztuje a wyciaga dodatkowa kase od klienta. Taka wartosc dodana. I teraz jezeli ktos w to wierzy... to placi. Ten co jest slabej wiary... krytykuje. Proste

PS.
    Umoczyli kase na H1... chca sie odkuc

Domyślnie

Kolejnym krokiem Fuji będzie model bez ekranu, jak Leica M-D. I może pełna klatka, to by był przełom. A tak to zabawkę mamy. Lubię stylistykę z fujifilm ale gdy coś naprawdę wnosi.
    A ze stylistyką to tak: Olympus pen F a la kliszowiec też szał wyglądem zrobił, tylko na jak długo tego starczyło? Nie jest popularny, nie dlatego super i że niszowy, tylko ani pstrykaczy nie zadowolil ani zaawansowanych użytkowników. Bo to biżuteria.
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 24-10-2019 o 21:54

Domyślnie

Gabinet stomatologiczny mi zbankrutował. Zamienię dwie gówniane Lajki na jedno Xpro3. Skusi się ktoś?
    Franek - dzięki za urozmaicenie wątku.

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Kolejnym krokiem Fuji będzie model bez ekranu, jak Leica M-D jakiś czas temu. I może pełna klatka, to by był przełom.
    ...
    Maja maly sredni format. Nie sadze zeby poszli w pelna klatke. Przynajmniej nie teraz. Moza za czas jakis... w sensie 5 lat albo wiecej.

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Gabinet stomatologiczny mi zbankrutował. Zamienię dwie gówniane Lajki na jedno Xpro3. Skusi się ktoś?
    Franek - dzięki za urozmaicenie wątku.
    Nie ma takiej opcji To jest technicznie niewykonalne

ksh
    Gość

Domyślnie

Pełna klatka w fuji będzie bez pełnej klatki bo ta jest przereklamowana i taka... zwyczajna

Strona 12 z 20 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów