Szukaj
Bajeczne kolorki. Super. Oj, chyba będziesz tęsknił za 850 i 14-24.
Ostatnio edytowane przez tomgol ; 01-08-2019 o 09:47
tak sobie*
ladne miejsce i swiatlo. ale kadr zupelnie bez pomyslu: ani dostatecznie ciasno zeby zdjecie bylo "o tej gorze" (IMHO lepszy pomysl, bo tam sie duzo dzieje) ani dostatecznie szeroko, zeby wykorzystac chmury do urozmaicenia. albo nawet bardziej ogolnie - nie widze tu pomyslu co zrobic z chmurami, jak wzbogacic nimi ujecie, w tej kompozycji wrecz oslabiaja je.
dalej: swiecacy sie grzbiet po lewej nic nie wprowadza do zdjecia, a odciaga uwage od glownego obiektu.
nie jestem tez przekonany do ulozenia horyzontu posrodku, bo zeby ta symetria w pelni zagrala IMHO gorna polowa powinna byc rownie ciemna jak dol. ja bym chyba wolal tak (przepraszam za szarogeszenie sie), wtedy ciemny dol "wypycha" wzrok do gory, do jasnego:
* - tak sobie z dokladnoscia na to, ze ja wiem jak Lofoty wygladaja (widzialem tysiace, sam zrobilem setki zdjec) i ze tam zdjecia niby same sie robia. wiec ladne swiatlo mi nie wystarczy![]()
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
kazdy ma prawo do własnych osadow , mnie sie podoba i to bardzo, inaczej bym nie pokazywał , jak w tytule "Nad fiordem" czyli fotografia jest nie o samej gorze, ona jest jednym z elementow, jak i chmury ect . doł jest na tyle ciemny ze w mojej ocenie w zupełnosci wystarczy, i celowy podział kadru w takiej proporcji, oraz gora prawie centralnie , lubie tak- ogniskowa 14mm , pozdrawiam
dodam ze znam wartosc tej fotografii z innych portali , opinie kompletnie nie pokrywaja sie z Twoja , ale kazdy ma prawo do własnej i szanuje to
Ostatnio edytowane przez harb ; 01-08-2019 o 10:43
Wersja Akustyka bardziej mi podchodzi![]()
Chyba zbyt długo tutaj nie zgladałem, kiedys bez zgody autora nie wolno było zarzadzac jego pracą , mozna było o niej pisac wytykac błedy lub chwalic , ale nie mozna ingerowac w zamysł autora . Za chwile wejdzie ktos inny i przytnie sobie fotografie do pionu, sugerujac ze jest to najlepszy kadr . Autor wie co chce pokazac , jezli komus sie nie podoba taki kadr niech o tym napisze, a jezeli chce zrobic gore , bo taka ma wizje , nie mam nic przeciw niech sie wybierze w to miejsce i pokaze je tak jak jego zdaniem jest najlepiej - co to za zwyczaje tutaj ostatnio panuja
Może właśnie ten brak pewnych osób i przpominania, czego się nie powinno robić spowodował ten zanik dobrych obyczajów?
Taki "zaklęty" a może przeklęty krąg się wytworzył.
Ich nie ma bo obyczaje zdziczały, obyczaje zdziczały bo ich nie ma.
I tak wkoło Macieju...
Skontaktuj się z nami