Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Nad fiordem

Domyślnie Nad fiordem

Reine , wyspy Lofockie
    Norwegia

Nikon D850+Nkon14-24mm+filtr polowkowy Haida ND08

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC2333Min.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	463,3 KB
ID:	28500

zapraszam

Domyślnie

Bajeczne kolorki. Super. Oj, chyba będziesz tęsknił za 850 i 14-24 .
    Ostatnio edytowane przez tomgol ; 01-08-2019 o 09:47

Domyślnie

tak sobie*

ladne miejsce i swiatlo. ale kadr zupelnie bez pomyslu: ani dostatecznie ciasno zeby zdjecie bylo "o tej gorze" (IMHO lepszy pomysl, bo tam sie duzo dzieje) ani dostatecznie szeroko, zeby wykorzystac chmury do urozmaicenia. albo nawet bardziej ogolnie - nie widze tu pomyslu co zrobic z chmurami, jak wzbogacic nimi ujecie, w tej kompozycji wrecz oslabiaja je.

dalej: swiecacy sie grzbiet po lewej nic nie wprowadza do zdjecia, a odciaga uwage od glownego obiektu.

nie jestem tez przekonany do ulozenia horyzontu posrodku, bo zeby ta symetria w pelni zagrala IMHO gorna polowa powinna byc rownie ciemna jak dol. ja bym chyba wolal tak (przepraszam za szarogeszenie sie), wtedy ciemny dol "wypycha" wzrok do gory, do jasnego:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Untitled.png
Wyświetleń:	187
Rozmiar:	1,08 MB
ID:	28506

* - tak sobie z dokladnoscia na to, ze ja wiem jak Lofoty wygladaja (widzialem tysiace, sam zrobilem setki zdjec) i ze tam zdjecia niby same sie robia. wiec ladne swiatlo mi nie wystarczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak sobie** - tak sobie z dokladnoscia na to, ze ja wiem jak Lofoty wygladaja (widzialem tysiace, sam zrobilem setki zdjec) i ze tam zdjecia niby same sie robia. wiec ladne swiatlo mi nie wystarczy
    kazdy ma prawo do własnych osadow , mnie sie podoba i to bardzo, inaczej bym nie pokazywał , jak w tytule "Nad fiordem" czyli fotografia jest nie o samej gorze, ona jest jednym z elementow, jak i chmury ect . doł jest na tyle ciemny ze w mojej ocenie w zupełnosci wystarczy, i celowy podział kadru w takiej proporcji, oraz gora prawie centralnie , lubie tak - ogniskowa 14mm , pozdrawiam dodam ze znam wartosc tej fotografii z innych portali , opinie kompletnie nie pokrywaja sie z Twoja , ale kazdy ma prawo do własnej i szanuje to
    Ostatnio edytowane przez harb ; 01-08-2019 o 10:43

Domyślnie

Wersja Akustyka bardziej mi podchodzi

Domyślnie

To są dwa zupełnie różne zdjęcia. Oba są bardzo dobre, ale każde o czym innym.
    Wersja @harb'a jest o wodzie i tym co się w niej odbija, wersja @akustyk'a jest o górze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Wersja Akustyka bardziej mi podchodzi

Chyba zbyt długo tutaj nie zgladałem, kiedys bez zgody autora nie wolno było zarzadzac jego pracą , mozna było o niej pisac wytykac błedy lub chwalic , ale nie mozna ingerowac w zamysł autora . Za chwile wejdzie ktos inny i przytnie sobie fotografie do pionu, sugerujac ze jest to najlepszy kadr . Autor wie co chce pokazac , jezli komus sie nie podoba taki kadr niech o tym napisze, a jezeli chce zrobic gore , bo taka ma wizje , nie mam nic przeciw niech sie wybierze w to miejsce i pokaze je tak jak jego zdaniem jest najlepiej - co to za zwyczaje tutaj ostatnio panuja

Lu
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Chyba zbyt długo tutaj nie zgladałem, kiedys bez zgody autora nie wolno było zarzadzac jego pracą , mozna było o niej pisac wytykac błedy lub chwalic , ale nie mozna ingerowac w zamysł autora . Za chwile wejdzie ktos inny i przytnie sobie fotografie do pionu, sugerujac ze jest to najlepszy kadr . Autor wie co chce pokazac , jezli komus sie nie podoba taki kadr niech o tym napisze, a jezeli chce zrobic gore , bo taka ma wizje , nie mam nic przeciw niech sie wybierze w to miejsce i pokaze je tak jak jego zdaniem jest najlepiej - co to za zwyczaje tutaj ostatnio panuja
    Janku-od czasu kiedy tu zaglądałeś zmieniło się bardzo dużo.
    Najbardziej dobre obyczaje...
    Stąd nie dziwią mnie, nazwijmy to umownie -"braki osobowe"
    Ostatnio edytowane przez Lu ; 01-08-2019 o 16:10

Domyślnie

Może właśnie ten brak pewnych osób i przpominania, czego się nie powinno robić spowodował ten zanik dobrych obyczajów?

Lu
    Gość

Domyślnie

Taki "zaklęty" a może przeklęty krąg się wytworzył.
    Ich nie ma bo obyczaje zdziczały, obyczaje zdziczały bo ich nie ma.
    I tak wkoło Macieju...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni