Close

Strona 7 z 83 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że nie wszyscy lubią kolorystykę jaką dają te matryce. sposób obrazowania Cmos-a od CCD jednak się trochę różni.
    To też jest ciekawe zagadnienie. Fakt, że kolory z canona sie róznia od tych z nikonów. Tylko jest małe ale. D2X jest CMOS, a kolor ma "nikonowski". Czyli istotniejsze jesty chyba opracowanie danych z matrycy od tego, czy ona jest CMOS czy CCD. Zobaczymy jak to bedzie w nowych body - potwierdzą czy obalą te teorię.
    PS
    Ale nam dają czekać ci z Nikona. Pokazali cukierki przez szybę. To jest znęcanie się
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ... To jest znęcanie się
    Trzeba to gdzies zglosic.

Domyślnie

ISO200 http://www.ishootshows.com/photo/d3_...00_DSC0737.jpg
    popatrzcie na czerwony samochód z prawej strony, chyba coś niepokojącego dzieje się z kolorem i krawędziami
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

no i znowu jakis palant testuje. 1/4000 s i f2,8. jak by nie mógł przymknąć. szkło 50/1.4, a ostrości prawie nigdzie nie ma. Trochę prześwietlone.
    Ciekawe - kolor czerwony jest w innym miejscu niz reszta
    jakby to był druk offsetowy to bym wyśmiał maszynistę ale tak - to dziwna sprawa.
    plik mocno skompresowany - ma tylko nieco ponad 2 MB.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie tylko samochod. Zwroc uwage na pozostale czerwone elementy jak np. znaki, tylne swiatla samochodow, itp. Wszystkie maja przesuniecie czerwonego koloru wzgledem swojego miejsca. Poza tym cale zdjecie jest nieostre. Kto robil zdjecia???
    edit: Ooo, Jacek_Z mnie wyprzedzil z podobnym komentarzem . Pisales w tym samym czasie. he, he
    Ostatnio edytowane przez Artur ; 04-09-2007 o 22:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    popatrzcie na czerwony samochód z prawej strony, chyba coś niepokojącego dzieje się z kolorem i krawędziami
    pzdr
    niestety nie tylko ten samochód , praktycznie wszędzie czerwona składowa jest przesunięta , szczególnie widać po lewej na znaku "ustąp pierwszeństwa" i dachach budynków .

Mam nadzieje że to wina obiektywu ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mww7 Zobacz posta

niestety niemożliwe. To matryca/soft. Przesunięcie o tyle pikseli??? Co tu jest grane!

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Rety, nastepne śledztwo Przeciez to wszystko sprzęt przedprodukcyjny, wciaz z roboczą wersją oprogramowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    niestety niemożliwe. To matryca/soft. Przesunięcie o tyle pikseli??? Co tu jest grane!
    hmm , ale po lewej stronie kadru jest przesunięcie w lewo , po prawej w prawo , więc może to jakiś rodzaj aberracji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mww7 Zobacz posta
    (....)

Albo ciągle poddajecie ocenie zdjęcia z body z niedokończonym softem. Ja rozumiem że ciekawość zżera ale czy warto sobie psuć apetyt czymś takim?
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 7 z 83 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów