Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 830

Wątek: Sample D3 ;)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    popatrzcie na czerwony samochód z prawej strony, chyba coś niepokojącego dzieje się z kolorem i krawędziami
    pzdr
    niestety nie tylko ten samochód , praktycznie wszędzie czerwona składowa jest przesunięta , szczególnie widać po lewej na znaku "ustąp pierwszeństwa" i dachach budynków .

Mam nadzieje że to wina obiektywu ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mww7 Zobacz posta

niestety niemożliwe. To matryca/soft. Przesunięcie o tyle pikseli??? Co tu jest grane!
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Rety, nastepne śledztwo Przeciez to wszystko sprzęt przedprodukcyjny, wciaz z roboczą wersją oprogramowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    niestety niemożliwe. To matryca/soft. Przesunięcie o tyle pikseli??? Co tu jest grane!
    hmm , ale po lewej stronie kadru jest przesunięcie w lewo , po prawej w prawo , więc może to jakiś rodzaj aberracji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mww7 Zobacz posta
    (....)

Albo ciągle poddajecie ocenie zdjęcia z body z niedokończonym softem. Ja rozumiem że ciekawość zżera ale czy warto sobie psuć apetyt czymś takim?
    Pozdrawiam
    Marcin

Kaleid
    Gość

Domyślnie

To zadne aberracje, to ewidentny bląd oprogramowania aparatu. Przeciez to wszytko są bardzo wczesne wersje firmware....

Domyślnie

takie przesuniecia zalatwia sie jedna linijka kodu w sofcie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Tylko, że to nie jest przesunięcie, to jakiś inny bobal.
    Jacek

Domyślnie

i to nie tylko czerwony. żółty tez. Wszystko powędrowało na zewnątrz. Może to przez filtr przed matrycą?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-09-2007 o 23:26
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    i to nie tylko czerwony. żółty tez. Wszystko powędrowało na zewnątrz. Może to przez fitr przed matrycą?
    To być może. Wracamy do problemu telecentryczności?
    Jacek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów