Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Co kupic?

Domyślnie

Z tego co wiem D50 nowej nie kupisz - jedynie używki - ale aparat naprawdę bardzo dobry i cieszy się bardzo dobrymi opiniami - jeśli uważasz że D80 jest przesadą wybieraj między D50 lub nowym D70s - jest na forum sporo na tematy obu aparatów

Domyślnie

Zdecydowalem sie na D80 + 18-70,juz zamowiony zaplacony i czekam tylko na poczte!
    D50 odpadl jeszcze w przed biegach ze wzgledu na zaprzestanie produkcji tego modelu!!!
    Dziekuje za wszytkie pomocne posty i zycze milego focenia tymi magicznymi sprzetami!!!

----------------------------------------
    13 CZERIWIEC 1906
    MAGICZNA DATA W HISTORII POLSKI
    ----------------------------------------

Domyślnie

Łamałem sobie głowę miesiac temu. W końcu kupiłem D40 bez X z obiektywem 18-55 , 55-200 VR i kilka filtrów, soczewkę makro. Jestem zadowolony z wyboru choć nie wiem co straciłem nie kupując D80 (korpus był jakiś taki ogromniasty).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olas Zobacz posta
    W końcu kupiłem D40 bez X z obiektywem 18-55(...) choć nie wiem co straciłem nie kupując D80.
    Już niedługo się przekonasz jak duża część kolegów z forum Oczywiście jeśli fotografia Cię naprawdę pasjonuje
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

A ja zdecydowałem się na d40x w dual kicie z 18-55 i 55-200 VR. Wolałbym D80 ale to trochę inny zakres cenowy. Z porządnym szkłem wychodzi sporo drożej niż d40X. I tak na razie muszę się sporo nauczyć z zakresu używania lustrzanki cyfrowej. Przesiadka z F80 to zejście do niższej ligi, ale i tak z małego obrazka raczej nie zrezygnuję - zbyt lubię moczenie B&W w koreksie i zabawę z powiększalnikiem. Jak na razie to brakuje mi paru rzeczy w D40x, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Zastanawiałem się nad d70S, ale model ten ma już parę lat i nie ma tak fajnego trybu auto jak d40x, a moja pani na bakier z techniką foto.
    Co do przyjemności z robienia zdjęć to i tak najbardziej cenię poczciwego średnioformatowego Flexareta.
    F80 + 28-80G + Soligor 70-210 + Metz 32 mz3 / D40X 18-55 55-200VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Już niedługo się przekonasz jak duża część kolegów z forum Oczywiście jeśli fotografia Cię naprawdę pasjonuje
    Fotografią naprawdę się pasjonuję, ale z pewnością należę do tej części, która nie żałuje wyboru D40.
    Dopiero w D200 dostrzegałem body, na które warto byłoby się przesiąść i zresztą już prawie tego dokonałem.
    Jednak obecny obrót sytuacji spowodował, że poczekam sobie na D300.

contemplatio
    Gość

Domyślnie Do zdjęć nocnych

Moje pytanie odnośnie kupna aparatu dotyczy głównie zdjęć robionych w nocy- wiem, że nie ma aparatu, który nie szumi, ale... Szukam czegoś , co daje możliwie jak najlepsze zdjęcia nocne typu niebo, itd. Czasem mam takie fazy, że z tych zdjęć wyłaniają się małe cuda...Dlatego szukam czegoś, co sobie poradzi z robieniem zdjęć bez dodatkowego światła. A jakby jeszcze znalazła się porada czym focić makro typu motyle i wazki, to byłoby cudownie Dodam tylko, że póki co jestem raczej zapalonym amatorem z pewnym doswiadczeniem w analogach Nikona i jakimis 2000PLN na wydaniu... Za każdą radę dziękuję

Domyślnie

Na dzień dzisiejszy zostaje Ci Canon. No może Nikon DX2S bo ma matrycę CMOS.
    The name of the game is to fill the frame.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów