Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: Marika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    Proponuję abyś przeczytał

http://techlaw.pl/prawo-cytatu/

To czego Zdebik nie dopełnił to podania źródła skąd go zaczerpnął. traktując jednak, że utworem jest cała polemika to ta informacja została tam wcześniej podana. Poza tym jest to wprost idealny przykład możliwości cytowania a Zdebik podał cytat tylko i wyłącznie w celu polemiki (a nie innych korzyści). Wytłumacz swojemu prawnikowi dokładnie sytuację to pewnie potwierdzi to co napisałem.

Pozdro
    Wiesiek
    Nie korzystam z internetowych ziutkow prawnych.
    Ten prawnik nie potrzebuje googlowej wiedzy, na codzien zajmuje się takimi sprawami, i raz już kto rzucał swoimi googlowyni "racjami" opierając swoją wiedzę na Neostradzie, skończyło się to tak, że nawet z domu nie musiałem wychodzić żeby dostać odszkodowanie i oficjalne przeprosimy.

Jacek, wybacz, nie chce mi się o sprzęcie tutaj pisać. Nie potrafisz skończyć, zrobię to za Ciebie, może wrócę do tematu, bo łatwo nie popuszczam i w takich kwestiach jestem asertywny, ale czas jednak realizować obowiązki świąteczne. W każdym razie, wesołych świąt
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-12-2018 o 13:30

Domyślnie

Ale to o czym pisze wujot jest powszechnie znane i stosowane w całym internecie. Jeśli twój prawnik uważa inaczej to być może się nie zrozumieliście. Sam z prawa cytatu korzystasz za każdym razem gdy w dyskusji wklejasz recenzje, sample czy klipy video innych osób. Przecież nie pytałeś się ich o zdanie gdy to robiłeś

Domyślnie

Czarnuch, jakie cytaty o czym Ty mówisz. Te zdjęcia obecnie są własnością firmy dla której robiłem. wiąże nas pewna umowa, ja jestem autorem, Zdebik wszedł na moją stronę, ściągnął je bez mojej wiedzy, bez wiedzy właściela zdjęć i rozpowszechnił. Przekazałem prawnikowi link do rozmowy, i to co zrobił Zdebik nie ma niczego wspólnego z cytowaniem,świadomie ściągnął kogoś pracę z oficjalne strony, wrzucił tu, ja go prosiłem o to żeby usunął , a on twierdził że tego nie zrobi.

Żadnego cytatu nie było, ja tych konkretnych zdjęć tutaj nie wrzucałem,nie chciałem żeby te konkretne zdjęcia pojawiły się na tym forum.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-12-2018 o 13:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Postanowienie na 2019 - nie komentować kurczeblade.
    ...kupuję

pozdro
    Wiesiek

Domyślnie

...kupuję

pozdro
    Wiesiek
    Mogę się założyć o 4 paka, że wróci, zawsze wraca ze swoimi mi rozkazami

Wesołyvh Świat

Domyślnie

Wrzucanie na forum filmów z youtuba, sampli z różnych stron, recenzji to jest, jak mi się wydaje, taka sama sytuacja. Twierdzisz, że nigdy tego nie zrobiłeś? Pytałeś kogoś o pozwolenie? Bądźmy poważni, bo mnie nie chodzi o to by się z Tobą kłócić. Chcę Ci pokazać, że sam korzystasz z prawa cytatu. Te testy, sample, klipy to też jest czyjaś własność. Ale umieszczając je w przestrzeni publicznej ludzie godzą się na to, że inni mogą z tego korzystać, oczywiście w ramach prawa. Tak samo Ty zrobiłeś. Z tego co czytam (bo nie sprawdzałem) umieściłeś fotki w miejscu gdzie możemy je sobie obejrzeć bez włamywania się na Twoje konto lub domowe serwery więc i możemy się do tego odnieść. Również w taki sposób jak to zrobił zdebik. Jedyne do czego można się przyczepić, zgodnie z tym co napisał kolega bardziej obeznany, należało podać źródło czego chyba kolega nie uczynił. Można się spierać czy po tym jak go poprosiłeś o usunięcie nie powinien się do Twojej prośby przychylić, ale prawa wklejając twoje zdjęcia nie złamał (sam się pod nimi nie podpisał, z rozmowy również wynika, że to twoje zdjęcia).

PS Nie wiem czy w tej kwestii czegoś nie zmienią przepisy ACTA 2, bo nie śledziłem tego zbyt uważnie, ale słyszałem, że po tym internet już nie będzie taki sam więc być może tak.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 21-12-2018 o 13:52

Domyślnie

Czy on wrzucił linka czy fizycznie plik?
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Mogę się założyć o 4 paka, że wróci, zawsze wraca ze swoimi mi rozkazami

Wesołyvh Świat
    Za Jacka nie będę się odpowiadał ale... chętnie się założę, że ja nie wrócę

Tłustego gwiazdora i dużo fajnych zleceń w 2019 roku.

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Czy on wrzucił linka czy fizycznie plik?
    Forum samo kopiuje z adresu URL (a pewnie to podał zdebik). Ale to jest bez znaczenia bo można pracę reprodukować (np dzieła sztuki).

Pozdro
    Wiesiek
    Ostatnio edytowane przez Wujot ; 21-12-2018 o 14:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Postanowienie na 2019 - nie komentować kurczeblade.
    ...kupuję

pozdro
    Wiesiek
    To macie jeszcze 10 dni na komentowanie, nie zmarnujcie ich.

Domyślnie

Wiesiek zaraz wejdę na Twoją stronę, i rozrzuce Twoje prace po całym forum i Internecie, zdjęcia z modelkami wrzucę na fora z anonsami, twierdząc że tylko linkuje sobie i że cytuję sobie. Ciekaw jestem co na to Twoi klienci powiedzą, że jakiś user sobie rzuca Twoimi zdjęciami po necie, bez Waszej zgody i wiedzy wracacie jak bommerangi, chociaż w konsekwencji rozmowy strzelacie focha tupiąc noga o podłogę mówiąc że nie wrócicie ja czekam, aż Jacek wymyśli kolejne rozkazy, i wróci do tego posta, a jeśli nie to jestem pewien że będzie mi to wytykał przez następne lata w innych postach,jak już straci wszelkie argumenty, tak jak został tu wytknięty temat o d750 sprzed jakiś 4 lat ))

Pozdro
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-12-2018 o 14:14

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni