Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 98

Wątek: Marika.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
    Sugerujesz, że prace kogoś, kto foci na potrzeby mało znanego producenta ciuchów należy tylko podziwiać.
    Jeśli autor wrzucił set i nie napisał, że oczekuje uwag, co poprawić, zmienić to po prostu tego nie oczekuje.
    Nie ma po co prowadzić krucjat.
    Dariusz Breś dobrze to napisał krótko wprost a Wujot w dłuższej wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez Dariusz Breś Zobacz posta
    Pierwszy raz skomentuję cudze foty tutaj, normalnie tego nie robię.
    Ale ci co krytykują tę sesję zapominają że to fashion/edytorial dla klienta.
    Wujot w punkcie 3 bardzo ładnie to opisał.

To nie jest TFP jakich pełno wszędzie.

Pokazany ciuch ładnie i estetycznie, aż dziw bierze że cała twarz jest bo teraz tniemy tuż pod nosem już
    Ja jestem na tak. Te przy aucie podoba mi się fryzura. Te przy budynku będą ładnie wyglądały na rozkładówkach z tekstem na rozmytym tle.

Nie rozumiem też tych tekstów mógł zrobić tak, albo siak. To jest przedstawienie swojej wizji a przecież nie to chodzi żeby kurczeblade robił zdjęcia jak pan iksińki.
    Ja bym modelinę wsadził do metra i na ulicy pośród szarych ludzi w ruchu patrzącą się wszędzie byle nie w kadr. Ale to tylko moja wizja, dla kurczeblade może być beznadziejna, kapujecie panowie?
    Nadal nie kapiszi ??

- - - - kolejny post - - - - - -

We wcześniejszym wpisie wspominałem o tym https://fotoblogia.pl/11835,okladka-...od-internautow

i cytaty :
    "Krzywy kadr na okładce największego i najbardziej poważanego magazynu o modzie na świecie — o zgrozo! To chyba nie powinno mieć miejsca. Kolejna rzecz, która ukłuła mnie w oczy, to kolor. Modelki są strasznie żółte, co zupełnie gryzie się z zimowym tłem. Chyba przy postprodukcji poszło coś nie tak, jak trzeba. Urody pań nie będę komentował — obie są znane i doceniane w świecie mody."
    "Według mnie prezentowanie czegoś takiego na okładce pierwszego wydania polskiego Vogue to brak poszanowania dla polskiej historii i kultury."

Ten gość z fotoblogii, jesli pisał na poważnie, jest tak samo śmieszny jak co poniektóre krucjaty tutaj Rozumiem że przytaczał tylko opinie starszych ludzi a nie swoje, co go trochę tłumaczy ale z tym brakiem poszanowania historii to wyskoczył jak Filip z konopii
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 21-12-2018 o 16:10
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

No nie bardzo kapuje.
    Moje pierwsze pytanie bylo: po co brać modelkę w jakieś miejsce i tego nie pokazać na zdjęciach.
    Mówię teraz tak ogolnie, żeby nie było że się czepiam tych zdjęć.
    Dariusz po co miałbyś brać modelkę do metra jakby tego metra później nie było widać?? Przecież wtedy można modelce robić zdjęcia gdziekolwiek.

Domyślnie

RATunku !!!!
    Bo do pewnych zdjęć liczy się interesujące tło, nudne tło, linie, plamy barwne itp.
    Bo Klient chciał w tle fragment industrialu, bo chciał syf w tle, bo sro bo pstro

Nadal jest tutaj bardzo mało osób które wiedzą co to znaczy robic zdjęcia dla klienta
    Sam kurczak ze 3-4 lata temu podobne zarzuty miał w stosunku do niektórych moich zdjęć - widać coś się już zmieniło

Świecenie frgamentem parasolki też sie stosuje - kwestia tego że trzeba wiedzieć po co, ale bez doświadczenia pisze się takie dyrdymały jakie zaprezentował zdebik

A tak ogólnie... jakiś czas temu pokazywałem różnice przy świeceniu gołą lampą (fresnel)i lampą na której był nałożony dyfuzor. Komentarze forowiczów były bezcenne.
    To chyba była moja ostatnia próba pokazywania różnic w oświetleniu. Kopać sie z koniem nie mam sił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    A tak ogólnie... jakiś czas temu pokazywałem różnice przy świeceniu gołą lampą (fresnel)i lampą na której był nałożony dyfuzor.
    Można prosić o link? Dziękuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Można prosić o link? Dziękuję.
    obawiam się ze czyszczenie pbase skutecznie sprawiło że sam wątek na tym forum jest bezużyteczny

Domyślnie

@kurczeblade rób ss i leć do prawnika.

Domyślnie

Tak już dla czystej ciekawości, bo zdjęcia zostały usunięte. Więc nie ma tematu. Ale nie popieram ściągania cudzych prac i wrzucania do sieci, dlatego odpiszę

W żadnym wypadku, cudzego się nie rusza, mógł cytować i wskazać zdjęcia opisując o które chodzi (tym bardziej że ja opisywałem o które zdjęcia chodzi słownie, nie chcąc ich tu udostępniać), a nie ściągać z oficjalnej strony i rzucać po internecie. Nie godzę się na takie zachowanie, nawet gdyby to nie dotyczyło mnie trzeba piętnować takie zachowanie. W każdym razie, dotyczyło to mnie i również ludzi którzy przy tej sesji pracowali, tak jak marki odzieżowej dla której te zdjęcia były zrobione, nikt tam się nie zgodził żeby te zdjęcia latały po obcych rękach.
    Jeszcze raz powtórzę. Ściągnął zdjęcia z mojej strony, i tutaj je rozpowszechnił - nawet nie informując mnie wcześniej o tym. @Wujot wg. Twojej teorii, każdy sobie może wchodzić do woli na oficjalne strony i rzucać cudzymi pracami na lewo i na prawo po całym forum internetowym, twierdząc że sobie robi cytaty i screeny - z ciekawości, kontaktowałem się z moim prawnikiem, i w tej kwestii ma odmienne zdanie w tym temacie.. Zdebik dostał kolejna prośbę tym razem prw z uzasadnieniem żeby usunąć zdjęcia, dalej nie ma sensu poruszać tego tematu.

Pomijając już jakieś kwestie prawne i jakieś personalne wytykanie, ktoś kto zajmuję się fotografią, powinien wiedzieć że to niestosowne ściągać kogoś zdjęcia i wrzucać do sieci od tak.

Dla mnie to koniec tematu, nie chcę się dalej tutaj wspierać, wojny z forumowymi użytkownikami tutaj się nie wygra, jestem przekonany że niektórzy wrócą jak bummerangi z podwojoną siłą, będą mówić że już więcej się nie odezwą, ale jeszcze tu wrócą żeby dodać swoje 3 grosze. Bardzo przykre jest to że tutaj niektórzy zrobili tylko miejsce dla siebie, a wszystko co inne dla nich, nie ma prawa bytu tutaj.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-12-2018 o 12:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Tak już dla czystej ciekawości, bo zdjęcia zostały usunięte. Więc nie ma tematu. Ale nie popieram ściągania cudzych prac i wrzucania do sieci, dlatego odpiszę

W żadnym wypadku, cudzego się nie rusza, mógł cytować i wskazać zdjęcia opisując o które chodzi (tym bardziej że ja opisywałem o które zdjęcia chodzi słownie, nie chcąc ich tu udostępniać), a nie ściągać z oficjalnej strony i rzucać po internecie. Nie godzę się na takie zachowanie, nawet gdyby to nie dotyczyło mnie trzeba piętnować takie zachowanie. W każdym razie, dotyczyło to mnie i również ludzi którzy przy tej sesji pracowali, tak jak marki odzieżowej dla której te zdjęcia były zrobione, nikt tam się nie zgodził żeby te zdjęcia latały po obcych rękach.
    Jeszcze raz powtórzę. Ściągnął zdjęcia z mojej strony, i tutaj je rozpowszechnił - nawet nie informując mnie wcześniej o tym. @Wujot wg. Twojej teorii, każdy sobie może wchodzić do woli na oficjalne strony i rzucać cudzymi pracami na lewo i na prawo po całym forum internetowym, twierdząc że sobie robi cytaty i screeny - z ciekawości, kontaktowałem się z moim prawnikiem, i w tej kwestii ma odmienne zdanie w tym temacie.. Zdebik dostał kolejna prośbę tym razem prw z uzasadnieniem żeby usunąć zdjęcia, dalej nie ma sensu poruszać tego tematu.

Pomijając już jakieś kwestie prawne i jakieś personalne wytykanie, ktoś kto zajmuję się fotografią, powinien wiedzieć że to niestosowne ściągać kogoś zdjęcia i wrzucać do sieci od tak.

Dla mnie to koniec tematu, nie chcę się dalej tutaj wspierać, wojny z forumowymi użytkownikami tutaj się nie wygra, jestem przekonany że niektórzy wrócą jak bummerangi z podwojoną siłą, będą mówić że już więcej się nie odezwą, ale jeszcze tu wrócą żeby dodać swoje 3 grosze. Bardzo przykre jest to że tutaj niektórzy zrobili tylko miejsce dla siebie, a wszystko co inne dla nich, nie ma prawa bytu tutaj.
    Proponuję abyś przeczytał

http://techlaw.pl/prawo-cytatu/

To czego Zdebik nie dopełnił to podania źródła skąd go zaczerpnął. traktując jednak, że utworem jest cała polemika to ta informacja została tam wcześniej podana. Poza tym jest to wprost idealny przykład możliwości cytowania a Zdebik podał cytat tylko i wyłącznie w celu polemiki (a nie innych korzyści). Wytłumacz swojemu prawnikowi dokładnie sytuację to pewnie potwierdzi to co napisałem.

Pozdro
    Wiesiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wujot Zobacz posta
    Proponuję abyś przeczytał

http://techlaw.pl/prawo-cytatu/

To czego Zdebik nie dopełnił to podania źródła skąd go zaczerpnął. traktując jednak, że utworem jest cała polemika to ta informacja została tam wcześniej podana. Poza tym jest to wprost idealny przykład możliwości cytowania a Zdebik podał cytat tylko i wyłącznie w celu polemiki (a nie innych korzyści). Wytłumacz swojemu prawnikowi dokładnie sytuację to pewnie potwierdzi to co napisałem.

Pozdro
    Wiesiek
    Nie korzystam z internetowych ziutkow prawnych.
    Ten prawnik nie potrzebuje googlowej wiedzy, na codzien zajmuje się takimi sprawami, i raz już kto rzucał swoimi googlowyni "racjami" opierając swoją wiedzę na Neostradzie, skończyło się to tak, że nawet z domu nie musiałem wychodzić żeby dostać odszkodowanie i oficjalne przeprosimy.

Jacek, wybacz, nie chce mi się o sprzęcie tutaj pisać. Nie potrafisz skończyć, zrobię to za Ciebie, może wrócę do tematu, bo łatwo nie popuszczam i w takich kwestiach jestem asertywny, ale czas jednak realizować obowiązki świąteczne. W każdym razie, wesołych świąt
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-12-2018 o 13:30

Domyślnie

Ale Ty Jacek nie dajesz porad, Ty rozkazujesz i nakazujesz. Wmawiasz że czarne jest białe.

Nawet w kwestii sprzętu, jesteś tak agresywną merytorycznie osobą, że nawet jak ktoś zdecyduje się na kupno innego sprzętu niż Ty mu nakazałeś, to robisz później tej osobie wyrzuty. Nie rozumiem tego, bo jesteś administratorem i powinieneś obiektywnie podchodzić. Zobacz podejście Zośka, zawsze potrafi być obiektywy.

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni