Szukaj
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Przyjemne w odbiorze , szczególnie 3-4 i 5 .
Fuji
No cóż, człowiekowi chcącemu oglądać foty zawierające coś więcej niż kronikarski zapis z miejsca pobytu autora takie zdjęcia nie wystarczą. Niby okolica ładna, zielono, kanały, kwiaty i wiatraki jak przystało na Holandię, warunki na wielu zdjęciach odpowiednie, ale zabrakło pomysłu na poskładanie tych niewątpliwych pozytywów w "gadające" do widza obrazy. Klasycznym wręcz przykładem na "danie ciała" jest fotka nr 4. Takie niebo to rodzynek, światło niskiego słońca dobre... Chyba zgodzimy się, że gapiąca się na autora zdjęcia owca nie jest najszczęśliwszym uzupełnieniem dobrej reszty? Kadrowanie jest najsłabszą stroną zestawu, suwaczkami od nasycenia też za mocno autor operował (3,7,10). 1 i 2 są w fajnych kolorach, ale z kolei kadrowanie kuleje, 9 o niczym. I tak w kółko.
Całość to jedynie ów zapis co tam autor widział i nic poza tym. Jeżeli o to chodziło to pomysł zrealizowany w 100%. Trudno tu jednak doszukać się jakichś wartości artystycznych i dlatego napisałem, że to "uczciwy, turystyczny set".
LED ZEPPELIN
Nr 4 jest fantastycznym zdjęciem!!
Dzięki , o to mi właśnie chodziło. Miałem pewne spostrzeżenia co do zdjęć. Nie byłem pewien co znaczy według Ciebie turystyczny set.
Co do zdjęcia nr 4 ...Holandia to Holandia, jak nie ma wiatraka, to pozostają tylko nieskończone owce, krowy i kanały wodne.. Widocznie nie było innej możliwości wyboru sztafażu ....
Na 4 bardzo fajne chmurki
Co do reszty to warunki na focenie świetne, miejsce bardzo dobre tylko jakby zabrakło pomysłu na zdjęcia. Moim zdaniem jak zobaczyłeś fajne niebo to niekoniecznie zadbałeś o pozostałem elementy w kadrze. Jak sufit fajny to podłoga zabałaganiona.
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami