Close

Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

stig nie chcialem przestraszyc z cenami, oczywiscie dolar kanadyjski, co juz zostalo ustalone.
    cena jest estimated ale skoro tyle biora to pewnie jest to cena nikon canada, henrys jest duzym sklepem, wiec cena jest mozliwa, pewnie mniejsze sklepy troche zmniejsza po jakims czasie (pare miesiecy pewnie ).
    data jest na grudzien, wiec mozna sie nawet stycznia spodziwac, chociaz gdzies czytalem ze nie powinno byc takich problemow jak z d200 na poczatku.
    czas pokaze,
    Andrzej

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez satch Zobacz posta
    dokładnie tak jak piszesz, od soboty sprzedają w przedsprzedaży za owe 3399.99Ł ale dopuszczają różnice cenowe do czasu dostarczenie tj. listopad, tylko czy na + czy na - ??
    Jeszcze nie widziałem sklepu, który dopuszczałby różnice cenowe na -
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

na zachodzie zdaża się to nawet często... z prostego powodu - KONKURENCJA !!!

Domyślnie

"na zachodzie zdaża się to nawet często... z prostego powodu - KONKURENCJA"
    dokładnie tak jak kolega peecee pisze widze że też z londynku, pozdrowienia
    d200 T17-50 N50 S30/1.4 N85/1.4

Domyślnie

Ja bym się nie spodziewał żeby nowa super wypasiona puszka FF Nikona była tania. Wręcz przeciwnie Nikon będzie chciał wykorzystać swoje pięć minut i będą darli skórę ile wlezie. Zwłaszcza że wygłodniałych userów na zachodzie zdolnych zapłacić duże pieniądze za to body będzie multum. Może to brzmi mało optymistycznie ale tak to wygląda z boku. Myślę że nawet znajdzie się troszkę przesiadkowiczów z Canona, a biorąc pod uwagę niezbyt dużą produkcję, na początku cena raczej będzie się trzymać.
    Pozdrawiam
    Marcin

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cena podana przez N na D3 to 4999$ - dokladnie taka sama, jaką miał D2x w momencie premiery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja bym się nie spodziewał żeby nowa super wypasiona puszka FF Nikona była tania. Wręcz przeciwnie Nikon będzie chciał wykorzystać swoje pięć minut i będą darli skórę ile wlezie. Zwłaszcza że wygłodniałych userów na zachodzie zdolnych zapłacić duże pieniądze za to body będzie multum. Może to brzmi mało optymistycznie ale tak to wygląda z boku. Myślę że nawet znajdzie się troszkę przesiadkowiczów z Canona, a biorąc pod uwagę niezbyt dużą produkcję, na początku cena raczej będzie się trzymać.
    tak szczerze to na zachodzie 4,5 tys euro to w sumie nie tak wiele - w Polsce musialbys odkladac z 1,5 roku, w irlandii przykladowo ze 4 miesiące - więc nie jest tak zle.
    ja zauwazylem jedna rzecz, porownując ceny w irlandii do tych w Polsce za ten sam sprzet, puchy i szkla sa sporo drozsze w irl, np. jak ja kupowalem d200 to w Polsce dalem ok 1800euro a w irl staly ponad 2000 tys, na szklach jeszcze większa roznica nikkor 50mm/1,8 w Polsce kosztuje ok 500 zl a w irl ok 250 euro.
    takze mysle ze D3 stanie na 16-16500 pln

Domyślnie

Nie wiem czy było... chyba nie
    http://www.athle.com/asp.net/main.me...=0&year=0&mode=

Szkoda że takie marne zezdzielczości... Tak przeglądając wydaje mi się że D3 podobnie jak inne Nikony nie będzie rewelacyjny w światłach... ale zobaczymy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridrih Zobacz posta
    Nie wiem czy było... chyba nie
    http://www.athle.com/asp.net/main.me...=0&year=0&mode=

Szkoda że takie marne zezdzielczości... Tak przeglądając wydaje mi się że D3 podobnie jak inne Nikony nie będzie rewelacyjny w światłach... ale zobaczymy
    Wiesz co, trudno teraz oceniać. Nikon obiecał używalne wysokie iso, i jest, nie gorsze niż w najlepszych canonach (żeby nie powiedzieć że lepsze). Podał także że DR względem d2x został poprawiony o 300% tzn. około 4EV. czyli teoretycznie d3 ma około 12.5EV. Trudno oceniać DR na podstawi bardzo stratnie skompresowanych miniatur zdjęć, wykonanych w bardzo wysokiej czułości. Na pewno można założyć, że iso6400 i wyżej nie będą miały takiego DR jak iso200 czy 800...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Jestes pewien, ze 300% to 4EV? Moim zdaniem to jest 1,5EV. Na przykład w Fuji Pro S5 ustawienie DR na 400% daje poprawę dynamiki w swiatlach o 2EV.

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Wiesz co, trudno teraz oceniać. Nikon obiecał używalne wysokie iso, i jest, nie gorsze niż w najlepszych canonach (żeby nie powiedzieć że lepsze). Podał także że DR względem d2x został poprawiony o 300% tzn. około 4EV. czyli teoretycznie d3 ma około 12.5EV. Trudno oceniać DR na podstawi bardzo stratnie skompresowanych miniatur zdjęć, wykonanych w bardzo wysokiej czułości. Na pewno można założyć, że iso6400 i wyżej nie będą miały takiego DR jak iso200 czy 800...

Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów