Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez afterall Zobacz posta
    Prawo nie przewiduje możliwości zwrotu towaru PEŁNOWARTOŚCIOWEGO, zakupionego bezpośrednio w sklepie ot tak.
    Zależy to od dobrej woli sprzedawcy, a najcześciej od woli zarządającego firmą.
    Tyle, że kolega ma NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY towar i to jest przedmiotem tematu wątku. Więc FJ (i każdy inny sklep) może sobie wystawić 329245924 kartek z napisem: Zwrotów nie przyjmujemy. Federacja Konsumentów uwielbia takie karteczki

Myślę, że najlepiej skorzystać z prawa o niezgodności towaru konsumenckiego. Trwa to długo, ale krócej, niż wysłanie do serwisu Nikona. Najlepiej zadzwoń do rzecznika praw konsumentów (w każdym dużym mieście jest przedstawiciel), przedstaw sprawę i działaj.

Domyślnie

No właśnie, jak to nie ma zwrotów, a odpowiedzialność sprzedawcy, nie ma żadnej ?? Wymiana na inny egzemplarz z powodu niezgodności z umową zakupu !!! Sprzedawca sprzedaje, ja kupuję i płacę za pelnowartościowy towar, nie za uszkodzony ! Wada fabryczna, więc zwrot do punktu, w którym został zakupiony
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    nie wiem jak jest w Nikonach, ale przecież to wygląda jak MLU
    dokladnie tak, wyglada to jak wstepne podnoszenie lustra, przy czym jesli tak jest (jesli d80 ma taka funkcje, a wydaje mi sie, ze nie ma), to niestety pracownicy fotojoker nie popisali sie wiedza na temat sprzetu.

Domyślnie

D80 tego nie ma.

PS. I to jest tak naprawde jednyny powod dla ktorego musze sie meczyc z 30D...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Z kilkudniowej praktyki z D80 wiem, ze ma podglad GO - przycisk po prawej stronie obiektywu pod funkcyjnym , jednak lustro opada, jak sie ten przycisk pusci i jest takze podnoszenie lustra do czyszczenia ale ot juz trzeba wybrac z menu.
    Jest jeszcze tryb bulb ale ten dziala w ten sposob, ze po wcisnieciu spustu podnosi sie lustro a po zwolnieniu opada - chyba, ze jest inny tryb bulb'a a nie wyczailem go polegajacy na tym, ze wciska sie spust i lustro sie podnosi a po powtornym wcisnieciu opada.
    Reasumujac :
    Jesli po wcisnieciu spustu lustro idzie do gory i nie opada, to jest to jakas wada i chyba bylo o tym na Forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez volumen Zobacz posta
    Tyle, że kolega ma NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY towar i to jest przedmiotem tematu wątku. Więc FJ (i każdy inny sklep) może sobie wystawić 329245924 kartek z napisem: Zwrotów nie przyjmujemy. Federacja Konsumentów uwielbia takie karteczki
    Wiem, to była odpwiedź na pytanie dlaczego nie ma zwrotów, z zaznaczeniem, że chodzi o towar pełnowartościowy.
    Jeśli towar jest OK, to Federacja nie zmusi sprzedwcę do jego przyjęcia jeśli on takiej woli nie wyrazi.

Tutaj IMO tylko na zasadzie niezgodności.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuniu Zobacz posta
    Ale weź pod uwagę to co napisano wczesniej - FJ musiałby wysłac sprzęt do serwisu a po odbiorze sprzedać go jako nowy-uzywany. W Twoim przypadku gdy FJ wysłał aparat do serwisu zapewne także otrzymał w zamian nowszy model (w zamian już nie produkowanego) więc dając od ręki klientowi nowy z połki żadnego extra-super-profesjonalizmu nie popełnił.
    Alez jak najbardziej "popelnil"... Prawda jest taka, ze nie chcialem pisac calej rozprawki n.t. perturbacji z opisywana reklamacja, ale problem polegal na tym, ze mi byl potrzebny aparat na wyjazd, a serwis Kodaka z Belgii(?) nie zwracal aparatu zbyt szybko. Pan ze sklepu obiecal, ze postara sie o wymiane, uzgodni sprawe z "górą" i na drugi dzien zadzwoni... i zadzwonil.
    Nie zamierzam tu z nikim walczyc o opinie - wszystko zalezy od konkretnego czlowieka w konkretnym sklepie.
    W moim przypadku byl bardzo profesjonalny.

I zycze wszystkim takich reklamacji

Domyślnie

Takie zasady sa dobre przy sprzedazy gaci a nie telewizorow, ale my nic na to nie poradzimy.

Domyślnie

d80 nie ma MLU, jest unoszenie lustra na 0,4s przed otwarciem migawki. Aparat ewidentnie ma wadę i trzeba go serwisować.

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Z kilkudniowej praktyki z D80 wiem, ze ma podglad GO - przycisk po prawej stronie obiektywu pod funkcyjnym , jednak lustro opada, jak sie ten przycisk pusci
    w podglądzie GO lustro nie jest unoszone, tylko przymykana jest przysłona do zadanej wartości, panie kolego

Prawda jest taka, że jak ktoś kupuje w sklepach "sieciowych" pokroju FJ czy MM to będzie traktowany jako jeden z 100000000 klientów, którzy dziennie robią tam zakupy itd. czyli na zasadzie "następny proszę". IMHO należy unikać jak ognia takich sklepów - nie od dziś wiadomo, że obsługa tam wiedzą nie grzeszy, a klienta ma i tak za "tego co nic nie wie i da sobie najgorszy bubel wcisnąć". Małe sklepy z fachowcami lub zapaleńcami to jest coś co lubię - weźmy takie RaysFoto - fachowcy, można pogadać, fachowo doradzą, szeeeroki asortyment, i nie próbują wepchnąć za wszelką cenę czegoś czego w zasadzie się nie potrzebuje. Może i w małych sklepach jest "drożej" ale zobaczcie jak na tych promocjach z MM i FJ wychodzą ludzie - większość sprzętu który jest "kopnięty" od nowości i większość wątków z uszkodzeniami związanych zaczyna się od słów "kupiłem tydzień temu aparat w MM...". Nie wiem jak wy sądzicie ale ja myślę, że tu coś jest nie tak... Nie od dziś wiadomo jak to jest w "elektromarketach" - sprzęt serwisowany, powystawowy sprzedawany jako nowy, odrzuty (i na niego suuuupeerr promocje "nie dla idiotów") itd. Dlaczego? Bo i tak się im opina nie zepsuje - ludzie i tak przyjdą. Jakby mały sklep wykręcał takie numery to po paru "miechach" by padł z braku klientów. Ot i cała filozofia.
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 29-08-2007 o 13:39
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

w d80 można unieść lustro jednym naciśnięciem spustu, a zamknąć poprzez wyłączenie aparatu (tryb pracy przy czyszczeniu filtra) - ale trzeba to świadomie uruchomić w menu.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów