Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Domyślnie Nowy D80-Fotojoker-problem

Witam.
    Mam problem z D80.
    Kupiłem go w Fotojoker i podczas drugiego używania pojawiła się usterka.
    Po zrobieniu zdjęcia lustro nie opada z powrotem do pozycji wyjściowej (pozostaje na górze), co uniemożliwia zrobienie kolejnego zdjęcia. Dopiero po ponownym naciśnięciu migawki, lustro opada na dół.
    Na trzeci dzień zaniosłem go do sklepu, by wymienić go na sprawny egzemplarz, ale sprzedawca powiedział, że go nie może wymienić, tylko muszę oddać go do naprawy i czekać dwa tygodnie (zejdzie pewnie dłużej). Jeżeli po naprawie usterka się ponownie pojawi, to dopiero wtedy mogę żądać wymiany na nowy.
    Sugerowano mi powołać się na „niezgodność towaru z umową”, ale niczego to nie zmieniło.
    Mówiąc szczerze, nie uśmiecha mi się go naprawiać. Wolałbym nowy nierozkręcany aparat, a nie taki, w którym było już grzebane. W końcu kupiłem wadliwy towar, a nie taki, który zepsuł się z biegiem (dłuższym) czasu.
    Dziwią mnie takie praktyki Fotojokera względem klienta. W końcu jak na nasze warunki D80 nie jest tak tanim aparatem i klient kupując towar tak renomowanej firmy jak Nikon, powinien mieć satysfakcję z dobrze wydanych pieniędzy, a nie irytację z bubla. Nie wspomnę, że cała kwota, jaką wydałem w Fotojokerze, przy zakupie (razem z obiektywami) lekko przekroczyła 6 tysięcy.
    Wiadomo, zawsze się może zdarzyć, że produkt będzie wadliwy, bo jest to nie do uniknięcia. Tym niemniej wymiana aparatu w takim wypadku powinna być od ręki, gdyż podważa to reputację danej firmy.
    Wiem jedno. Nigdy już nic nie kupię w Fotojokerze, żałuję, że wydałem u nich te pieniądze. Na przykład w Media Markt takie sprawy załatwiane są od ręki i nie jest to kryptoreklama.
    Może ktoś z was miał podobne problemy i może mi coś doradzić w tej kwestii.
    Będę zobowiązany.
    Pozdrawiam

Domyślnie

http://www.federacja-konsumentow.org.pl/ - dobrze doradzą, a jak trzeba, to pomogą.

Domyślnie

Wiem że to brzydko zabrzmi ale wcale się Fotojokerowi sie nie dziwię ...

Wiedzą że jakby dali Ci nowy aparat to do nich wróciłby po długim czasie naprawiony aparat którego nie da się "normalnie" sprzedać.
    Oczywiście można go sprzedać jako nowy i wcisnąć jakiemuś klientowi ...
    Ale to było by zwykłe świństwo aby używany-naprawiony aparat sprzedać jako nowy ...

A sklep nie obniży ceny bo Nikon mu nie zwróci kasy za to że będzie musiał sprzedać nowy aparat jako naprawiany i do tego używany ...

A Media markt ? Oni mają pełno towaru , więc dadzą Ci nowy produkt , a tamten wyślą do naprawy i taki używany , naprawiany pójdzie ponownie do sprzedaży jako nowy ...
    i tak Ty dostaniesz nowy (lub też naprawiany kogoś innego a ktoś kto kupi dostanie Twój naprawiany
    Istna ruletka

PS.
    Ja sam kupiłem plazmę Samsunga w marcu. Popsuła się po kilku dniach
    Pech chciał że kartonu nie miałem , a firma sprzedajaca (Agito) mówi że zwrot towaru jest możliwy w ciągu chyba 7 czy 14 dni ale ... , pod warunkiem że karton jest nieotwarty , a towar wogóle nie używany ...
    Czyli to nic to nie daje , bo jak sprawdzisz że jest uszkodzony ???
    Serwis przyjechał , zabrał plazmę i po tygodniu przywiózł (wystarczyło wgrać oprogramowanie).
    Po 2-3 miesiącach znów sie popsuła i tym razem naprawa trwała miesiąc !!!
    Okazało się że serwis główny wcale sie nie spieszył z naprawą , ale przyśpieszył jak okazało się że po miesiącu musieli by mi dac nowy TV ...
    I tak naprawa trwała dokładnie miesiąc , jeszcze jeden dzień zwłoki i by musieli by mi dać nowy TV ...
    Ostatnio edytowane przez kaszpir ; 29-08-2007 o 09:34

Domyślnie

nie wiem jak jest w Nikonach, ale przecież to wygląda jak MLU
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

a ja musze stanac w obronie FJ... (tak sie sklada, ze od dluzszego czasu czytam to forum, ale nigdy wczesniej nic nie pisalem - Witam wszystkich )

Dwa lata temu kupilem u nich Kodaka DX6490. Po roku i dwoch miesiacach pojawily sie 4 martwe piksele na matrycy. Zalezalo mi, zeby je usunac, wiec aparat zareklamowalem. Bez slowa - mimo, ze po gwarancji - FJ (niestety juz byly sklep na centralnym) - przyjal aparat i po miesiacu zaproponowano mi dwa modele w zamian "uszkodzonego" (m.in. P850).
    Obydwa lepsze od tego, ktory reklamowalem (w koncu minal ponad rok - tamtego juz nie bylo w sprzedazy).
    Potraktowano mnie naprawde BARDZO profesjonalnie.

A miesiac temu nabylem - rowniez w FJ - Nikosia ) + 3 szkielka.

Niechcialbym, zeby zabrzmialo to jak reklama - po prostu w moim przypadku zasluzyli na pochwale.

Domyślnie

A nie grzebal kolega w ustawieniach aparatu i nie wlaczyl sobie przypadkiem funkcji podnoszenia lustra? Radze sprawdzic! Moze nie bedzie potrzebna zadna naprawa - lub na skroty - reset do ustawien fabrycznych body!
    Druch 66, Ami 2, D200, MB-D200, S 17-70, S 135-400, SB 800, 2x SanDisk Extr III 1GB, 2x2GB Manfrotto 682B i niuf do pilnowania

Domyślnie

bo fotojoker to fotopomyłka jest

Domyślnie

D80 nie ma MLU, tylko Exposure Delay
    to jest wadliwy aparat i należy postraszyć FJ rzecznikiem praw konsumentów - to zawsze działa, oddziały są w każdym większym mieście
    opisywano czasem w tym modelu usterkę mechanizmu podnoszenia lustra
    Ostatnio edytowane przez BugsBunny ; 29-08-2007 o 10:39
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

kupiłem w FJ F65 - i do dzisiaj pięknie chodzi

Domyślnie

FotoJoker działa na swoją korzyść. Jak już ktoś pisał skontaktuj się z Federacją Konsumentów, postrasz FJ sądem.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów