Niestety w FJ nie ma zwrotów. Dlatego czasem lepiej jest kupic coś wysyłkowo, bo wtedy przysluguje 10 dni.
Szukaj
Niestety w FJ nie ma zwrotów. Dlatego czasem lepiej jest kupic coś wysyłkowo, bo wtedy przysluguje 10 dni.
Ale weź pod uwagę to co napisano wczesniej - FJ musiałby wysłac sprzęt do serwisu a po odbiorze sprzedać go jako nowy-uzywany. W Twoim przypadku gdy FJ wysłał aparat do serwisu zapewne także otrzymał w zamian nowszy model (w zamian już nie produkowanego) więc dając od ręki klientowi nowy z połki żadnego extra-super-profesjonalizmu nie popełnił.
Nie lubie FotoJokera , kiedys poszedlem kupic filter UV i usilnie czlowiek chcial mi wcisnac jakis no-name ... dlaczego ? ... akurat tylko taki mial.
Reklamuj na warunkach niezgodości towaru z umową. Sprzedawca nie ma jednak obowiązku wymieć Ci towar na inny - nowy, od ręki.
Napisz dokładnie w dokumencie reklamacyjnym swoje żądania. W ciągu 14 dni sklep pewnie poinformuje Cię o sposobie załatwienia sprawy... niestety w FJ ciężko będzie wymienić od razu towar na nowy.
Pamiętaj, że sprzedwaca przyjmując towar będzie chciał sprawdzić, czy na przykład nie doszło do uszkodenia mechanicznego, więc... 14 dni na odpowieź a później nie wiadomo...
Powodzenia życzę.
NIKON
I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"
w FJ w Galerii w Łodzi jest również "profesjonalna" obsługa
nie dość, że według nich Nikkor 50 1.8 ma plastikowy bagnet,
stwierdzili również, że robiąc zdjęcie i oglądając je na komputerze nie da się stwierdzić czy obiektyw mydli i czy nie ma BF/FF
jakoś nie zachęcają tam do zakupu czegokolwiek
Nikon D300, Nikkor 18-55, Nikkor 35 1.8G, Nikkor 50 1.8D, Sigma 150 2.8, Sigma 70-300 APO, SB-800, Manfrotto 055XPROB + 804RC2
Ja kupiłem wysyłkowo plazmę no i ?
Popsuł się po kilku dniach ...
No i ?
Przeczytałem na stronie Agito.pl że mogę zwrócić w ciągu 10dni ale ...
- towar musi być nie rozpakowany i nie może być śladów używania
A jeśli wyślę im towar który nie spełnia w/w wymagań to mi odeślą i obciążą mnie kosztami ...
Widać możliwość zwrotu jest , ale ...
No właśnie , towaru który nie był otwarty i używany ...
Widać trzeba być jasnowidzem aby wiedzieć że towar jest sprawny i działa ok bez otwierania
Też się wcale temu nie dziwię , bo słyszałem wypowiedzi ludzi pracujących w hipermarketach że "modne" było kupienie jakiegoś wypasionego TV , sprzętu na czas świąt , komunii , olimpiady aby zaraz po zakończeniu oddać ten sprzęt ...
Ludzie wykorzystywali to jako możliwość wypożyczenia sprzętu a potem ktoś inny musiał kupić taki sprzęt jako nowy , co według mnie było nie fair wobec takiego kupującego ...
PS. Nie jest tak różowo jak niektórzy myślą. Jeśli takie MM lub jakiś hipermarket przyjmie uszkodzony i używany towar i da od razu nowy , to nie ma się co oszukiwać. Ktoś kupi jako nowy sprzęt używany i do tego naprawiany ...
Nie wiem czy ktoś z Was chciałby kupić np. taki TV plazmowy z przebiegiem 2000godzin jako nowy , lub aparat na którym zostało zrobione np. 1000zdjęc jako nowy i w cenie jak za nowy sprzęt ...
Ostatnio edytowane przez kaszpir ; 29-08-2007 o 11:45
Skontaktuj się z nami