Close

Strona 178 z 217 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 2164

Domyślnie

Ależ Krzysztofie. To, że coś jest niespotykane wcale nie wyklucza tego, że jest gadżetem. Dlatego zgadzam się z tym co napisał Franek i pozwól mnie mieć takie zdanie. I niczego Ci nie zabraniam, możesz cieszyć oko zejs lukiem, czerniami z lejki i czym tam sobie jeszcze wymarzysz

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    ...prawdopodobnie...Ale rzetelnego..nie uswiadczysz...
    To są słowa klucze. Szczególnie gdy się ocenia po obrobionych fotkach z netu

Domyślnie

Nigdy nie rozumialem uzytkownikow monochroma. Pozbawiac sie mozliwosci mieszania poszczegolnymi kanalami dla...? Wiekszej rozdzielczosci? Pozornej rozdzielczosci tonalnej? Zdecydowanie zamiast BW Lajki wolalbym M10.

Domyślnie

A ja bym zdecydowanie wolał Monochroma gdybym tylko mógł sobie na niego pozwolić! I tak teraz 90% swoich pstryków przewalam na b&w.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeberek1 Zobacz posta
    A ja bym zdecydowanie wolał Monochroma gdybym tylko mógł sobie na niego pozwolić! I tak teraz 90% swoich pstryków przewalam na b&w.
    No ale mieszanie kanalow daje wiecej mozliwosci, cos o czym sie nikomu nie marzylo w czasach analogowych. Dlaczego sie tego pozbawiac??? Moim zdaniem mozna uzyskac ciekawsze BW z M10 niz z Monochroma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Panowie widze ze tu eksperci sami od czerwonej kropki. Strasnie mnie ciekawi Leica Monochrom. Juz mniej istotne czy ta pierwsza wersja czy ta druga.
    Strasznie ciezko znalezc o tym cos w necie. Albo opisy z bloga i pare zdjec na krzyz, lub pusta gadka na youtube.
    A ja bym chcial solidny test co ta matryca potrafi, jaka ma rozpietosc tonalna.
    Co zobacze jakies zdjecie w necie to mi sie podoba.
    Tylko nie moge przykladowo znalezc np strony jakiegos fotografa od streetu czy krajobrazu co by mial duzo a najlepiej tylko z ktorejs Leici Monochrom...
    Macie jakies namiary na test albo strony bogate w zdjecia z tych aparatow?

I tak go nigdy nie kupie bo musialbym chyba sprzedac samochod i motocykl naraz. Ale juz pozyczyc za gruby hajs bylbym sklonny.
    ale chcialbym cos poczytac konkretnego o tym aparacie czy zdjecia poogladac z jakiejs sensownej galeri.
    to jeszcze to :
    http://www.overgaard.dk/leica-M-Mono...-to-Paris.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    No ale mieszanie kanalow daje wiecej mozliwosci, cos o czym sie nikomu nie marzylo w czasach analogowych. Dlaczego sie tego pozbawiac??? Moim zdaniem mozna uzyskac ciekawsze BW z M10 niz z Monochroma.
    Bez wątpienia.
    Tylko kwestia, co kto rozumie przez ciekawsze? Takie jak np. z Tri-Xa na MF, czy właśnie kompletnie inne?
    SD, Robert - nie tęsknisz za obrazkiem z Hassla? (Pytanie bez podtekstów i bynajmniej nie dla sportu.)
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Kompletnie inne. Na analogu nie da sie rozjasniac, przyciemniac, zmieniac kontrastu itd, pojedynczego koloru. Mozna bawic sie filtrami ale w ograniczonym zakresie. Analogowy obrazek z Hassela na pewno byl bardzo przyjemny dla oka. Ale to juz nie wroci. Nie ma takich filmow co kiedys, w TriXie srebra coraz mniej...
    Trzeba isc za nowym i wykorzystywac mozliwosci jaką daja dzisiejsze sposoby obrazowania. Taplanie sie w starych procesach zostawmy nostalgicznym dziadkom. Ja nie chce byc nostalgicznym dziadkiem, bo poza tą nostalgią, technika foto jest obecnie lepsza niz kiedys.

Domyślnie

To samo miałem i ja. Kilka prób powrotu do analoga a i tak zawsze w wyjsciach wygrywała cyfra. No to w koncu dałem na luz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Kompletnie inne. Na analogu nie da sie rozjasniac, przyciemniac, zmieniac kontrastu itd, pojedynczego koloru. Mozna bawic sie filtrami ale w ograniczonym zakresie. Analogowy obrazek z Hassela na pewno byl bardzo przyjemny dla oka. Ale to juz nie wroci. Nie ma takich filmow co kiedys, w TriXie srebra coraz mniej...
    Trzeba isc za nowym i wykorzystywac mozliwosci jaką daja dzisiejsze sposoby obrazowania. Taplanie sie w starych procesach zostawmy nostalgicznym dziadkom. Ja nie chce byc nostalgicznym dziadkiem, bo poza tą nostalgią, technika foto jest obecnie lepsza niz kiedys.
    Powiedzmy, że rozumiem.

To co tam masz w tej torbie - 2xM10 z 2.8/28 i 2/50?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Eee...

Dla samej frajdy procesu można się czasem pobawić.

A jak do zdjęć podchodzi się hobbystycznie, to o co niby innego ma chodzić niż o frajdę właśnie?

Strona 178 z 217 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188 ... OstatniOstatni