Close

Strona 168 z 209 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 671 do 1 680 z 2164

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Panowie widze ze tu eksperci sami od czerwonej kropki. Strasnie mnie ciekawi Leica Monochrom. Juz mniej istotne czy ta pierwsza wersja czy ta druga.
    Strasznie ciezko znalezc o tym cos w necie. Albo opisy z bloga i pare zdjec na krzyz, lub pusta gadka na youtube.
    A ja bym chcial solidny test co ta matryca potrafi, jaka ma rozpietosc tonalna.
    Co zobacze jakies zdjecie w necie to mi sie podoba.
    Tylko nie moge przykladowo znalezc np strony jakiegos fotografa od streetu czy krajobrazu co by mial duzo a najlepiej tylko z ktorejs Leici Monochrom...
    Macie jakies namiary na test albo strony bogate w zdjecia z tych aparatow?

I tak go nigdy nie kupie bo musialbym chyba sprzedac samochod i motocykl naraz. Ale juz pozyczyc za gruby hajs bylbym sklonny.
    ale chcialbym cos poczytac konkretnego o tym aparacie czy zdjecia poogladac z jakiejs sensownej galeri.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    ... . Strasnie mnie ciekawi Leica Monochrom. ...
    Strasznie ciezko znalezc o tym cos w necie. Albo opisy z bloga i pare zdjec na krzyz, lub pusta gadka na youtube.
    Tylko nie moge przykladowo znalezc np strony jakiegos fotografa od streetu czy krajobrazu co by mial duzo a najlepiej tylko z ktorejs Leici Monochrom...

I tak go nigdy nie kupie bo musialbym chyba sprzedac samochod i motocykl naraz. Ale juz pozyczyc za gruby hajs bylbym sklonny.
    ale chcialbym cos poczytac konkretnego o tym aparacie czy zdjecia poogladac z jakiejs sensownej galeri.
    http://alanschaller.com/biography/
    https://www.instagram.com/alan_schaller/
    ambasador Leici - używa głównie monochroma
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Panowie widze ze tu eksperci sami od czerwonej kropki. Strasnie mnie ciekawi Leica Monochrom. Juz mniej istotne czy ta pierwsza wersja czy ta druga.

to jeszcze to :
    http://www.overgaard.dk/leica-M-Mono...-to-Paris.html

Domyślnie

'fotografa od streetu' robiącego monochromem o tyle nie ma sensu linkować, że to wszystko będzie i tak obrobione i nie ocenisz.

generalnie m9 monochrom ma iso używane w praktycznie pełnym zakresie, czyli.. absolutna norma dziś z aparatów takich jak choćby sony a7 itp. do tego, to nie jest przekonwertowane na cz-b, tylko tak rejestrowane od początku, co powoduje że nie możesz sobie w postprocesie rozjasniac/zciemniac itp poszczegolnych kolorów.

gadzeciarski ten aparat na maksa jest, ale jakbym chcial bardzo duzo robic w cz-b, to bym rozważał; w stosunku do zwykłej m9 dużo lepsze iso i no ładniej te czarnobiale wyglądają niż konwertowane do cz-b kolorowe pliki z m9, tak jeden do jednego porownywane.

Domyślnie

No wlasnie nie nazwal bym go gazdzeciarskim, tylko czyms niezwyklym. Aparaty z cz-b matrycami to mozna na palcach jednej reki w sumie policzyc.
    I tutaj plus dla Leici, ze wogole poszla ta droga.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

... tylko czyms niezwyklym...
    Podobnie jak szczerozłote packi na muchy wysadzane czerwonymi diamentami.

Domyślnie

Dziek iza linki, zawsze cos. Ciekawe jak z wypozyczeniem tego modelu, chyba nie chca kaucji?

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Podobnie jak szczerozłote packi na muchy wysadzane czerwonymi diamentami.
    Pozwole w calej rozciaglosci sie nie zgodzic. Cz-b matryca w obecnym swiecie jest czyms tak niespotykanym, ze w pelni zasluguje na okreslenie niezwykla.
    Z czysto technicznych aspektow to ta matryca prawdopodobnie bije 99% obecnie produkowanych matryc "kolorowych" pod wzgledem rozpietosci tonalnej. Ale rzetelnego testu w sieci nie uswiadczysz.

Po za tym pozwol ze mi sie bedzie obrazek z Leici monochrom bardzo podobal, tak samo jak "Zeiss look" z ich szkiel czy niektorych obiektywow Leici . Bo tak i juz.
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ależ Krzysztofie. To, że coś jest niespotykane wcale nie wyklucza tego, że jest gadżetem. Dlatego zgadzam się z tym co napisał Franek i pozwól mnie mieć takie zdanie. I niczego Ci nie zabraniam, możesz cieszyć oko zejs lukiem, czerniami z lejki i czym tam sobie jeszcze wymarzysz

- - - - kolejny post - - - - - -

...prawdopodobnie...Ale rzetelnego..nie uswiadczysz...
    To są słowa klucze. Szczególnie gdy się ocenia po obrobionych fotkach z netu

Domyślnie

Krzysztof, kolega Piotr (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=70194) ma w stopce między innymi Monochroma.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cena za wydruki podobna jak u Tomaszewskiego.

- - - - kolejny post - - - - - -

Ogólnie to znów zgłupiałem,.
    Ale fajnie będzie pobawić się M1O
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 168 z 209 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178 ... OstatniOstatni