Close

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 191
    Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Jestem bardzo rozczarowany. Na ISO200 w swoim archaicznym D2H mam jednak nieco lepsze rezultaty - może nie ma tyle detalu, ale szumu prawie nie widać. Tymczasem tu szum jest widoczny. Czegoś takiego spodziewałbym się po 25600 podbitym w Nikon Capture o +2EV - przy ISO102400 byłoby to, powiedzmy, od biedy akceptowalne... Ech, słowem Nikony dalej szumią. Czegóż się zresztą było spodziewać po SZUMNYCH zapowiedziach!
    Ja mam lepiej nawet na ISO100 jestem zalamany

Domyślnie

Jestem bardzo rozczarowany. Na ISO200 w swoim archaicznym D2H mam jednak nieco lepsze rezultaty - może nie ma tyle detalu, ale szumu prawie nie widać. Tymczasem tu szum jest widoczny. Czegoś takiego spodziewałbym się po 25600 podbitym w Nikon Capture o +2EV - przy ISO102400 byłoby to, powiedzmy, od biedy akceptowalne... Ech, słowem Nikony dalej szumią. Czegóż się zresztą było spodziewać po SZUMNYCH zapowiedziach!
    Święte słowa...

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    były ich piętą achillesową i bolączką (no kurcze, póki co są dalej..)
    To oczywiście tylko mały obszar fotografii, choć dla mnie na przykład niezwykle ważny bo focę teatr.
    W każdym razie, idzie ku lepszemu i mnie to niezwykle cieszy.
    Czytajac twoje posty na N a zwłaszcza na CB mam uzasadnione wątpliwości, że wcale cię to nie cieszy...powiem więcej, mam alergię na twoje tendencyjne wypowiedzi.
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    Czytajac twoje posty na N a zwłaszcza na CB mam uzasadnione wątpliwości, że wcale cię to nie cieszy...powiem więcej, mam alergię na twoje tendencyjne wypowiedzi.
    Ty tez?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Panowie - wyluzujcie. Proszę natychmiast przestać rozpętywać III-ą Wojnę Światową.

Domyślnie

Co tu rozpętywać ?! Przewaga nikona jest miażdżąca W zasadzie obecnie jedyna przewaga canona to silniki w szerokich, standardowych i portretowych stałkach. Nic dziwnego że priorytetem nikona przed Osaką było odmłodzenie szkieł reporterskich. Ale za chwilę pewnie ten ostatni bastion canona padnie tak jak właśnie padają prym w zakresie hi-iso i posiadania FF...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Panowie - wyluzujcie. Proszę natychmiast przestać rozpętywać III-ą Wojnę Światową.
    To co napisałem to właśnie wyluzowanie....gdybym napisał to co sie ciśnie na język (czytaj: palce-klawiatura) to...Boże mój....
    ale masz rację , jeszcze II-ga się nie skończyła, więc III-cia jest niepotrzebna.

Domyślnie

Jak przeczytałem raz to chciałem Ci dokopać, a jak przeczytałem drugi raz to chciałem sobie dokopać, dlatego że chciałem dokopać tobie....mój post to chyba trzeba czytać z 5 razy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Co tu rozpętywać ?! Przewaga nikona jest miażdżąca
    Yes, yes, yes!

Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Co tu rozpętywać ?! Przewaga nikona jest miażdżąca W zasadzie obecnie jedyna przewaga canona to silniki w szerokich, standardowych i portretowych stałkach. Nic dziwnego że priorytetem nikona przed Osaką było odmłodzenie szkieł reporterskich. Ale za chwilę pewnie ten ostatni bastion canona padnie tak jak właśnie padają prym w zakresie hi-iso i posiadania FF...
    Tyle że dla mnie takie stawianie sprawy jest chore. Traktowanie tych rzeczy w kategoriach wojny, wręcz agresywne. Kompletny bezsens.
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów