Close

Strona 1308 z 1914 PierwszyPierwszy ... 308808120812581298130613071308130913101318135814081808 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13 071 do 13 080 z 19131

Domyślnie

No tak, ktoś tu ostatnio testował system.... system bez rycerza

Domyślnie

Już nie będzie tak samo...
    Ale ciekawe, kto wzamian? Jeśli mógłbym coś nieśmiało zasugerować, to celem podtrzymania ciągłości, następcą powinna zostać osoba związana z tradycjami rycerskimi.

Domyślnie

He, he, he!

A propos rozpadania się obiektywu na pół - ponoć niesławny jest pod tym względem Samsung NX 12-24, bo czytałem o kilku takich przypadkach. Co prawda nie przy unboxingu, ale jednak. Jak widać, zdarzają się konstrukcje z taką skłonnością.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    He, he, he!

A propos rozpadania się obiektywu na pół - ponoć niesławny jest pod tym względem Samsung NX 12-24, bo czytałem o kilku takich przypadkach. Co prawda nie przy unboxingu, ale jednak. Jak widać, zdarzają się konstrukcje z taką skłonnością.
    Warto dodać, że ten 70-200 F4 był już złamany w pół po otwarciu kartonu - autor oryginalnego posta na dpreview pisał, że był to sprzęt używany (kto wie w jakim stanie - mógł pęknąć podczas transportu). Oprócz tego 1 tematu były jeszcze 2 inne - jeden dotyczył pękniętego na pół obiektywu po upadku, a drugi złamał się podczas przewożenia w torbie, która znajdowała się w bagażniku samochodu. Fakt jest jednak taki, że sam obawiam się zakupu tego sprzętu ze względu na jego niewielką wytrzymałość - na zdjęciach tych pękniętych obiektywów widać jak obie części tego sony są połączone wyłącznie plastikiem - 1 plastikowa szyna spajająca obie części plus kilka pomniejszych plastikowych wstawek. Nie wygląda to zachęcająco :/

Ostatnio edytowane przez damiroz ; 01-08-2018 o 08:01
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Z tym złamaniem przy unboxingu jako takim to oczywiście żart. Musiał być uszkodzony wcześniej.
    Ten Samsung NX 12-24 ma podobny słaby punkt, słabe mocowanie wewnątrz. Wystarczy niewielkie uderzenie czy upadek, i puszcza.

Domyślnie

Tak domyśliłem się, że to żart. Taka konstrukcja sprawia, że skreśliłem go z listy zakupów - oczywiście nie zakładam, że będę nim rzucał, ale patrząc na to jak to nie małe szkło wygląda od wewnątrz nie napawa optymizmem co do jego trwałości podczas normalnej pracy.

Domyślnie

Można gdzieś pożyczyć sprzęt za jakąś kasę, np. na 2 tygodnie? A potem zdecydować się na zakup i dopłacić resztę, lub nie kupić i zostawić kasę za pożyczenie?
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiroz Zobacz posta
    Tak domyśliłem się, że to żart. Taka konstrukcja sprawia, że skreśliłem go z listy zakupów - oczywiście nie zakładam, że będę nim rzucał, ale patrząc na to jak to nie małe szkło wygląda od wewnątrz nie napawa optymizmem co do jego trwałości podczas normalnej pracy.
    I dlatego nadal twierdzę, że Sony to ciągle jednak firma od telewizorów. Ich sprzęt foto jest coraz lepszy, ale doświadczenia w konstruowaniu sprzętu fotograficznego, z uwzględnieniem wymogów i potrzeb, ciągle Sonemu brakuje.
    Żeby nie było, to moje zdanie o "moim" Samsungu jest bardzo podobne. To też nie jest firma fotograficzna, i ich aparaty miały sporo wpadek, choć stopniowo robiły się coraz lepsze.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Można gdzieś pożyczyć sprzęt za jakąś kasę, np. na 2 tygodnie? A potem zdecydować się na zakup i dopłacić resztę, lub nie kupić i zostawić kasę za pożyczenie?
    Można w ten sposób zrobić w sklepach Sigma Pro Centrum.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    I dlatego nadal twierdzę, że Sony to ciągle jednak firma od telewizorów. Ich sprzęt foto jest coraz lepszy, ale doświadczenia w konstruowaniu sprzętu fotograficznego, z uwzględnieniem wymogów i potrzeb, ciągle Sonemu brakuje.
    Żeby nie było, to moje zdanie o "moim" Samsungu jest bardzo podobne. To też nie jest firma fotograficzna, i ich aparaty miały sporo wpadek, choć stopniowo robiły się coraz lepsze.
    Mają lepszy i gorszy sprzęt. Nie ma co generalizować na jednym przykładzie.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jakby ten obiektyw kosztował połowę tego co kosztuje to można by się zastanowić że plasticzek kiepski ale to kosztuje 5500zł, czyli siedzi ekipa R&D przy planach tego obiektywu i kalkulują, zaoszczędzimy 1$ jak damy plastik bo nam został z obudów telewizorów, a drugi podpowiada ale śrubki wtedy damy krótsze to zaoszczędzimy 50 centów, trzeci ale pomalujemy go na biało żeby był bardziej pro, czwarty gościu i instrukcja musi być makulatury eko.

Strona 1308 z 1914 PierwszyPierwszy ... 308808120812581298130613071308130913101318135814081808 ... OstatniOstatni