....nawet mi bardzo odpowiada fakt, że 40/1.4 nie nadaje się do krajobrazu
Szukaj
....nawet mi bardzo odpowiada fakt, że 40/1.4 nie nadaje się do krajobrazu
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 06-06-2018 o 22:53
no to ewidentnie mam jakąś trefną sztukę. Wróciłem właśnie z wieczornych prób i (cholera jasna) ten mój Hex nie traci wieczorem kontrastu na pełnej dziurze i prawie wogóle nie aberruje.
Jak się naumiem wstawiać zdjęcia to, na potwierdzenie powyższej paplaniny, wstawię kilka przykładów bez obróbki ( prosto z puchy).
Ostatnio edytowane przez nie.Znajomy ; 06-06-2018 o 22:57
zestaw N: d700 +17 + 70-200 // zestaw S: A7 + 40 + 24-240
Czasami nie bardzo, często raczej wcale nie chce się zapisywać przysłon w kajeciku![]()
To jest bardzo wygodne, modułowe rozwiązanie. Odpinasz pasek w parę sekund jak nie potrzebujesz (mnie bardzo denerwuje pasek jak robię jakąś sesję). Masz uchwyt do plecaka, również bardzo wygodny, szybko wspinasz i wypijasz sprzęt na wycieczce. Nie mówiąc o pasku samym w sobie który jest genialny.
A7III/35/55/85/135
naumiałem się
proszę :
na pełnej dziurze / nie ruszany jpeg
lekko przymknięty / nie ruszany jpeg
- - - - kolejny post - - - - - -
i jeszcze takie cuś:
pełna dziura
przymknięty o 1 działkę:
przymknięty o 3 działki:
wszystko powyższe to surowizna, palcem nie tykana
spadku kontrastu nie widzę albom ślepy
- - - - kolejny post - - - - - -
skoro dobrze mi już idzie wstawianie zdjęć to jeszcze jeden zestaw nietykanych jpegów prosto z puchy:
pełna dziura:
przymknięty o działkę:
przymknięty o 3 działki:
![]()
Pewnie jest rozrzut jakościowy, bo ten Grześka wygląda na spoko sztukę.
Jednak odkąd się dowiedziałem, że będzie to ciekaw jestem bardzo tego batisa 40mm.
2,0 może być, byle ostro od początku.
W sumie to już chwilę się bawię batisami i fajne są i solidnie zbudowane.
Ostatnio edytowane przez nie.Znajomy ; 07-06-2018 o 00:01
Przyznam się bez tortur, ta zielenina (pomimo spadku kontrastu) jest bardzo przyjemnie narysowana
Po małych korektach jest naprawdę nieźleSzkoda, nic nie wrzuciłeś pod światło...
Również posiadam pewną 50/1.4 która pomimo tego, że na pełnej dziurze jest gorsza od voigtlandera,
po przymknięciu w niektórych aspektach bywa lepsza.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 07-06-2018 o 00:19
Dopowiem jeszcze, aby definitywnie zamknąć temat hexa bo to temat raczej nudny dla większości kolegów: miałem tych konkretnych szkieł trochę bo od zawsze jestem fanem Hexanonów; dwa były optycznie świetne, jedno znośne, jedno tragiczne, a jedno takie, że strach się po prostu bać - z obrazkiem na podobę tego co kiedyś pokazał z takiego szkła kolega (bodajże) puch24 (o ile kojarzę tematykę - jakieś drzewo z dziuplą - obrazek będący jedną wielką aberrą). No cóż ....
Skontaktuj się z nami