Jakby czytała o sobieTeż podchód, też potrzebne ISO do lasu i nawet myślałam o zrobieniu kroku w kierunku Nikkora 200-500. Czy to faktycznie taka przeaść po residce z Tamrona? Miałam okazję podpiąć na chwilę, ale efekty lepsze z mojego Tamrona, choć jestem świadoma tego, że nie do końca czułam to szkło. Nie fotografowałam na swoich sprawdzonych parametrach, lecz testowałam wydajność stabilicji, która w moich słabych rękach wydajna nie była.
To mi teraz zrobiłeś niezły dylemat. Miałam zostać z Tamronem a dokupić tylko spacerówkę (300/4 PF VR) i "zapasowe" body.Dziękuję za wyjaśnienie odnośnie wielkości matrycy i jej wpływu na jakość obrazkaMyślałam, że wpływu nie ma wielkość (z wyjątkiem szumów) lecz przetwornik (?) - EXPEED (tu wstawić numer).
Jeśli chodzi o przebieg - za miesiąc planuję jechać na 3 tygodnie w miejsce gdzie będę być może jedyny raz w życiu. Boję się czy sprzęt mi się nie posypie - nie ufam zarówno leciwemu body, jak i obiektywowi. Pomyślałam, że to świetny czas na zakup dodatkowego sprzętu, a że zakup na raty (a więc bardzo obciążający przez kilka lat), chcę mieć to przemyślane w 101%. Myślałam też o wymianie migawki na zaś, ale może się posypać coś innego... Na wypożyczenie sprzętu mnie nie stać i jest to kompletnie nieopłacalne. Za 3 tygodnie wypożyczenia body mam już używane D7200.
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami