Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Zalety Fuji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Duszniki Zdrój

Domyślnie Zalety Fuji

Czy któryś z forumowiczów mógłby mi wytłumaczyć i pokazać na czym polega zaleta matryc w Fuji (s3 s5...) oraz czy warto płacić aż tyle za tą matrycę (pomijając cel w którym będzie ona wykorzystywana, po prostu zastanawiam się czy nie lepiej kupić taniej aparat z "normalną" matrycą a lepszymi innymi parametrami...) bo powiem szczerze że chociaż staram się bardzo mocno to nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo są one chwalone...

Sample mile widziane...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slodki baton Zobacz posta
    Czy któryś z forumowiczów mógłby mi wytłumaczyć i pokazać na czym polega zaleta matryc w Fuji (s3 s5...) oraz czy warto płacić aż tyle za tą matrycę (pomijając cel w którym będzie ona wykorzystywana, po prostu zastanawiam się czy nie lepiej kupić taniej aparat z "normalną" matrycą a lepszymi innymi parametrami...) bo powiem szczerze że chociaż staram się bardzo mocno to nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo są one chwalone...

Sample mile widziane...
    To znaczy, że dla Ciebie nie warto "płaciić aż tyle" za Fuji.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

bo to sa super mnatryce i warte tego !
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Duszniki Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    bo to sa super mnatryce i warte tego !
    ale dlaczego... ? ja po prostu nie widzę w czym są one lepsze... tak wiem rozpiętość tonalna.. ale pokażcie mi tą "lepszość" na przykładzie! (najlepiej ten sam kadr a najlepiej to raw wywołany "normalnie" i tak aby pokazać co potrafi ta matryca!

Domyślnie

mam 5d do dzis wiecej szczegolow w cieniach i swiatlach rejestruje s3/s5 , pokazywalem swago czasu roznice nikony zjadal jak chcial ale ma wady tej matrycy np mala rozdzielczosc , kolory to drugi atut tej puszki
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Sam uzywam S3 i S5 i faktycznie Niedzwiedz ma racje...trzeba zobaczyc te kolory z fuji na zdjeciach bez obrobki zeby sie przekonac.

Domyślnie

ale są też wady (jeśli można to tak nazwać) ogromne pliki, i niezbyt szybka praca S3 w S5 pewnie o wiele lepiej to chodzi ale cena S5 jak na moje gusta to za bardzo wygórowana jest ponad 1k więcej od D200 a różnica między tymi puszkami to praktycznie tylko matryca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BrylantS Zobacz posta
    trzeba zobaczyc te kolory z fuji na zdjeciach bez obrobki zeby sie przekonac.
    No to pokażcie autorowi tematu. W czym problem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    No to pokażcie autorowi tematu. W czym problem?
    Jak to w czym? Do oglądania tych fotek trzeba posiąść wiedzę tajemną. Ci bez wiedzy tajemnej rożnic nie widzą.
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Duszniki Zdrój

Domyślnie

widzę że się niczego nowego nie dowiem... będe szukał u innych źródeł.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów