Szukaj
OK, rozumiem. Co Ci się dzieje z M9?
To wygugluj leniu
PS Podobno do końca roku mają się pojawić jeszcze inne Tampony.
Cześć Czornyj.
No właśnie tutaj zdania są podzielone co do tego szkła i przyznam szczerze nie uśmiecha mi się korzystać z 50% możliwości tego obiektywu tylko dlatego że konstrukcyjnie cierpi w tym body.
To trochę tak jakby dealer Porsche przy przekazaniu kluczyków powiedział że mozna jeździć tylko na trzech pierwszych biegach...
Nie mam żadnych uprzedzeń do żadnej marki i jeśli faktycznie Sony udźwigłoby temat to pomyślałbym nad a7III/a7IIIr
A co do M9 to nie miałbym sentymentu żeby się z nią pożegnać pod warunkiem że nowe body pozwalałoby na jazdę na 6tym biegu : )
35/1.4 ASPH nie bangla na a7 tak jak na m9 czy m240, są jakieś problemy z ostrością, kolorami i takimi tam. to pewnie można poprawić na komputerze, jednak przede wszystkim, używanie tego szkła i ostrzenie nim na a7 w porównaniu z ostrzeniem dalmierzowym to w ogóle nieporównywalne jest.
Miałem ASPH przelotnie na A7 i niczego takiego nie zauważyłem, był bestialsko ostry, kontrastowy i kolorowy jak to ASPH. Jak bywasz w Krakowie to zapraszam na przestrzelenie
Mimo że bardzo lubię ostrzenie na duchach, z nostalgią wspominam moją Mamiyę 7 itd. itp. po ponad dwóch latach z A7 ostrzę nim dużo szybciej i skuteczniej niż M9, a aparaty dzieli se technologicznie lekka przepaść wielkości rowu mariańskiego, nie wspominając o 4-o krotnej różnicy w cenie cenie. A7RIII i A9 to już kompletna nirwana fotograficzna, miałem teraz nieszczęście się tym usrojstwem pobawić na festiwalu foto i ocipiałem z zachwytu - ale A7 jest dobre, bo jest tanie i dobre, przy cenie 2,5K nawet jak ją kiedy zgubię po pijaku to nie będzie mi przykro![]()
no to wiadomo, cena czyni cuda a Lajki są okrutnie przewartościowane pod tym względem.
niemniej, ja używałem chwilę leikowych szkieł na a7 i komfort użytkowania tego jak dla mnie był zerowy..
przepaść technologiczna - znów zgoda, szczególnie do m9, bo już ta nowsza z CMOSem tak nie odstaje i jest zauważalnie lepszym aparatem od dziewiątki.
Skontaktuj się z nami