Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 143

Domyślnie

Hej, odświeżając temat. Z tego co widzę bardzo polecacie Tamrona 70-200 Di LD Macro. Podobno, jest bardzo ostry, ale jego mankamentem jest AF. Moje pytanie, czy polecacie jeszcze jakiś obiektyw z ogniskową 200+ ewentualnie niewiele niższą?(mogą być stałki)

Domyślnie

Z tym mankamentem AF to bym nie przesadzał- większość zdjęć w moim wątkach zdjęciowych jest z tego Tamrona.

Domyślnie

A jak stałki w tym zakresie cenowym wypadają na jego tle, np. Nikkor 300 f4?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciekch97 Zobacz posta
    A jak stałki w tym zakresie cenowym wypadają na jego tle, np. Nikkor 300 f4?
    Na pewno mniej uniwersalnie bo 300 to nie 70-200, no i ciemniej o 1EV mimo wszystko. Sam musisz zadecydować co jest priorytetem- jasność, "zasięg", uniwersalność, AF, jakość obrazu w centrum, na rogach/bokach itp. itd... I wg. kolejności priorytetów dobierać optykę. Jaki korpus?

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja tam na tamrona 70-200 LD Di nie narzekam ale raczej nie poleciłbym np do sportu czy biegających piesków, za to przy tej jasności ostrość i ogólnie rozdzielczość obiektywu nie ma w tej cenie konkurencji.

Domyślnie

Korpus to Nikon D610. Na jasności nie zależy mi aż tak bardzo. Celuję w coś dłuższego i ostrzejszego. Przy czym to będzie mój pierwszy dłuższy obiektyw i jeszcze tak naprawdę nie wiem czego chce, więc może się okazać, że kupię go, pobawię się nim i będę chciał wymienić na coś innego.(oczywiście celuję w coś używanego)

Domyślnie

Jak kupisz dobry obiektyw to raczej nie będziesz chciał wymieniać... Widzę, że mieszkasz "po sąsiedzku". Ja jestem z Zdw więc jakbyś miał ochotę przestrzelić N200-500 to możemy się spotkać. Ale to dopiero po 19 lutego...

Domyślnie

Liczę na to, że obiektyw, który kupię będzie właśnie tym, którego nie będę chciał wymienić stąd tyle moich pytań, a co do przetestowania, to będę pamiętał

Domyślnie

A jakie ma mieć główne zastosowanie ten obiektyw?

Domyślnie

Nadal do końca nie jestem pewien. Głównie krajobraz, bo to jest to co w fotografii lubię najbardziej, do tego z pewnością byłby wykorzystywany przy portretach. Jednak jestem osobą, która chce spróbować wszystkiego, więc planowałem też zmierzyć się z fotografią ptaków(do tego jednak ten tamron jest za krótki, a najlepszy rozwiązaniem byłby chyba tamron 150-600)

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni