Mam wersję 5.7 i sensu kupna wersji 6.14 nie widzę żadnej... ale to ja. Ktoś jak ma np D850 i nie chce abonamentu to wersja 6 jak znalazł![]()
Szukaj
Mam wersję 5.7 i sensu kupna wersji 6.14 nie widzę żadnej... ale to ja. Ktoś jak ma np D850 i nie chce abonamentu to wersja 6 jak znalazł![]()
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
D850 to pucha technicznie na jakieś hmm... osiem lat spokojnie, więc LR6 bardzo opłacalny na osiem lat, tanio prawie jak barszcz.
Z finansowego punktu widzenia, jeśli ktoś używa tylko LR, wersja CC nie ma dużego sensu. Koszt zwraca się po ok. 10 miesiącach, potem używamy LR "za darmo" w porównaniu z CC, zawsze jest też instrument, żeby wrócić do starych NEF-ów. LR6 po aktualizacji obsługuje każdą znajdująca się aktualnie w sprzedaży puszkę. Jaki sens ma CC? Ma, jeśli ktoś planuje nowy aparat za mniej niż rok, ale taki nowy, którego jeszcze nie maTo tak z mojego punktu widzenia, kupiłem parę miesięcy temu na Amazonie poniżej 500 zł, już się "zwrócił"
Podkreślam, że nie używam PS (tak na marginesie, chyba kupię pudełkowe PS Elements i też powinno wystarczyć).
Ps. Wiem, że w najnowszej wersji CC jest kilka gadżetów w porównaniu z pudełkiem, ale można to obejść lub "się obejść"![]()
Jeszcze nie wiemPotrzebuję ewentualnie do jakichś dupereli, dopieszczenia obrazka... PS raczej mi nie potrzebny. Ale nie o tym temat.
chyba szarpnę się na upgrade LR6 do mojego starego LR4. Z tego co widzę cena 104$ więc da się jakoś przełknąć - na kilka lat starczy
Zamiast PS wystarczy mi Affinity
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Czegoś tu nie kumam... Czy aktualizacja 6.14 jest tylko ostatnią jaką Adobe wprowadza czy tez mozna ją pobrać tylko do końca tego roku wogóle?
Skontaktuj się z nami