Close

Strona 30 z 80 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

u mnie LR-CC (6) działa poprawnie choć niekiedy widać spowolnienie (zamulenie, chwilowe zawieszenie itp) w porównaniu do 5, co dziwne po wyłączeniu wsparcia karty graficznej zamulenie jakby mniejsze. Po aktualizacji nie zauważyłem zmian w działaniu.
    pliki .nef 45mb (D800) , i7, 12GB, hd-ssd, gtx650.
    100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

U mnie 6 działała jak g***o w porównaniu do 4 (5 pominąłem w zakupach). Ale - jak wyłączyłem użycie karty graficznej stał się cud. I działa wyraźnie lepiej. Przy czym moja karta graficzna nadaje się pewnie do pasjansa lub sapera. Procek to i5 4670, 3,4 GHZ, 16 ram a karta to jakiś intel HD Graphic 4600. A już byłem załamany szybkością nowego Lightrooma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DR_DRE Zobacz posta
    Albo pracujesz na JPEGach albo na małych RAWach i nie mozesz skladac hdrow, albo chodzila Ci ta 5 tak siermiężnie że 6 faktycznie troszke lepiej dziala... albo moj LR jakis niedo...pracowany jest
    Pracuje na 14bit RAW z D810 zwykle na katalogach wielkości 200-1000 sztuk i wszystko działa zdecydowanie szybciej niż w 5.x (import, export i Dev moduł)
    Nie używam jednak nowych funkcji HDR i panoramy (jeszcze)

Mój pc i7 4770k, 32GB ram, 250 ssd z systemem i lightroom oraz 500 ssd z RAW źródłowymi, export na wew dysk talerzowy, karta GTX780 (przycina delikatnie przy wyłączonej karcie)
    Ostatnio edytowane przez ShutterStill ; 01-05-2015 o 10:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Pracuje na 14bit RAW z D810 zwykle na katalogach wielkości 200-1000 sztuk i wszystko działa zdecydowanie szybciej niż w 5.x (import, export i Dev moduł)
    Nie używam jednak nowych funkcji HDR i panoramy (jeszcze)

Mój pc i7 4770k, 32GB ram, 250 ssd z systemem i lightroom oraz 500 ssd z RAW źródłowymi, export na wew dysk talerzowy, karta GTX780 (przycina delikatnie przy wyłączonej karcie)
    Podobna specyfikacja u mnie, wyłączyłem wsparcie karty i cud, +200 do predkości
    D7100 T11-16 S18-35 T60 T90 S50-150 OS dużo planów Parę zdjęć na fejsie

Domyślnie

Nie wiem czy tutaj można o to zapytać - pytanie dla tych,którzy korzystają z Lightroom CC w ramach subskrypcji - czy w tej ofercie dla fotografów otrzymuje się Lightroom i Photoshopa? Jeśli również Photoshopa (mam obecnie Photoshopa CS 5) czy również będę go miał na swoim komputerze, czy Photoshop CC będzie osobnym programem obok Photoshopa CS 5. Chcodzi mi o to jak będzie kiedy skończy się subskrypcja, czy normalnie będę mógł wrócić do korzystanie z CS 5?
    Ile obecnie kosztuje subskrypcja Lightroom 9,99 euro czy 12,99 euro? Trochę się w tym wszystkim pogubiłem.
    Ostatnio edytowane przez ajma ; 01-05-2015 o 13:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Nie wiem czy tutaj można o to zapytać - pytanie dla tych,którzy korzystają z Lightroom CC w ramach subskrypcji - czy w tej ofercie dla fotografów otrzymuje się Lightroom i Photoshopa? Jeśli również Photoshopa (mam obecnie Photoshopa CS 5) czy również będę go miał na swoim komputerze, czy Photoshop CC będzie osobnym programem obok Photoshopa CS 5. Chcodzi mi o to co kiedy skończy się subskrypcja, czy normalnie będę mógł wrócić do korzystanie z CS 5?
    Ile obecnie kosztuje subskrypcja Lightroom 9,99 euro czy 12,99 euro? Trochę się w tym wszystkim pogubiłem.
    Programy adobe instalują sie w osobnych folderach. Nawet przed erą CC mozna było używać starszej wersji po zainstalowaniu nowszej
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Nie wiem czy tutaj można o to zapytać - pytanie dla tych,którzy korzystają z Lightroom CC w ramach subskrypcji - czy w tej ofercie dla fotografów otrzymuje się Lightroom i Photoshopa? Jeśli również Photoshopa (mam obecnie Photoshopa CS 5) czy również będę go miał na swoim komputerze, czy Photoshop CC będzie osobnym programem obok Photoshopa CS 5. Chcodzi mi o to jak będzie kiedy skończy się subskrypcja, czy normalnie będę mógł wrócić do korzystanie z CS 5?
    Potwierdzam, osobne programy, teraz mam LR 5 i LR CC triala i działają jako oba osobne programy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Podobno miało nie być aktualizacji LR 6
    Kelby wraz z RC rozwodzili się nad tym zagadnieniem. W skrócie: LR6 będzie dostawał aktualizacje z poprawkami, ale nie dostanie żadnych nowych funkcji ani narzędzi.
    Tutaj fajna tabelka http://www.adobe.com/pl/products/pho.../versions.html
    Trochę bloguję.

Domyślnie

Wersja CC nie ma NIC kompletnie NIC przydatnego, same śmieci które pewnie tylko spowolnią prace samego programu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielack Zobacz posta
    Kelby wraz z RC rozwodzili się nad tym zagadnieniem. W skrócie: LR6 będzie dostawał aktualizacje z poprawkami, ale nie dostanie żadnych nowych funkcji ani narzędzi.
    Tutaj fajna tabelka http://www.adobe.com/pl/products/pho.../versions.html
    Do cytatu ;
    A która wersja lightroom dostała nowe funkcje wraz z "apdejtami"?!

Ogólnie:
    Jakaś paranoja pomieszana z paniką.
    Lightroom 6 - lipa, wolny, niedorobiony, nie będzie poprawek ani update, ostatnia wersja bez cc a później czarna dziura i koniec świata nastąpi..

U niektórych działa lepiej niż poprzednie wersje, niektórzy są zadowoleni, tylko ci nie będą się rozpisywać i biadolić.
    Ci po prostu używają.
    Niektórzy mają problemy..
    Problemy zawsze były i będą.
    I miejmy nadzieje że zostanie to poprawione.
    Pamiętają LR 4? 5? To samo było !

Strona 30 z 80 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów