Close

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 191

Domyślnie

Nie zapominajmy, że wersję abonamentową można mieć zainstalowaną na dwóch kompach. Jedynie nie mogą pracować równocześnie. Czyli LR+PSx2=50 zł miesięcznie. Ja po trzech latach uważam że warto...

Domyślnie

No ja też się przesiadam, tym bardziej, że nie mam okazji przetestować tego nowego wynalazku, bo jak zainstaluję triala Classic to mi zeżre instalkę 6.13 na kompie. Kota w worku nie kupuję, zwłaszcza po tylu latach obiecanek, że nowa wersja będzie szybsza. Baj baj Adobe.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

ksh
    Gość

Domyślnie

Wersja pudełkowa Lr może być zainstalowana na dwóch urządzeniach, nie wiem jak z Ps w wersji box.

Domyślnie

Ja się przesiadam w takim sensie że z boxowego PS i Lr na abonamentowe.
    ;]

ksh
    Gość

Domyślnie

Motyla noga adobe !
    U mnie aktualizacja Lr 6.12 spowodowało że zainstalowało mi CC z zaproszeniem do triala, dobrze że zostawiłem poprzednią wersje na dysku, nie mam jak uaktualnić do wersji 6.13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Prawie 6 lat! Dla amatorów Lr6 to tak rozbudowany program, że jak go dziś kupią (Lr6) to przez kolejne X lat nie będą potrzebować niczego więcej. Ucierpią jedynie CI, co chcą updateować samego Lr co 2-3 lata.

Też nie lubię jak mi z konta coś zżera kasę co miesiąc. Ale Lr i PS za 12e... Ja się przesiadam, najwyższy czas po 6 latach.
    "Jedynie"... Jest całkowicie na odwrót! To rozwiązanie jest korzystne finansowo wyłącznie[1] dla użytkowników zarówno Lr i Photoshopa i to tylko takich, którzy aktualizują oprogramowanie przy każdej nowej wersji.

Chciałbym przypomnieć, że "Prawie 6 lat!" to już Photoshop CS6. A jest cała masa użytkowników CS5, CS4 i starszych. Nie wspominając o tych, którzy używają Lightrooma, ale obróbkę kończą w oprogramowaniu innego niż Adobe producenta.

Naprawdę nie rozumiem takiej argumentacji, to tak jakby kura tłumaczyła gospodarza, że w sumie to jest całkiem dobry, bo rosół tylko raz na tydzień jada.

[1] nie licząc samego Adobe, rzecz jasna.

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Nie zapominajmy, że wersję abonamentową można mieć zainstalowaną na dwóch kompach. Jedynie nie mogą pracować równocześnie. Czyli LR+PSx2=50 zł miesięcznie. Ja po trzech latach uważam że warto...
    No popatrz. A jakbym mógł zainstalować na 10 komputerach (i używać tylko na jednym), to by było Lr+PSx10=10zł miesięcznie?
    Kompletnie się to nie klei...
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Nie ma co dywagować i bić piany. Jednym będzie odpowiadać, innym nie. Normalka. Szkoda tylko, że nam - zwykłym użytkownikom, nie pozostawiono wyboru. Ze swojej strony zwolennikom chmury życzę wiele cierpliwości w imporcie do tejże chmury np. 1000 rawów, a później ich obróbki w chmurze zapewne z kilkusekundowym opóźnieniem. Ale co tam. Najważniejsze, że obróbkę można będzie dokończyć w telefonie. Takich to czasów dożyliśmy :/
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black70 Zobacz posta
    Nie ma co dywagować i bić piany. Jednym będzie odpowiadać, innym nie. Normalka. Szkoda tylko, że nam - zwykłym użytkownikom, nie pozostawiono wyboru. Ze swojej strony zwolennikom chmury życzę wiele cierpliwości w imporcie do tejże chmury np. 1000 rawów, a później ich obróbki w chmurze zapewne z kilkusekundowym opóźnieniem. Ale co tam. Najważniejsze, że obróbkę można będzie dokończyć w telefonie. Takich to czasów dożyliśmy :/
    Gdybasz nt. chmury zamaist sprawdzić. Zresztą classic CC niema obliczeń w chmurze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black70 Zobacz posta
    Nie ma co dywagować i bić piany. Jednym będzie odpowiadać, innym nie. Normalka. Szkoda tylko, że nam - zwykłym użytkownikom, nie pozostawiono wyboru.
    Otóż to. Przecież nikt by się nie rzucał, gdyby Adobe wprowadziło abonament jako alternatywę dla wersji standardowych. Jak PhaseOne np.
    BTW, ciekawe czy pójdą śladami Adobe za jakiś czas...
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Gdybasz nt. chmury zamaist sprawdzić. Zresztą classic CC niema obliczeń w chmurze.
    A właśnie.

Jak ma ktoś dostęp do nowego CC i Classica, niech zrobi porównanie ile trwa zastosowanie jakiś jego ulubionych presetów na np. 10 rawach.

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni