Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

może ktoś wie, jak uczynić, by przegrane zdj. i otwarte w C1, były od razu w prawidłowej orientacji ? (znaczy sie obrócone) -chodzi o D50 i D80

Domyślnie

Odpowiadając na pytanie z tematu:
    Lightroom - łatwy i przejrzysty program, suwaczki i te sprawy. Do tego daje możliwość slideshow z muzyką, ma też parę bajerów ułatwiających katalogowanie i potem wyszukiwanie zdjęć po datach, nazwach katalogów, wyrazach kluczowych, które możesz dopisywać do zdjęć.itd. Mi pasuje i na początek wystarcza. Mam też linka do fajnej strony z filmami instruktażowymi - za darmo - więc możesz sobie popatrzeć co można w nim zrobić.
    Używałem RawShooter - ale wg mnie Lightroom lepszy.

rotor może ktoś wie, jak uczynić, by przegrane zdj. i otwarte w C1, były od razu w prawidłowej orientacji ? (znaczy sie obrócone) -chodzi o D50 i D80
    ..... co do orientacji to jeśli ustawisz w aparacie, że ma od razu ustawiać zdjęcia do oglądania w jednej pozycji to na kompie powinno też tak już być - to jest zapisywane w pliku - tak czytałem na forum i u mnie to działa.
    Miałem problem z wczytaniem moich RAW do Cs2 ver9 z mojego d70s. Wgrywałem różne wersje RAWcamera i w końcu po kolejnej reinstalacji CS2 +CameraRAW 3_7 czyta RAW.
    Powodzenia.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Używałem RawShooter - ale wg mnie Lightroom lepszy.

Nie wiem dlaczego ale uważam że RS ma kolory bardziej stonowane niż Capture One Pro. Mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat dlaczego Lightroom?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tasmaniec Zobacz posta
    Mam też linka do fajnej strony z filmami instruktażowymi - za darmo - więc możesz sobie popatrzeć co można w nim zrobić.
    mozesz link wrzucic?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Przychylam się do prośby

Domyślnie

c1
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

jak wrócę z pracy to wrzucę około godziny 21

Domyślnie

[QUOTE=tasmaniec;
    ..... co do orientacji to jeśli ustawisz w aparacie, że ma od razu ustawiać zdjęcia do oglądania w jednej pozycji to na kompie powinno też tak już być - to jest zapisywane w pliku - tak czytałem na forum i u mnie to działa.
    .[/QUOTE]

w aparatach mam ustawione obracanie zdj. i w Picture Projekt, którym tylko przegrywam zdj., wszystkie są obrócone, ale w C1 już nie-???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    w aparatach mam ustawione obracanie zdj. i w Picture Projekt, którym tylko przegrywam zdj., wszystkie są obrócone, ale w C1 już nie-???
    a to ciekawe, u mnie w C1 zawsze ustawione są dobrze hmm...
    ff

Domyślnie

Tasmaniec nie wiem co TY masz, ale ja znalazlem kiedys cos takiego:
    http://www.photoshopsupport.com/ligh...raining_Videos

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów